Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

SJJ

Fly til Sarajevo Bosnia-Herzegovina

Beste pris fra til Sarajevo

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Sarajevo og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Sarajevo i korte trekk

Hvorfor Sarajevo?

Fordi den fascinerende bosniske hovedstaden med det religiøse mangfoldet er en legemliggjørelse av menneskeåndens styrke.

Den lokale møteplassen

Ved elven Miljacka i Novo Sarajevo er det en stadig tilstrømming av nye bedrifter.

Visste du dette?

Sarajevo var den andre byen i verden som fikk et trikkenettverk, etter San Francisco.

Bok- og filmtips

Les: Cellisten i Sarajevo (Steven Galloway, 2008). Se: Velkommen til Sarajevo (1997), som handler om journalister som risikerte livet under beleiringen.

Fakta

 • Befolkning: 370 000
 • Besøkende per år: 1,7 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -2 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 25°C

Hva skjer i Sarajevo?

Kibe Mahala

Det ser kanskje ikke så lovende ut at den ligger i et boligstrøk, men helt nord i Sarajevo (ta taxi) gjemmer det seg en perle; ta turen til Kibe Mahala og spis lam på spidd og andre klassiske bosniske retter – og nyt den forbløffende utsikten over byen.

Noovi

På kule Noovi kombinerer de lokale kvalitetsviner med ferske, lokale ingredienser og italiensk smak. Den ligger ganske høyt til, så det kan være lurt å ta taxi – men belønningen er en vakker utsikt over Sarajevo. 

Inat kuća

Ved elven finner du søte Inat kuća, som tilbyr bosniske retter, grillmat, fylt paprika og ostepai i rustikke omgivelser. Prøv å få et bord i første etasje med utsikt over elven. 

4 Sobe Gospode Safije

4 Sobe Gospode Safije betyr «De fire rommene til fru Safija» og henspiller på en lokal kjærlighetshistorie mellom en vakker Sarajevo-kvinne og en habsburgsk greve. Restauranten er utrolig elegant. Rettene er også luksuriøse: se for deg saktestekt lam med pistasj eller havabbor med fersk ingefær. De tre etasjene huser også en salong og en vinbar. 

Peppers

I det blomstrende forretningsstrøket Grbavica ved Miljacka ligger Peppers, som er et populært sted å ta en sen frokost eller lunsj. Her serveres det kjappe, men gode pastaretter, supper og salater. Internasjonale ølsorter og jazz holder festen gående til midnatt

Hacienda

Sarajevos egen Hacienda er ganske annerledes enn navnebroren i Manchester, med latin-inspirerte cocktails, texmex-mat og DJ-er som spiller salsa, cubansk funk og jazz du kan danse til. Folkemusikkgruppen Taburasi er også ofte innom, og det er vanligvis et kazooband som spiller i løpet av uken.

Bascarsija

Det gamle markedskvarteret Bascarsija handler ikke bare om grillmat og tyrkisk kaffe. Funky Ma Jaba Bar er et moderne sted med rimelige, gode cocktails, en eventyrlysten musikksmak og et litt loslitt, bohemaktig preg. De holder weekendparties også.

Kino Bosna

Live-forestillingene på legendariske Kino Bosna varierer veldig – fra indieband, moteshow til Charlie Chaplin-hyllester. Men først og fremst er den gamle kinoen en nattklubb alle går på, uansett hva som står på programmet. Her tar de seg en drink og en prat i den store baren som er pyntet med klassiske filmplakater. 

Bascarsija

Hvis du vil tilbake til Sarajevos osmanske storhetstid, tar du turen til det store håndverksmarkedet Bascarsija i hjertet av gamlebyen, der kunsthåndverkerne fortsatt lager produkter av kopper og lær samt utsøkte filigransmykker. Noen av de store objektene er laget av gamle granathylser fra beleiringen. Håndverkerne forventer at du skal prute når du handler hos dem. 

Buybook

På aktverdige Buybook har de sjeldne reiseguider, fotobøker og romaner du ikke finner andre steder, både på engelsk og andre europeiske språk. Du finner også uvanlige postkort og et variert utvalg av smakfulle suvenirer, i tillegg til en kafé der du kan bla i din nyinnkjøpte bok over en sterk kaffe.

Gazi Husrev-Beg

Sarajevo er kjent for å ha en moské, en ortodoks kirke, en katolsk kirke og en synagoge innenfor et lite område i sentrum. Moskeen Gazi Husrev-Beg ble tegnet av en av de fremste arkitektene på den osmanske tiden, Mimar Sinan. Den har en 45 meter høy minaret, en fontene og en atriumshage som en gang var residensen til Bosnias osmanske herskere.

Sarajevo-museet

Skoleelever som lærer om første verdenskrig blir sikkert fascinert hvis de får se Latinerbroen (Latinska ćuprija), der Gavrilo Princip skjøt erkehertug Franz Ferdinand. På plaketten som er satt opp, kan man se hvor de enkelte personene sto den skjebnesvangre dagen i 1914. Ved siden av broen ligger Sarajevo-museet, som gir et tilbakeblikk på hendelsene i forkant og forklarer hvorfor Princip gjorde det han gjorde.

Begivenheter

 • Sarajevo Winter (februar)
 • Bascarsija Nights (juli)
 • Sarajevo Film Festival (august)
 • International Theatre Festival (oktober)
 • Sarajevo Jazz Festival (november)
 • Nasjonaldag (november)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.