{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}} {{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceButton' | translate}}

STX

Fly til St. Croix Karibien

Beste pris fra til St. Croix

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til St. Croix og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

St. Croix i korte trekk

Hvorfor St. Croix?

Fordi det er en yrende smeltedigel av forskjellige kulturer og tradisjoner – og alt annet du kan forvente deg av et karibisk feriested.

Det lokale møtestedet

Christiansværn fort fra det syttende århundre er et dansk festningsverk som er omringet av butikker, gammeldagse kafeer og små hoteller.

Visste du dette?

Oppdageren Christopher Columbus gikk i land på St. Croix 14. november 1493, men ble angrepet av lokalbefolkningen, kalinagofolket. Siden øya ble oppdaget, er den blitt solgt av ulike kolonimakter, blant annet Spania, Nederland, Storbritannia, Frankrike, Danmark og Johannitterordenen på Malta.

Filmtips

1492: – Erobringen av Paradis (1492: Conquest of Paradise) (regissert av Ridley Scott, 1992).

Fakta

 • Befolkning: 50 000
 • Besøkende per år: 108 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 25 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 29 °C

Hva skjer i St. Croix?

Café Christine

Café Christine er en bortgjemt juvel ved siden av det viktorianske apoteket i Chistiansted, som spesialiserer seg på hjemmelaget fransk mat med bare lokale ingredienser. Menyen på tavlen endres daglig, men lokalbefolkningen foretrekker blåskjell i hvitvinssaus og fersk kokosnøttpai. 

Fort Christian Brew Pub

Fort Christian Brew Pub er den eneste eksklusive restauranten på øya som brygger sitt eget øl. Her får du den beste maten servert med lokale ølsorter og live-musikk, og med god utsikt over havnen. De spesialiserer seg på fusion-retter.

Angry Nate’s Boathouse and Seafood Emporium

Angry Nate’s Boathouse and Seafood Emporium serverer fersk fisk – ja, faktisk så fersk at du ser at den blir tatt i land ved sjøflyhavnen. Sjøflyene som lander og tar av i bakgrunnen, og den lokale kunsten på veggene gjør restauranten veldig amerikansk. Du må forresten ikke la deg lure av navnet: Nate er en grei kar. 

Pelican Cove

St. Croix ligger i hjertet av Karibien, og det er sikkert ingen utesteder som er bedre enn Pelican Cove på Caribbean Night. Stedet passer for hele familien, og tradisjonelle «Mocko Jumbies» danser på stylter til karibiske rytmer mens du kan spise så mye du vil fra buffeten.

Kiki and the Flaming Gypsies

Kiki and the Flaming Gypsies er en spektakulær flammedansetrupp som opptrer over hele øya. De kan dukke opp i Christiansted, Divi Resort eller Carambola Resort i løpet av året.

The Tropical Bracelet Factory

The Tropical Bracelet Factory produserer og selger smykker laget av sølv, kobber, platina, gull og lokaloppdrettede konkylier og perler. Besøkende får ofte se på mens suveniren deres blir smeltet og formet.

The Blue Mutt

Hvis du har dårlig samvittighet for kjæledyret du har forlatt hjemme, kan du kjøpe en gave på butikken Blue Mutt i Christiansted, som selger hundelenker og leker fra øya. De selger også kunst, såper, T-skjorter og bruktbøker, og overskuddet går til lokale veldedighetsforeninger for dyr. Ellers kan du bestille time her for å lære noe så uvanlig som å lage blomster av plastflasker som er skylt i land. 

Cruzan Rum Distillery

Cruzan Rum Distillery selger lokalprodusert Cruzan-rom etter en tjue minutters omvisning på fabrikken. De produserer fremdeles all rommen for hånd, på tradisjonelt vis. Det er mange ulike typer å velge mellom.

Fly til St. Croix, kjøp smykker på Tropical Bracelet Factory
Smykker fra Tropical Bracelet Factory (© Tropical Bracelet Factory)

Carambola Beach Resort

Den karibiske regionen er kjent for vestafrikanske «Mocko Jumbies» som går på stylter i fargerike klær og visstnok skremmer vekk onde ånder. Skikkelsene danser under en stjernespekket himmel på Renaissance St. Croix Carambola Beach Resort & Spa.

Karneval

St. Croix feirer sitt årlige karneval mellom jul og nyttår, og byene Christiansted og Fredriksted prøver å overgå hverandre i festivitas. Karnevalet innebærer calypso-konserter, kostymetog, hesteveddeløp, matmesser, parader og fyrverkeri. Dette er en familievennlig festival som tiltrekker seg besøkende fra hele Karibien. En uforglemmelig måte å starte det nye året på.

Altona Lagoon og Salt River Bay National Historical Park and Ecological Preserve

Hver dag etter solnedgang, lyses Altona Lagoon og Salt River Bay National Historical Park and Ecological Preserve opp av den gulgrønne gløden til millioner av selvlysende mikroorganismer i havet rundt øya. Du kan padle ut på det selvlysende havet om kvelden; det er litt av et syn.

Fly til St. Croix, møt Mocko Jumbies på Carambola Beach Resort
"Mocko Jumbies" på Carambola Beach Resort (© Sugar Beach St Croix)

Begivenheter:

 • Food, Arts and Crafts Fair (januar)
 • Movies at Fort Cristiansvaern (januar)
 • Valentine’s Day Jump Up (februar)
 • Krewe de Croix Mardi Croix Parade (mars)
 • St Croix Food and Wine Experience (april)
 • Emancipation Day Celebration (juli)
 • Annual Labor Day 5K Road Race (september)
 • St Croix International Regatta (november)
 • Christmas Boat Parade (desember)
 • Crucian Christmas Carnival (desember)

Fly med oss

Få en komfortabel flytur om bord i vår 787 Dreamliner

Fly komfortabelt med Norwegian.
 • Spis og drikk om bord

  Du kan velge mellom to menyer på alle langdistanserutene våre og få to måltider inklusive vin, øl eller mineralvann.

 • Nye fly – lave utslipp

  På langdistanserutene våre flyr du med 787 Dreamliner, som er et av de mest behagelige og miljøvennlige flyene i verden.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Underholdning om bord

  Kos deg med vårt hypermoderne underholdningssystem med filmer, TV-programmer, spill og et interaktivt 3D-kart med tips om reisemålet ditt.

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tilgang til lounge

  Velg Premium–billett og få tilgang til lounge når du flyr på langdistanserutene våre. Lounger er tilgjengelige på utvalgte flyplasser.

This site requires web browser cookies to be turned on!

{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}}

{{'FrontPageDesktopVersionOnMobileDeviceText' | translate}}

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Finn ut mer om våre retningslinjer for informasjonskapsler. Når du besøker norwegian.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler.