RVN

Rovaniemi Finland

Hvorfor besøke Rovaniemi

Rovaniemi, Finlands arktiske hjerte, byr på en eventyrlig blanding av magisk natur, levende kultur og unike opplevelser. Her venter et landskap som tar pusten fra deg, med glitrende snødekte skoger, islagte elver og snødekte fjelltopper. Utforske arktiske villmarken ved å delta på en snøskutertur eller hundesledesafari, prøv isfiske og beundre det vakre nordlyset vinterstid eller midnattsolen om sommeren.

Det mest populære turistmålet i Rovaniemi er Santa Claus Village. Et vinterparadis fylt med juleverksteder, reinsdyr, alver og selvfølgelig julenissen selv. Besøkende kan møte julenissen, sende et julekort fra Julenissens postkontor og handle julegaver i en av de mange butikkene.

Du må også sette av tid til å nyte Rovaniemis sjarmerende atmosfære. Spaser gjennom det koselige sentrumet, prøv deilig lokal mat og slapp av i en tradisjonell finsk badstue. Som hovedstaden i Lappland kan du også lære mer om samisk kultur her. Besøk Siida museet, lær om samenes historie og håndverk, delta i en joik-opptreden eller prøv tradisjonell samisk mat.

Fly til Rovaniemi med Norwegian

Vi flyr deg direkte til Rovaniemi fra Oslo og gir deg friheten til å velge, slik at du kan fly til lavest mulig pris - uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Jo tidligere du bestiller, desto billigere er billettene.

Fakta

 • Befolkning: 65 000 (2024)
 • Besøkende per år: 600 000 (2024)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -10,9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 12 °C

Gi julenissen ønskelisten i hånda!

I tillegg til fantastisk landskap, fortryllende dyreliv og utallige kulturelle attraksjoner, har denne magiske byen over en halv million besøkende hvert år. Takket være Laplands hovedstads mest kjente innbygger, julenissen! Utforsk Finlands arktiske perle, Rovaniemi.

Bestill fly til Rovaniemi

Fly med Norwegian

 • Tjen CashPoints
  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr, bor på hotell eller kjører leiebil, og bruk dem når du bestiller nye flybilletter

 • Fleksible billetter
  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise. Les mer om billettypene våre.

 • Drivstoff-effektive fly
  Nye fly er vinn-vinn for passasjerenes komfort, lommeboka og for miljøet. De fleste flyene er innredet med Boeing Sky Interior og har WiFi om bord. Les mer om flyene våre.

 • Setereservasjon
  Fra 100 NOK og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Legg til setereservasjon.