Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

TLL

Fly til Tallinn Estland

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Tallinn

Fly til Tallinn

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Tallinn

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Tallinn i korte trekk

Hvorfor Tallinn?

Fordi Tallinn er en av Europas vakreste byer: gamle murer med tårn, frodige parker, brosteinsgater og gater fulle av livlige barer, restauranter og fine butikker.

Det lokale møtestedet

Raekoja plats (rådhustorget), knutepunktet i Gamlebyen der syv gater møtes. Her ligger det flere ølterrasser og andre barer og restauranter. Det arrangeres også marked regelmessig på torget, i tillegg til konserter og festivaler.

Visste du dette?

Det estiske språket har lånt ord fra engelsk, tysk, svensk, russisk, fransk og finsk (legg merke til den påfallende likheten med Tolkiens «quenya».) Du kan sikkert ganske mange estiske ord allerede.

Lesetips

Estonia (Bradt Travel Guide, 2014) av Neil Taylor. Forfatteren vant en estisk presidentpris for guideboken.

Fakta

 • Befolkning: 435 000
 • Besøkende per år: 6,2 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur februar: -4,3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur juli: 17,2 °C

Hva skjer i Tallinn?

MEKK

Mekk, den intime restauranten i Savoy Boutique Hotel med 50 sitteplasser, er det moderne estisk mat som står på dagsorden. Settingen er minimalistisk og rettene er kunstferdig pyntet. De satser på sesongens produkter og fisk fra Østersjøen. For eksempel salt sild med kapersmajones, potetstappe og rugbrødkrutonger. Og på sommeren kan kokkens spesialitet være grillet abbor med ovnsstekte nypoteter og kantareller i fløtesaus.

Restoran Gloria

Restoran Gloria får du en god gammeldags middag med hvite duker. Første gang lokalet åpnet dørene var i 1937 og da var det en nattklubb som het «Dancing Paris», og art-noveau-innredningen er fortsatt å se. Her står klassisk fransk kokkekunst på menyen, med en og annen favoritt fra den fransk-russiske tsar-tiden (Romanov-sild, blinis, gravlaks og lakserogn), mens vinkartet er satt sammen av viner fra de beste kjellerne i byen. Det er høyst mulig at du kan få biff tartar, karamellisert foie gras, flyndre meuniere eller tournedos. Og til dessert kommer man ikke utenom tarte tatin.

Olde Hansa

For litt spøkefull moro kan du ta turen til Olde Hansa, der innredning, musikk og mat gjenskaper en god, gammeldags middelalderstemning. Ta for deg som Tallins hanseater fra fordums tid med pølser av bjørn, villsvin og elg.

Fly til Tallinn, besøk Olde Hansa
Olde Hansa i Tallinn.

Clazz

På den intime restauranten Clazz er det live-musikk og mat å få, og stedet er populært blant lokalbefolkningen. De har et bredt utvalg av artister og stiler på plakaten, både lokale og internasjonale. Det skjer noe hver kveld: jazz, latinamerikansk og mye mer.

Teater

Er det glamour du er ute etter, byr Teater på en moderne setting, 21–års aldersgrense og festlige temakvelder. (I tillegg til en studentfri sone.) Klubben er populær blant moteriktige mennesker sist i tjueårene og i tredveårene, som kommer på Dom Perignon-fester, Cuban nights, «Moulin Rouge» og fjærboakvelder eller flapperfester i «Gatsby»-stil.

Privé

Privé er en nattklubb med høy stilfaktor, gode DJ-er og varierte partykvelder. Her får du barokk-glamour: overdådige fløyelsgardiner, forgylte speil, skimrende fløyelstapet, kandelabre og sjeselonger. De spiller alt fra R&B, tribal, hip hop og funky house til disco, jazz og soul. Klubben er liten og populær blant kresne innbyggere, så vær forberedt på å stå i kø – og kle deg pent. Du kan bestille bord for opptil fire stykker (minimum 120 euro) eller bli medlem av «familien» via nettsidene deres og få fortrinnsrett ved inngangen.

Hää Eesti Asi

Hää Eesti Asi (gode estiske saker) får du estisk kunsthåndverk og mat. Se etter tradisjonelle tekstiler (ull, lin, broderier og strikkede varer), kjøkkenredskaper i tre, tradisjonelle smykker, godteri, syltetøy og honning samt et bredt utvalg av alkohol (Vana Tallinn, den rombaserte likøren, er ansett som nasjonaldrikk).

Viru Keskus
I hjertet at Tallinn finner du kjøpesenteret Viru Keskus, der de har alt du måtte ønske. Senteret har 109 butikker, både baltiske og internasjonale merker, og her ligger også ærverdige Tallinna Kaubamaja (stormagasin), som har vært populært siden 1960 og holder åpent 9.00–21.00 mandag til lørdag og 10.00–19.00 på søndager.

Balti Jaama Turg

Balti Jaama Turg, det gamle russiske markedet bak Tallinns sentralbanestasjon, selger nesten alt mulig – kjøtt og grønnsaker, undertøy, bruktklær, serviser og bøker. Men det er kuriositeter fra Sovje-tæraen og gamle militæreffekter som er mest populært. Det er en gammeldags basar som kan være ganske bisarr.

Fly til Tallinn, besøk Hää Eesti Asi
Let etter "de gode estiske sakene" på Hää Eesti Asi.

Seaplane Harbour

Utforsk Estlands sjøfartshistorie på Seaplane Harbour (Tallinns maritime museum), som ligger i en sjøflyhangar av betong. Det er det mest populære museet i landet. Barna kan få en liten pekepinn på hvordan det er å være i en ubåt (den henger i taket). Du kan også besøke den majestetiske, over hundre år gamle isbryteren «Suur Tõll» som ligger fortøyd utenfor. Spis lunsj og nyt den fine utsikten over havnen.

KUMU

KUMU (Estlands kunstmuseum) er landets største og mest imponerende utstillingslokale. Dra for å se både den finskdesignede kalksteinsbygningen med mye glass og kobber og samlingen av estisk kunst inne. Samlingen inneholder objekter fra det 18. århundre og fram til i dag, med eksempler på sosialrealistisk og sovjetisk ikke-konformistisk kunst. I de fire utstillingshallene finner du et variert program av baltiske og internasjonale utstillinger – fra moderne fotografier til «lyddikt» og videoinstallasjoner.

Telliskivi Creative City

Telliskivi Creative City er det største senteret for kreative industrier i Estland. Dette er et paradis for hipstere: ti gamle industribygg fulle av barer, kafeer, restauranter, butikker, gallerier og konsert- og teaterscener.

Fly til Tallinn, besøk Seaplane Harbour
Utforsk Estlands sjøfartshistorie på Seaplane Harbour.

Begivenheter:

 • Tallinn Music Week – pop- og rockefestival (mars–april)
 • Jazzkaar – den største baltiske jazzfestivalen (april)
 • Vanalinna Päevad – Tallinn Old Town Days festival (mai–juni)
 • Beer Summer music festival (juli)
 • Birgitta Festival – moderne musikalsk teater i klosterruiner fra middelalderen (august)
 • PÖFF – Tallinn Black Nights Film Festival (november)
 • Julemarked (desember–januar)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.