Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

VAR

Fly til Varna Bulgaria

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Varna

Fly til Varna

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Varna

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Varna i korte trekk

Hvorfor Varna?

Fordi den tredje største byen i Bulgaria er landets kulturelle og kosmopolitiske hovedstad. De gylne sandstrendene gjør dessuten byen til Svartehavets St. Tropez.

Det lokale møtestedet

Torget Ploshtad Nezavisimost ligger i hjertet av Varna, og her finner du operahuset, teateret og et vell av kafeer og restauranter.

Visste du dette?

I 1972 ble det funnet et 6000 år gammelt nekropolis her, med den eldste samlingen av gull i verden, noe som styrker påstandene om at Varna er en av verdens eldste byer. Samlingen kan du se på Arkeologisk museum.

Filmtips

Mechanic: Resurrection (2002), med Jason Statham og Jessica Alba i hovedrollene, ble filmet her, og viser frem mye av Varnas pittoreske kystlinje.

Fakta

 • Befolkning: 334 500 (2015)
 • Besøkende per år: 310 000 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 3°C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23°C

Hva skjer i Varna?

Pri Monahinite

Pri Monahinite ligger i det som en gang var byens første sykehus (drevet av nonner, derav navnet). Restauranten er kjent for god Bulgarsk mat, som kyllinghjerter med smør, kalvekjøtt med aubergine og saftig grillmat.

Happy

Et smart navn på et avslappet og eklektisk spisested: Så snart du er innenfor døren på Happy, er det nøyaktig slik du føler deg. Smak på den bulgarske varianten av sushi (ellevill og nydelig – vår favoritt er babyrosa Hawaii-maki med krabbemousse og Philadelphia-ost), Paradise Burger av svin, de mange pastarettene, og selvfølgelig en og annen bulgarsk rett. Prøv å få et bord på fortauet, så har du utsikt over en av Varnas hovedgater.

Di Wine Restaurant and Cellar

Di Wine Restaurant and Cellar ligger i skyggen av Varnas mektige katedral, og er av mange ansett som byens beste restaurant: Se for deg elegante retter servert på bord med hvite linduker, pent servise og utsøkte viner. Den internasjonale menyen er skapt for å imponere, og blant de beste rettene finner du delikat blekksprut med spennende meksikansk salsa, kylling med mandelskorpe og blåmuggost-saus, samt grillet and med kraftig grønnsaksrisotto.

Fly til Varna, spis på Di Wine Restaurant.
Di Wine er av mange ansett som den beste restauranten i Varna.

Club Horizont

Mange av Varnas beste utesteder holder kun åpent i høysesongen, men Club Horizont (i Sea Garden) er populær året rundt. Stedet henter inn kjente, internasjonale DJ-er og tilbyr konserter med noen av de største bulgarske popstjernene.

Retro Club

Retro Club får du et flott avbrekk fra de litt cheesy nattklubbene på Golden Sands. I denne trendy kjellerklubben serveres et bredt utvalg av livemusikk hver kveld – alt fra rock og disko til bulgarske og latinamerikanske hits, og til og med litt reggae og ska innimellom.

Bolla

Bolla er mørk og svett og tilbyr til tider tvilsom musikk. Stedet er en opplevelse i seg selv, og noe helt annet enn de elegante nattklubbene i sjøkanten. De ansatte er veldig imøtekommende og kan kunsten å holde festen gående til langt på natt.

Vintage House

Vintagekulturen blomstrer for fullt i Varna (med retro-nattklubber, veteranbilparader og loppemarkeder nesten hver helg), men hvis du er ute etter en unik suvenir fra turen til Bulgarias gullkyst, bør du absolutt ta turen innom Vintage House. På denne søte og enkle butikken får du førsteklasses bruktklær, statement-smykker og et lite utvalg av bruktmøbler.

The Grand Mall

Vil du handle gaver og suvenirer til familie og venner, er det greit å sette kursen mot et kjøpesenter. The Grand Mall kan skilte med alle de velkjente merkene (Adidas, Guess, H&M og Massimo Dutti), i tillegg til noen du ikke kjenner fra før, slik som moteforretningen Badoo, skobutikken Humanic og gullsmeden Oxette.

Sea Garden

Sea Garden er byens største park og et av de viktigste landemerkene. Parken ligger rett ovenfor Svartehavet (derav navnet), og har mye å tilby, blant annet friluftsteater om sommeren og vakker utsikt over strendene i Varna.

Graffit Gallery

Funky Graffit Gallery er designet av bulgareren Georgi Bachev, og rister av seg sovjetæraens dystre preg så det står av. Den seks etasjer høye modernistiske bygningen med grafittfasade («graffit» betyr grafitt på bulgarsk, og har ikke noe med «graffiti» å gjøre!) huser en kafe i underetasjen og et hotell i de fire øverste etasjene. Galleriet ligger i første etasje. Den edgy kunsten gjør dette til Varnas kuleste galleri.

Maritimt museum

Bulgarias største strandresort, Varna, er med rette stolt av sin rikholdige maritime historie. For å finne ut mer om hva havet betyr for byen, besøker du det nasjonale maritime museet, som ble grunnlagt i 1923. Her kan du se mange skipsmodeller og marineuniformer, samt skipet som sikret den bulgarske marine sin eneste seier, da det senket den Tyrkiske krysseren Hamidie utenfor Kapp Kaliakra i 1912.

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.