Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

SZZ

Fly til Szczecin Polen

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Szczecin

Fly til Szczecin

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Szczecin

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Szczecin i korte trekk

Hvorfor Szczecin?

Grensebyen har virkelig kvittet seg stempelet fra jernteppet og den kalde krigens tid og gjenvunnet sin historiske storhet  og har i tillegg noen utsøkte restauranter å by på.

Den lokale møteplassen

Prosjektet «Flytende hage» skaper et nettverk av kanaler, parker og friluftsarealer på en øy i elven Oder.

Visste du dette?

Szczecins Pionier er den eldste kinoen i verden som fortsatt er i drift.

Bok- og filmtips

Les: The Captive Mind (Czeslaw Milosz, internasjonal utgave 1990). Se: Den polske komedien Kobiety bez wstydu (Women Without Shame) fra 2014 ble filmet i Szczecin.

Fakta

 • Befolkning: 400 000
 • Besøkende per år: 382 784 (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 20°C

Hva skjer i Szczecin?

Biala Trufla

På den moderne restauranten Biala Trufla («hvit trøffel») er de opptatt av å gjøre det beste ut av kvalitetsprodukter fra Vest-Pommern, for eksempel viltkjøtt, ål og frukt, uten å måtte ty til smaksforsterkere. Selv brødet og pastaen lages på stedet, med økologisk mel. Kjøtt- og fiskerettene lages sous-vide, og menyen er konsis og endres ukentlig.

 Café 22

Høyt oppe i landemerket Pazim, et forretnings- og hotellbygg, finner du Café 22, som har mye mer enn god utsikt å by på. Her får du blåmuggost, grillsalater, skiver med røkt laks og klassiske burgere.

Zdrugiej Strony Lustra

Zdrugiej Strony Lustra («Gjennom speilet») satser på regionale produkter – fisk fra Østersjøen, geitost fra Wolczkowo – og lager god mat i avslappende omgivelser. De tilbyr temakvelder også.

Fabryka

Fabryka er en annen moderne bistro der dagens meny består av tre hovedretter og tre supper, og blant disse finner du som regel en kjøttrett og en spennende salat. Selv om maten er rimelig, går det ikke utover kvaliteten. Interiøret er industrielt, og stedet er også kjent for gode kaker, lokalt øl og husets vodka.

Radecki & Familia Restauracja

Du befinner deg ved elven Oder i nærheten av Østersjøen – her må det være fisk å få. Laks og kveite er de mest populære rettene på Radecki & Familia Restauracja, men kos deg med varmende supper om vinteren og et utvalg pastaretter. Det ser kanskje veldig formelt ut, men betjeningen er veldig hyggelig.

Nowy Browar

Nowy Browar åpnet i 2015 og er en glimrende bryggerirestaurant i et bygg fra midten av det nittende århundre. Bygget var opprinnelig kulturhus, så et teater, og nå tilbyr de fire typer hjemmelaget øl – lager, pils, hveteøl og mørkt øl – i tillegg til gode hovedretter av ørret, biff og svinekoteletter. Det er fint å ta frokosten her også.

Klub Patio

Klub Patio ligger i kjelleren på et gammelt kornlager og tiltrekker seg unge studenter (det ligger i nærheten av det medisinske universitetet). Her kan du hygge deg på dansegulvet, i en av de to barene og på patioen utenfor (om sommeren). Her er det flott å ta seg en drink med gode venner.

Elefunk the Club

Elefunk the Club får du funk, R&B og rap-DJ-er pluss kjente polske popstjerner som Kari Amirian. Det intime interiøret skiftes ut av lokale kunstnere foran hvert av de store arrangementene.

Moda Klub Szczecin

Elzbieta Ornowicz’s Moda Klub Szczecin selger dameklær fra Gerry Weber og fornuftige herreklær fra Roy Robson. De har salg med jevne mellomrom.

Kocham Szczecin

Kocham Szczecin («Jeg elsker Szczecin») får du kjøpt originale og lekre lokale suvenirer, for eksempel vesker av 100 % bomull, kaffekrus og lignende.

Teknologi- og transportmuseet i Szczecin

Hvis det går på hjul, er sjarmerende retro og i tillegg polsk, finner du det helt sikkert på teknologi- og transportmuseet i Szczecin. Museet har fokus på biler fra før- og etterkrigstiden – du liker garantert kommunist-Polens versjon av Mini-en, kalt Mikrus – og du finner i tillegg trikker, motorsykler og sykler her.

Trikke-sightseeing

På søndager om sommeren går det en gammel trikk forbi de største severdighetene i Szczecin – Zeromskiego-parken, Wojska Polskiego-avenyen, Krolewska-porten – for bare et par zloty. Turen starter på sentralbanestasjonen Dworzec Glowny.

Tunnel-omvisning

Hver dag klokken 12.00 er det omvisning i det store nettverket av tunneler som ble utgravd under Szczecin under andre verdenskrig. Omvisningen tar mellom én og to timer og kan foregå på engelsk. Det samme selskapet setter også opp krigsdramaet Escape to the North, en film basert på faktiske hendelser i 1944; de har også en engelsk versjon.

Begivenheter

 • Szczecin Music Fest (mars–juli)
 • Days of the Sea (juni)
 • Literary City in Szczecin (juni)
 • Street Artists’ Festival (juli)
 • Szczecin European Film Festival (oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.