Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

SPU

Fly til Split Kroatia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Split

Fly til Split

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Split

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Split i korte trekk

Hvorfor Split?

Fordi Split har 2700 soltimer i året, 15 kilometer med uberørte strender, romerske ruiner og det livligste nattelivet på hele den dalmatinske kysten.

Den lokale møteplassen

Marinaen er et livlig sted med restauranter, barer og en overflod av superyachter som tilhører de rike og berømte.

Visste du dette?

Det finnes ikke fluer på det populære fiskemarkedet Peškarija i sentrum, for lukten fra svovelkildene skremmer dem vekk.

Bok- og filmtips

Les: My Mother's Side, A Journey to Dalmatia (Daniel R Friedman, 2011). Se: Diokletians palass og Klis-fortet ble brukt under innspillingen av TV-serien Game of Thrones.

Fakta

 • Befolkning: 265 000
 • Besøkende per år: 2,4 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 7 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 30 °C

Hva skjer i Dubrovnik?

Restoran Paradigma

Ta turen til Restoran Paradigma dersom du vil spise middelhavsretter og nyte utsikten over Riva-promenaden. Restauranten ligger på en takterrasse som ligner på baugen av et cruiseskip, og menyen er satt sammen av en av Kroatias beste kokker, Ante Udovičić.

Perivoj

Hvis du vil ha en femstjerners middag til en rimelig penge, foreslår vi Perivoj som ligger litt utenfor allfarvei, men vel verdt den ti minutter lange spaserturen nord for gamlebyen. Den er viden kjent for sjømaten, men de serverer pasta også. Signaturretten er svart risotto.

Pizzeria Portas

Ønsker du et litt mindre formelt måltid, kan du sette deg under vinrankene på Pizzeria Portas i gamlebyen, der du kan kose deg med store porsjoner italiensk mat.

Wine & Cheese Bar Paradox

Er du glad i ost og vin? Da stikker du innom Wine & Cheese Bar Paradox, som tilbyr et stort utvalg av kroatiske viner med ost, syltetøy og marmelade til.

Fly til Split, spis på Wine & Cheese Bar Paradox
Wine & Cheese Bar Paradox

Cafe Club Bačvice og Tropic Club

Det er mange nattklubber å velge mellom i Split, men den yngre garde drar gjerne til Bačvice-stranden og nattklubber som Cafe Club Bačvice med techno-rytmer og huledansere og Tropic Club som er kjent for å ha gode DJ-er.

Imperium Restaurant & Lounge Bar

Imperium Restaurant & Lounge Bar i øverste etasje på fergeterminalen er et litt mer modent og eksklusivt alternativ til Bačvice-stranden.

Cafe Bar St-Riva

Foretrekker du noe mer avslappende, kan du holde deg i gamlebyen og Riva-området og ta en drink eller en kaffe, for eksempel på Cafe Bar St-Riva i nærheten av Diokletians palass. Prøv å få en sitteplass på balkongen i første etasje, med utsikt over Riva-promenaden.

Stari Pazar

Utendørsmarkedet Stari Pazar (åpner kl. 6.30 daglig) på østsiden av den gamle bymuren har et stort «grønt» område med masse frukt, grønnsaker, kjøtt og ost. Hvis du har planer om å kjøpe ferskvarer, må du dra om morgenen, før de blir utsolgt. Dette er også et av de beste og billigste stedene å kjøpe blomster, nybakt brød, oliven og vin.

Marmontova

Den mest berømte handlegaten er gågaten Marmontova, som ligger et par hundre meter nord for gamlebyen. Her finner du utallige internasjonale merker, men hold utkikk etter Varoš, det eldste apoteket i Split, som åpnet i 1856. Apoteket er innredet med gamle italienske møbler, skap fra renessansen og pynt fra nyrenessansen. I denne gaten finner du også det fascinerende fiskemarkedet Peškarija.

Diokletians palass

Hvis du er ute etter litt uformell shopping, kan du sette kursen mot Diokletians palass og de trange smugene der, for her finner du butikker som selger kjoler, vesker og sko i tillegg til lokale produkter, suvenirer og olivenolje

Gallery of Fine Arts

Gallery of Fine Arts får du et godt historisk overblikk, noe som lønner seg når du skal besøke resten av byen. Her har de 3500 kunstverker fra det fjortende århundre og fram til i dag. Galleriet ligger i det som var Splits første sykehus, bygget i 1792.

Diokletians palass

Diokletians palass står på verdensarvlisten. Det ble bygget i år 295 e.Kr. og er en av verdens best bevarte og mest imponerende romerske ruiner. St. Dominus-katedralen på østsiden har et klokketårn med god utsikt over Split, øyene rundt og Adriaterhavet.

Seiling

Det er flott å se Marjanhalvøya fra havet, og en seiltur sammen med familie og venner kan være hyggelig.

Begivenheter

 • Gast Fair, det største gastronomi-arrangementet i Kroatia (mars)
 • Croatia Boat Show (mars)
 • The Festival of Flowers (mai)
 • Mediterranean Film Festival (juni)
 • Split Summer Festival med utendørsteater, musikk og dans (juli)
 • ‘Days of Diocletian’ Roman Empire Festival (august)
 • Split Film Festival (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.