Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

ARN

Stockholm Sverige

Stockholm i korte trekk

Hvorfor Stockholm?

Stockholm ligger spredt utover mer enn et dusin forskjellige øyer som er forbundet med båter og broer.

Det lokale møtestedet

Långholmen, en frodig øy i sentrum med egne badesteder og et gammelt fengsel som er omgjort til hotell.

Visste du dette?

Verdens største mynt noensinne veier nesten 20 kg og er utstilt i Kungliga myntkabinettet i Gamla Stan.

Lesetips

Uncommon Stockholm (Erik Nordlander, 2013)

Fakta

 • Befolkning: 898 000 (2013)
 • Besøkende per år: 4,6 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -1,7 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 16,7 °C

Hva skjer i Stockholm?

Restaurang Räkan

Restaurang Räkan har servert skalldyrmiddager i Gøteborg i 40 år og har fått kultstatus. Restauranten har flyttet, og er begynt å slå klørne i Stockholms sjømatklientell. Konseptet er det samme som i den originale restauranten i Gøteborg: Gjestene sitter rundt en stor tank med vann og bruker fjernstyrte båter for å hale inn bestillinger av ferske reker og kreps.

Kalf & Hansen

Hvis du vil ha lette, sunne og smakfulle måltider i en fei, stikker du innom Kalf & Hansen på Mariatorget. Selv om en av eierne av stedet er en dansk kjendiskokk, får du sesongens supper, salater og sandwicher til en rimelig penge. Dessuten er ingrediensene økologiske.

Koh Phangan

Barn elsker å spise på kitschy Koh Phangan i Södermalm, som er en populær thai-restaurant med julelys og neonfarger, akkurat som på en ordentlig strandbar. Følg med, så hører du nok «tordenbrølene» som rumler gjennom restauranten en gang i timen.

Södermalm is now well and truly gentrified, but if you choose your watering holes wisely, there’s nowhere better for boozy bar-hopping:

Pet Sounds Bar og Vampire Lounge

Meng deg med indie-ungdommen på Pet Sounds Bar på Skånegatan, som har bråkete live-show hele uken, eller dans med DJ-er på den lettere gotiske Vampire Lounge i en kjeller i Östgötagatan.

Garlic & Shots

Hvis du helst vil holde blodsugerne på avstand, kan du bestille en av martiniene på Garlic & Shots som lukter sterkt, for nesten alt – til og med ølet – er smaksatt med hvitløk. Ta med deg tyggegummi.

Boulebar

Vil du være aktiv mens du drikker? Dra innom en av de fire Boulebar-stedene i byen, for der kan du leie petanque-bane en times tid.

NK

NK er Stockholms svar på Harrods, og er rene Aladdin-hulen, full av glitrende armbåndsur, søte parfymer og eksklusive klær.

Svenskt Tenn

Nede ved Nybrokajen ligger butikken Svenskt Tenn, en forretning designelskere synes det er vanskelig å gå tomhendt ut av, med svensk interiørstil på sitt dristigste og priser til å få bakoversveis av.

Loppemarked på Blasieholmstorg

Stockholms mest sentrale loppis rigger seg til syv ganger i året på Blasieholmstorg like ved, og her får du alt fra gamle plater til blanke potter og panner.

Artipelag

Busser og båter frakter kunstelskere fra byen og ut til Artipelag, et elegant og stort galleri som er strandet på en stor øy i Stockholms skjærgård. De store vinduene lyser opp lokalet og har utsikt over steiner og trær utenfor. De store utstillingsrommene viser kunst av nåtidens store fotografer og skulptører fra hele verden. Selv om du ikke vanligvis drar på kunstgallerier, er settingen i seg selv verdt turen.

Spritmuseum

Litt nærmere sentrum ligger Spritmuseum, der du får en småfrekk innføring i Sveriges tidvis kompliserte forhold til alkohol. Et par av høydepunktene er bakgrunnen til «Systembolaget», og et rom som gjenskaper effekten av en fæl bakrus. Da er det mer fristende å benytte sjansen til å smake på forskjellige svenske «snaps», mens du lærer om frukt-, urte- og blomsteringrediensene de er laget av.

Kulturhuset

Dersom du reiser med barn, må du ta ruren til Kulturhuset i Norrmalm. Her finner du Rum for Barn, som er et kreativt område der barn kan lese bøker (også på engelsk), male bilder og kravle rundt.

Tom Tits Experiment

Tom Tits Experiment er et slags interaktivt vitenskapssenter med jordskjelvsimulator, en industrirobot-karusell og en utendørs labyrint. Det ligger utenfor byen, men nås enkelt på en dagstur.

Begivenheter:

 • Stockholm Lifestyle Motor Show (januar)
 • Stockholm Design Week (februar)
 • Stockholm Boat Show (mars)
 • Stockholm Marathon (april)
 • Midnattsloppet 10 km løp i Södermalm (august)
 • Stockholm Culture Festival (august)
 • Stockholm Speedway Grand Prix (september)
 • Stockholm Jazz Festival (oktober)
 • Stockholm Film Festival (november)
 • Nobelprisutdelingen og Nobelfesten (desember)
 • Lucia- og nyttårsfeiring på Skansen (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.