Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

SZG

Fly til Salzburg Østerrike

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Salzburg

Fly til Salzburg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Salzburg i korte trekk

Hvorfor Salzburg?

For her kan du se for deg Mozart og Maria (von Trapp) mens du nyter utsikten over Alpene og barokkarkitekturen fra borgen på haugen.

Den lokale møteplassen

Untersberg, et 1853 meter høyt fjell som ligger ved grensen til Tyskland, der utsikten får deg til å jodle høyt.

Visste du dette?

Joseph Mohr skrev originalteksten til «Glade jul» i Steingasse 9.

Bok- og filmtips

Les: The Story of the Trapp Family Singers (Maria von Trapp, 1967/2002). Se: Amadeus (1984).

Fakta

 • Befolkning: 147 631
 • Besøkende per år: 5,5 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 19 °C

Hva skjer i Salzburg?

Bärenwirt

Bärenwirt har servert retter som bierbraten og goulash med storfekjøtt siden 1663. Finn deg et bord på terrassen med utsikt over elven når solen skinner. 

Esszimmer

Er det en spesiell anledning? Kokken Andreas Kaiblinger setter et fantasirikt preg på lokale ingredienser på den elegante restauranten Esszimmer, og har gjort seg fortjent til en Michelin-stjerne.

Pescheria Backi

Det er milevis til havet, men det skulle man ikke tro når man smaker på den ferske sjømaten på Pescheria Backi, på den høyre elvebredden. Det ligner egentlig mest på et skur, men lokalbefolkningen elsker restauranten – og det vil nok du også gjøre.

Triangel

Litt bortgjemt i Altstadt ligger Triangel, og hit kommer teaterpublikummet strømmende. Bistroen serverer enkle østerrikske retter som kasnocken (pasta med ost) og skinkestek med melboller. Dagens lunsj får du til bare € 6,50. 

Green Garden

Hvis du er på utkikk etter noe sunnere, foreslår vi at du går innom Green Garden, en avslappende kafé med hagetema, der de kun serverer vegan- og vegetarretter. Retter som kantarell-lasagne og salat med ville urter gir en naturlig og god smak.

Augustiner Bräustübl

Augustiner Bräustübl er en diger ølhall med hjemmebrygget øl på fat, og den drives av munker. Den åpnet i 1621. Ta deg en øl under det hvelvede taket eller ute under trærne, på en av de tusen sitteplassene.

Die Weisse

På andre siden av elven liggerbryggeripuben Die Weisse, der man kan sitte ute og nyte Salzburgs beste hveteøl. En gang i måneden er det Almraush, og da tar det litt av, med DJ-er som spiller for damer i dirndl og menn i lederhosen (helt sant).

Steinterasse

Solnedgangen nyter du på den elegante terrassen i 7. etasje på Hotel Stein. Nipp til en cocktail i skumringen og se på det flotte slottet som gløder på haugen.

Enoteca Settemila

Rafaels forkjærlighet for vin smitter på Enoteca Settemila, en intim vinbar som drives av en italiener. Her har de en nøye utvalgt samling av europeisk vin, blant annet økologiske og biodynamiske typer.

Kaffee Alchemie

Hvis du trenger litt sterk espresso dagen derpå, foreslår vi kule og retropregede Kaffee Alchemie, der baristaene vet hva de holder på med. 

Fly til Salzburg, besøk Augustiner Bräustübl
Ølhallen Augustiner Bräustübl har holdt kranene åpne siden 1621.

Fürst og Sporer

Enten du er ute etter en skreddersydd dirndl, et jodlende murmeldyr eller en flaske med Mozart-aftershave, finner du det i Salzburgs mest berømte handlegate, Getreidegaße. Stikk innom Fürst og kjøp de originale (og beste) Mozartkulene eller Spirituosen Sporer, der du får uvanlige snaps og likører – med alt fra søterot til rognebær.

Zotter

Matelskere kan også stikke innom Zotter på Herbert-von-Karajan-Platz 4, som selger økologisk fairtrade-sjokolade med sesongavhengige varianter som asparges og hylleblomst.

Musikhaus Katholnigg

Musikhaus Katholnigg ligger også i Altstadt, og her selger de kvalitetsopptak fra Salzburg-festivalen i tillegg til et bredt utvalg av klassisk musikk, folkemusikk og jazz.

Grünmarkt

Grünmarkt finner du det du trenger til en piknik i det fri med familien. Den ligger på Universitätsplatz og har åpent mandag til lørdag. Er du ute etter utsøkte Alpe-oster, må du stikke innom knøttlille Kaslöchl. Vil du ha surdeigsbrød fra vedovnen, må du til Stiftsbäckerei St Peter, et syv hundre år gammelt bakeri som fortsatt drives av et vannhjul.

The Salzburg Card

Salzburg er en kulturby med mange gallerier og museer, så det er verdt å kjøpe et Salzburg Card for å spare litt penger. Kortet gir deg adgang til alle de største severdighetene samt et elvecruise, returbillett til fjellet Untersberg og fri bruk av kollektivtrafikken.

Hohensalzburg slott

Salzburgs imponerende borg ligger på Mönchsberg og er ni hundre år gammelt. Det går fortest å ta taubanen opp, men hvis du vil ha flott utsikt over byens kupler og spir, kan du gå fra Benedictine Nonnberg Abbey (kjent fra Sound of Music) langs Festungsgasse.

Museum der Moderne

Fra slottet kan du fortsette langs stiene til Museum der Moderne, der du kan se roterende utstillinger av kunst fra det 20. og 21. århundre. 

Mozarts fødested og residens

Vel nede på bakken strømmer Mozarts tilhengere til Salzburgs tvillingmuseer: komponistens fødested og residens der han og familien hans bodde.

Salzburg Marionette Theatre og Schloss Mirabell

I Salzburg er det mye underholdning å få, alt fra dukketeater på Salzburg Marionette Theatre til kammermusikk-konserter i marmorhallen fra barokken i Schloss Mirabell.

Begivenheter

 • Mozart Week (januar)
 • Christkindlmarkt (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.