Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

CTA

Fly til Catania, Sicilia Italia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Sicilia - Catania

Fly til Sicilia - Catania

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Sicilia - Catania

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Catania i korte trekk

Hvorfor Catania?

Catania ligger i skyggen av vulkanen Etna og utstråler livsbejaende glede innimellom smuldrende ruiner og barokkprakt.

Den lokale møteplassen

Piazza Teatro Massimo med alle pubene og barene er selve hjertet av det catanianske movida (utelivet).

Visste du dette?

Det eldste universitetet på Sicilia ble grunnlagt i 1434 og ligger i Catania.

Bok- og filmtips

Les The Viceroys (Federico De Roberto, 1894); se Sparrow (1993), regissert av Franco Zeffirelli.

Fakta

 • Befolkning:315 000
 • Besøkende per år: 800 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 11 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 27 °C

Hva skjer i Catania?

Caffè del Duomo

Caffè del Duomo er det perfekte sted hvis du vil ha en smakebit av sicilianske herligheter, for her har de et veldig fristende utvalg av søtsaker og annet godt. Nyt frokosten på siciliansk vis med en granita (is-smoothie) servert i en brioscia (brioche). 

La Paglia Antica Trattoria

La Paglia Antica Trattoria åpnet i 1814 og henter ingrediensene sine på fiskemarkedet like utenfor døren. Her er det sjømat på alle mulige måter som gjelder, men de har også vegetarretter, for eksempel spaghetti alla norma, som er synonymt med Catania.

Ciciulena

Ciciulena setter sitt eget preg på klassiske sicilianske favoritter. For å få en fullkommen kulinarisk opplevelse velger du en av smaksmenyene og nyter en av de mange sicilianske vinene de har i den velassorterte kjelleren. 

FUD

Dersom du er ute etter et kjapt måltid til lunsj eller middag, kan du dra innom FUD, der du får salater, siciliansk gatemat, pizza med klassisk og uvanlig fyll og saftige hamburgere. Et godt tips: Prøv «Bec Burger» med Nebrodi-bacon og provolone-ost fra Madonie.

Birretteria

Det virker nesten som alle ølsorter som noensinne er brygget, finnes på Birretteria på Via Vittorio Emanuele, både på flaske og fat. Stedet er lite, men veldig festlig.

M.A. Music Action og Prestipino Cafe

Live-underholdning, lokale band eller DJ-er samles under ett tak på M.A. Music Action (6-10 Via Vela). Vil du ha en litt roligere kveld, er det bare å sette seg på Prestipino Cafe og spise cannoli mens du ser på folkelivet. 

A Fera ’o Luni

A Fera ’o Luni er et stort utendørsmarked som arrangeres på Piazza Carlo Alberto hver mandag. Her får du kjøpt alt fra lokal, fargerik mat til designerklær og sko. Dra tidlig hvis du vil unngå folkemylderet, eller sent hvis du vil prute og gjøre et kupp. 

Via Etnea og Etnapolis

Haute couture og globale merker finner du på Via Etnea, der det ligger både lokale designerbutikker og kjente kjeder. Hvis du vil ha en all-in-one shoppingopplevelse, drar du til kjøpesenteret i utkanten av byen, Etnapolis

Fiskemarkedet

Det kakofoniske fiskemarkedet bak Amenano-fontenen på Piazza Duomo er både en severdighet og et flott sted å handle. Ha på deg sklisikre sko og bukser du ikke har noe imot å skitne ut. 

Via Etnea

Via Etnea finner du de fleste kulturelle severdighetene byen har å by på, inkludert katedralen med de romerske badene under, to greske odeon-er (teater) og det som en gang kan ha vært det største klosteret i Europa (nå et bibliotek). I Catania ligger det også et schwabisk slott (Castello Ursino) og svarte askedekkede og utsmykkede palass. Dersom du har dårlig tid og været er bra, foreslår vi sightseeing med åpen buss, som drives av Katane Live og går fra Piazza Duomo.

Le Ciminiere

Både små og store vil like seg på Le Ciminiere (Piazzale Asia). Ikke nok med at det kan være kunstutstillinger og matmarkeder der når som helst på året, men Museo del Giocattolo (et magisk leketøysmuseum) holder dem i tillegg trollbundet, for det er vanskelig å skjønne at lekene ikke trenger elektronikk for å virke.

Teatro Massimo Bellini

Teatro Massimo Bellini er en hyllest til byens store sønn, komponisten av operaen «Norma», og her har de et rikt program av operaforestillinger og symfoniorkester. Det er også mulig å delta på omvisning hver formiddag i ukedagene. 

Begivenheter

 • Festa di Sant’Agata (februar)
 • Carnival of Acireale med parade (februar)
 • Tragedier ved det greske teateret i Siracusa (mai–juni)
 • Taormina Film Festival (juni)
 • L’Ottobrata Zafferanese – messe i Zafferana Etnea (søndager i slutten av september og begynnelsen av oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.