Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

PMO

Fly til Palermo, Sicilia Italia

Beste pris fra til Sicilia - Palermo

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Sicilia - Palermo og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Palermo i korte trekk

Hvorfor Palermo?

Hovedstaden på den største øya i Middelhavet er en spektakulær blanding av arabisk og normannisk arv, med fascinerende middelalderkvarter, art noveau-bygg og utendørsmarkeder.

Den lokale møteplassen

The Champagneria, en av de eldste barene i byen, som også har gitt navnet sitt til strøket på andre siden, tvers overfor Teatro Massimo.

Visste du dette?

Asteroiden Ceres ble oppdaget på det astronomiske observatoriet i Palermo i 1801.

Bok- og filmtips

Les Leoparden (Giuseppe Tomasi di Lampedusa, 1958); se Palermo Shooting, regissert av Wim Wenders, med Dennis Hopper og Lou Reed som seg selv (2008), om en tysk fotograf som kommer til byen for å rømme fra fortiden.

Fakta

 • Befolkning: 679 000
 • Besøkende per år: 700 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 11.5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 30 °C

Hva skjer i Palermo?

Pasticceria Cappello

Tar man turen til Palermo, må man nesten innom Pasticceria Cappello og smake på de herlige søtsakene, og hvis du bare skal ha én, må det bli en setteveli-terte: syv himmelske lag med sjokolade. 

Ke Palle: Arancine d'Autore

Ke Palle: Arancine d’Autore er et must hvis du vil ha en smakebit av Sicilias beste fingermat – en risball med veldig fantasifullt fyll.

Zia Pina

Restauranten ligger i et litt slitent strøk, så det ser kanskje ikke så innbydende ut ved første øyekast, men Zia Pina er faktisk viden kjent for sin gode, hjemmelagde mat. 

Lo Strascino

Lo Strascino ligger litt utenfor sentrum, men det er verdt å ta turen hit, for her får du siciliansk folklore, en imponerende forrett-buffet og et utvalg av fisk du kan velge fritt fra.

Buatta

Buatta serverer de såkalt «folkemat», gamle oppskrifter med ny vri og lokale ingredienser.

La Champagneria del Massimo

Lokalbefolkningen tar gjerne en aperitiff og nyter happy hour-buffeten på Champagneria del Massimo, mens utlendingene ofte setter seg på Aboriginal Internet Café rett ved siden av. 

Enoteca Butticè

Enoteca Butticè har de flasker fra gulv til tak med lokale og internasjonale viner fra den gamle og nye verden, så her kan du sitte lenge og nippe til et glass eller to. Vinkelneren Salvatore Fanale hjelper deg å velge riktig vin.

I Candelai og Kursaal Kalhesa

Musikkelskere har mye å velge mellom i Palermo. Hør live-musikk på I Candelai eller gå på den imponerende Kursaal Kalhesa, der du enten kan nyte en cocktail, spise, lytte til de siste låtene eller utforske bokhandelen.

Via Ruggero Settimo og Via Libert

De største handlegatene er Via Ruggero Settimo og Via Libert, der du finner alle de kjente merkene. I en blindgate nær Politeama-teatret ligger Rizzo Manufacture Studio, en skomaker med forkjærlighet for vinylplater, så her kan du handle både sko og plater. 

Mercato Delle Pulci

Hvis du har med deg en loppemarkedentusiast, tar du turen til Mercato Delle Pulci (et loppemarked i Piazza dei Ciompi) og vandrer gjennom falleferdige bodegaer stappfulle av nips og antikviteter. 

Tre Erre Ceramiche

Sicilias keramikkbutikker ligger ved havnen. Tre Erre Ceramiche på 49 Via Emerico Amari har et stort utvalg til rimelige priser.

Capo og Ballarò

Du kan ikke påstå at du har handlet mat i Palermo med mindre du har vært innom et av de store utendørsmarkedene, Capo (Via Volturno på Porta Carini) eller Ballarò (inngang på Corso Tuköry). Her finner du en eksplosjon av farger og deilige matvarer, og et varig minne fra den gang byen lå under arabisk herredømme.

240 hektar historie

Palermo har vært underlagt mange herredømmer i historiens løp og har derfor mange særegne severdigheter. Her finner du alt fra den store normanniske katedralen og det kongelige palasset med fønikiske grunnvoller, til sidegater fulle av imponerende palazzi fra spansketiden. Det historiske sentrum av byen brer seg utover 240 hektar, så det er et stort område å utforske. Det blir litt lettere å få til hvis du hopper av og på en av sightseeingbussene på Via Emerico Amari, på hjørnet av Via Wagner.

Museo delle Marionette

Barna har helt sikkert lyst til å dra innom Museo delle Marionette (dukketeatermuseum) på piazza Antonio Pasqualino for å se dukker fra hele verden, eller kanskje til og med få se en siciliansk dukketeaterforestilling (finn ut mer på Argento, 445 via Vittorio Emanuele). 

Le Stanze al Genio

Det flotte museet Le Stanze al Genio huser over 2000 keramiske fliser fra Sør-Italia. Her må man bestille omvisning på forhånd.

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.