Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

JTR

Fly til Santorini Hellas

Beste pris fra til Santorini

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Santorini og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Santorini i korte trekk

Hvorfor Santorini?

Mange drar nok til Santorini for å oppleve solnedgangene i landsbyen Oia, men øyas voksende renommé som et sted for matentusiaster, hvor man kan oppleve noen av Hellas' fineste matvarer og viner, er nok et bedre argument for å besøke øya.

Det lokale møtestedet

På barene langs strendene i landsbyene Kamari og Perissa sørøst på øya er man godt kjent med de festglade menneskene som tar til stranden for å danse i den svarte vulkansanden når skumringen nærmer seg.

Visste du dette?

Noen lærde – riktignok dem av den mer new age-sorten – mener at denne øya kan være stedet hvor Atlantis en gang befant seg.

Boktips

Det var Platon som først diskuterte eksistensen av Atlantis. Også i dag går diskusjonen om han baserte sin fortelling på historiske fakta, eller om den sagnomsuste byen i realiteten var en moralsk allegori, men du kan jo lese hans dialog Timaios og vurdere selv.

Fakta

 • Befolkning: 18 883 (2011)
 • Besøkende per år: 356 443 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 12 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 26 °C

Hva skjer på Santorini?

Metaxi Mas

Hvis du spør de lokale hvor du får den beste tradisjonelle maten, vil de vise vei til fjellandsbyen Pyrgos sør på øya, hvor denne tavernaen serverer store porsjoner med Santorini-retter – som lammeskank – som er like gode som utsikten.

Selene

I Pyrgos finner du også øyas fineste middagsopplevelse i form av Selene, som har hevet lokale retter til de raffinerte høyder – tenk posjert torskelapskaus med hvitløksmarinerte bondebønner (fava) og lime-granité.

Candouni

Oia ligger på nordspissen av øya, og det er herfra alle de fantastiske bildene av hvitkalkede vindmøller og karmosinrøde solnedgangene stammer fra. Stedet kan med andre ord være noe av en turistfelle. Derfor er det en god idé å ha Candouni i Oias gamleby i bakhånd, her serverer de middelhavskosten med en moderne vri, tilsatt italienske og kretiske elementer.

Santo Wines

Takket være den vulkanske jorden, som inneholder en anelse smak av mineraler, har Santorinis viner fått tilhengere over hele jorden, og Santo er øyas største produsent. Sett av en hel ettermiddag til en deilig tur og – selvfølgelig – vinsmaking etterpå.

Fly til Santorini, spis på Selene i Pyrgos.
Santorinis beste "fine dining"-opplevelse finner du på restauranten Selene i Pyrgos.

Koo club

Hvis du kommer til Koo club tidlig på kvelden, er det lett for å tro at dette er stedet for en rolig drink etter en god middag. Tenk pene lanterne og palmesus. Men etter midnatt forvandler stedet seg og åpner opp for mengder av festglade mennesker som fyller de tre utendørs terrassene og det bølgende dansegulvet inne.

The Beach Bar

Dette er en institusjon på Perissa-stranden og var den aller første baren på den sorte stranden sør-øst på øya. En chilled atmosfære på dagtid blir til mer ekspansiv etter hvert som mørket faller på – og da særlig under deres legendariske fullmåneparties.

Kira Thira Jazz bar

Mange av Firas beste cocktails finner du i Marinatou-gaten, som ligger langs klippetoppen. Men bare fem minutter derfra ligger en av byens eldste og beste barer. Kira Thira Jazz har i mer enn tre årtier et rolig og panelbelagt pusterom, hvor lokale og nykommere kan nyte en avslappet drink og lytte til tilbakelent musikk.

Ilias Lalaounis

Ilias Lalaounis er Hellas' mest berømte smykkedesigner, og hans Santorini-butikk i Firas Ypapantis butikksenter er et stjerneeksempel på enkelt design. Mange av de nydelige smykkene henter inspirasjon fra den klassiske historiske perioden, fra minoisk til bysantinsk tid.

Art of the Loom

Det ser kanskje ikke sånn ut fra døråpningen på en av Firas sidegater, men Art of the Loom er den rene Aladdins hule. Inni butikken finner du gjenstander av finere årgang forvandlet til rene kunstverker samt smykker, malerier og lokalt håndverk.

Atlantis Books

Atlantis Books er ikke noe du forventer skal dukke opp blant glamorøse boutiques og suvenirbutikker i Oia. Denne bokhandelen ble startet av to amerikanere i 2002 og har blitt et midtpunkt for øyas kunst- og litteraturmiljø – og det beste stedet å finne en god bok.

Fly til Santorini, besøk Atlantis Books.
Atlantis Books er et samlingspunkt for Santorinis kunst- og litteraturmiljø, og det beste stedet for å finne en god bok.

Santorini Sailing

Den beste måten å nyte utsikten til Santorinis kaldera, er om bord i en katamaran, hvorfra man får anledning til å se vulkanen i all dens dampende herligheter. Kaptein Ted i Santorini Sailing tilbyr dagsturer som inkluderer en terapeutisk dukkert i de varme svovelholdige kildene og en minnerik solnedgang.

Kamari Open Air Cinema

Kamari’s Open Air Cinema har hver sommer de siste 30 årene vist et utvalg av Hollywoods største hits. Hvis det finnes et mer chilled-out sted å se en film, nippende på en cocktail, så har vi ennå ikke funnet den.

Museum of Prehistoric Thira

Byen Akrotiri var en gang en minoisk bosetting, men den ble ødelagt av et vulkansk utbrudd i 1650 f.Kr. og bevart under lava inntil 1967. I dag finner du mange av dens skatter, inkludert levende fresker og potteskår på utstilling i Museum of Prehistoric Thira i hovedstaden, i Fira 847 00.

Begivenheter

 • Supa Dupa Fly x Santorini 2017 (juni)
 • Santorini Jazz Festival (juli)
 • Megaron Gyzi Festival (august)
 • Santorini Ifaisteia festival (august)
 • Feast day of Holy Virgin (august)
 • International Music Festival (september)
 • Red Bull Art of Motion (oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.