Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

VCE

Fly til Venezia Italia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Venezia

Fly til Venezia

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Venezia

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Venezia i korte trekk

Hvorfor Venezia?

Fordi Venezia er både unik og usedvanlig vakker – den er den eneste byen av sitt slag i verden. Det er et sted alle må besøke minst én gang i livet.

Det lokale møtestedet

Ikke langt unna den travle Rialto-broen ligger søylegangene ved Rialto-markedet, der det er flust av små barer og spisesteder. Her passer det perfekt å ta seg en spritz (en kjent venetiansk cocktail av prosecco og bitter Aperol) og noen cicchetti (venetiansk tapas).

Visste du dette?

Innbyggertallet i Venezia faller stadig, og på Farmacia Morelli i Campo San Bortolomeo registrerer en folketeller nedgangen: fra en topp på 174 755 mennesker i 1951 til 56 250 i april 2015.

Bok- og filmtips

LesThe City of Falling Angels (2006), John Berendts journalistiske portrett av byen; se Don’t Look Now (1973) – skummel, men samtidig uforglemmelig vakker.

Fakta

 • Befolkning: 264 579 (2014)
 • Besøkende per år: 9,8 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 3,3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august 22,6 °C.

Hva skjer i Venezia?

Dal Moro’s

Hvis du vil ha mat mens du er på farten, kan du stikke innom det bitte lille, men gode pastautsalget Dal Moro’s. Velg hvilken fersk pasta du vil ha, og deretter saus (den med tomat, basilikum og mozzarella er veldig god). Maten serveres i en pappeske (det er ingen sitteplasser her). Den ligger på Calle de la Casselleria, en fem minutters spasertur nordover fra Piazza San Marco, i retning av Campo Santa Maria Formosa.

Osteria alle Testiere

For å få en smakebit av det beste Venezia har å by på, kan du prøve å bestille bord på Osteria alle Testiere. Bak den avslappende atmosfæren og servicen skjuler det seg et knivskarpt kjøkken der det lages eldgamle retter med en moderne vri: se for deg gnocchi med calamari, krydret med kanel. Du må bestille bord på forhånd (kun på nett) hvis du vil spise middag her, men du kan være heldig å få bord hvis du stikker innom i lunsjen. 

Muro Frari

Du får ikke ordentlig pizza i Venezia, for lokale brannforskrifter forbyr bruk av vedovner. Men Muro Frari er et unntak, for denne moderne pizzeria-restauranten lager gode klassikere med tykk bunn og andre spesialiteter til gode priser (€ 7–€ 12). Restauranten er pen og moderne, og har utsikt over et pent, lite torg. Den spesialiserer seg dessuten på tysk øl. Du finner den på San Polo, like vest for Campo San Polo. 

Osteria Al Timon

Hvis du heller vil ha småretter, foreslår vi cicchetti: det ligner litt på spansk tapas. Stikk innom Osteria Al Timon på Fondamenta Ormesini i Cannaregio-strøket. Det er en gammel, falleferdig taverna med trebjelker og et stort utvalg av cicchetti. De fleste rettene koster rundt € 2. Det er stappfullt av lokale folk her i lunsjen og om kvelden. 

Enoteca Al Prosecco

Enoteca Al Prosecco er en hyggelig liten vinbar på Campo San Giacomo da l’Orio, et torg litt utenfor det travleste turistområdet. De spesialiserer seg på økologisk vin, mange av dem per glass, også den musserende vinen stedet er oppkalt etter. Den ligger i San Polo, midtveis mellom togstasjonen og Rialto. 

Campo Santa Margherita

Hvis du vil ha litt liv og røre, drar du til Campo Santa Margherita, et torg ved universitetet. Her ligger det mange kafeer og barer som er fulle av studenter, blant annet lettere bohemaktige og shabby chic Caffè Rosso – den røde kafé – og her blir det mye moro.  

Harry’s Bar

Opplev venetiansk glamour på Harry’s Bar, som har vært frekventert av folk som Ernest Hemingway, Truman Capote, Noel Coward, Charlie Chaplin og, i den senere tid, Kate Moss. Det var her cocktailen Bellini ble oppfunnet (prosecco og hvit ferskenpuré). Den selges fortsatt til en hårreisende pris, og turistene lurer nok på hvorfor, når de ser seg rundt i den lille, ganske ordinære baren. 

Salizada San Moisè, Calle Larga XXII Marzo og Salizada San Samuele

Du finner de fleste store designerne – Fendi, Gucci, Prada, Versace osv. – rundt San Moisè og Calle Larga XXII Marzo, like vest for Piazza San Marco. Hvis du vil handle mer skreddersydde, men elegante klær, kan du dra innom butikkene på Salizada San Samuele, som ligger like vest for Campo Santo Stefano.

Banco Lotto No.10

Banco Lotto No.10 (tidligere et lotteriutsalg) er en nonprofit-butikk der du får kjøpt moteklær som er sydd for hånd av de innsatte i et lokalt kvinnefengsel. Det er overdådige saker: jakker, kjoler og vesker av silke, fløyel, brokade og gobelin. De produserer til og med historiske kostymer. 

Ca’ Macana

Det er flust av butikker som selger karnevalsmasker i Venezia, men de beste får du på Ca’ Macana, som har tre filialer rundt Dorsoduro. Her har de alt fra de tradisjonelle Commedia dell’arte-skikkelsene (fra € 32) til pierrots, månefjes og forgylte jokere. De arrangerer også maskemakerkurs for små grupper og familier.

Piazza San Marco

Det kan bli fryktelig folksomt her midt i turistsesongen, men du må besøke Piazza San Marco, det store torget i Venezia. Her ligger nemlig eventyrlige Basilica di San Marco, det praktfulle Dogepalasset og det nittini meter høye Campanile-tårnet fra det tiende århundre. Herfra får du en fantastisk utsikt over byen, lagunen og øyene utenfor.

Santa Maria della Salute

Hvis du kun skal innom en kirke i Venezia, må det bli Santa Maria della Salute. Dette er den store kuppelformede kirken ved inngangen til Canal Grande, som ble bygget i 1681 til minne om at pesten slapp sitt tak på byens befolkning. Her finner du viktige kunstverker, blant annet malerier av Titian og Tintoretto. For å komme hit går du over Accademia-broen eller stiger av vaporettoen på Salute-holdeplassen.

Peggy Guggenheim Collection

Rett ved Canal Grande finner du Peggy Guggenheim Collection, som må være et av verdens vakreste kunstmuseer. Det ligger i et lavt palazzo fra det attende århundre, og huser en permanent samling av moderne kunstverk av kjente kunstnere som Bacon, Dali, Giacometi, Kandinsky, Klee, Magritte, Miro, Mondrian, Picasso og Pollock. Her finner du også en god kafé, en vakker park og en flott terrasse i vannkanten.

Ta en vaporetto på Canal Grande

I stedet for å ta en dyr gondol-tur, kan du ta en vaporetto på Canal Grande. Dette er en av de travle vannbussene i byen. Turen fra togstasjonen til San Marco er tre og en halv kilometer lang og går forbi utallige storslagne palazzier i vannkanten. En énveisbillett koster € 7, eller så kan du kjøpe en begrenset 24-timersbillett for € 20. 

Begivenheter

 • Karneval (januar–februar)
 • Venezia Jazz Festival (jan.–apr. og juni–aug.)
 • Vogalonga (mai)
 • Veneziabiennalen (mai–november, annethvert år)
 • Arkitekturbiennalen (juni–november, annethvert år)
 • Festa del Redentore (juli)
 • Venice International Film Festival (august–september)
 • Regata Storica di Venezia (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.