Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

RVN

Fly til Rovaniemi Finland

Gi julenissen ønskelisten i hånda!

I tillegg til fantastisk landskap, fortryllende dyreliv og utallige kulturelle attraksjoner, har denne magiske byen over en halv million besøkende hvert år. Takket være Laplands hovedstads mest kjente innbygger, julenissen! Utforsk Finlands arktiske perle, Rovaniemi.

Beste pris fra til Rovaniemi

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Rovaniemi og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Rovaniemi i korte trekk

Hvorfor Rovaniemi?

Som hovedstaden i Lappland og julenissens hjemby er Rovaniemi den perfekte base for utforskning av de åtte sesongene ved den nordlige polarsirkelen, og villmarken begynner bare noen skritt fra hotellet.

Lokalt hotspot

De skogkledde åsene i Ounasvaara er et populært møtested for sportsfolk og de lokale som ønsker seg litt fred og ro i naturen.

Visste du dette?

Hvert år i mars arrangeres verdens eldste reinsdyr-gateløp i Koskikatu-gaten, med reinsdyr som trekker jockeyer på ski etter seg.

Filmtips

The Lovers of the Arctic Circle (1998) en film av Julio Medém.

Fakta

 • Befolkning: 61 300 (2015)
 • Besøkende per år: 500 000 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -10,9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 12 °C

Hva skjer i Rovaniemi?

Nili

Den grottelignende spisesalen hos Nili er dekorert av et lokalt kunstnerpar, og ingrediensene kommer fra skogene og landsbyene i nærheten. Hvis du spør, vil personalet også kunne oppgi navnet på dem som har jaktet viltet eller plukket bærene som ligger på tallerkenen. Prøv reinsdyrkjøtt og lapplandsk kaffeost til dessert.

Choco Deli

Denne prisbelønnede sjokoladefabrikken og bakeri serverer flotte kaker som glitrende som edelsteiner. Spis dem sammen med varm sjokolade eller en stor kule med pepperkake-is.

Petronella

På Lapplands Universitets campus til Fakultet for kunst og design ligger den internasjonale studentkafeen som serverer hjemmelaget mat, som veganske retter, kunstverdige pizzaer og bakverk. Etter lunsj kan du sjekke ut de omkringliggende galleriene, som har gratis inngang.

Plukk din egen supermat

Allemannsretten gir deg lov til å vandre og plukke bær, urter og sopp fra både statseid og privat skog. De solfylte sommernettene tilfører de rene produktene et stort innhold av vitaminer og gjør den allestedsnærværende skogen til nærmest en buffé med supermat.

Fly til Rovaniemi og spis på Nili.
Ingrediensene som brukes i rettene på Nili, kommer fra skogene og tettstedene i området.

Cafe Bar 21

Stedet som absolutt ikke lever opp til stereotypen på den grinete finnen. Cafe Bar 21 er en stilfull lounge som tilbyr sofistikerte cocktails og samisk tapas. Hipster-DJ-ene holder dansegulvet i gang på terrassen.

Uitto Pub

Interiøret på Uitto  og navnet på puben henleder tankene på Rovaniemis gamle tømmerhoggertradisjoner. Prøv den særegne lakris-drammen og spill litt dart med venner.

Fly til Rovaniemi og besøk Cafe Bar 21.
Cafe Bar 21 er en elegant bar som serverer kunstferdige cocktailer og lapplandske tapas. (Foto: Cafe Bar 21)

Hih-Hi

I hjertet av byens retro-oozing kulturdistrikt ligger den lille street style-butikken Hih-hi. Den drives av to unge entreprenører og selger finske smykker og mote sammen med mer internasjonale skater-merker. Hvis du er på utkikk etter noe lokalt, så sjekk ut Ilahu snøbrett, produsert og designet i Rovaniemi.

Lauri-tuotteet

Historien bak Lauri-tuotteet går tilbake til 1920-tallet, da gullsmeden Johannes Lauri begynte å produsere og selge samiske kniver og håndverk på gaten. Lauri-tuotteet er ikke bare en butikk, men et historisk hus hvor de lokale ofte feirer bryllup og dåp.

Fly til Rovaniemi og besøk streetstyle-butikken Hih-Hi.
Streetstyle-butikken Hih-Hi selger finske smykker og mote samt internasjonale skater-merker. (Foto: Aleksi Brunni)

Korundi Culture House

Korundi, en postbussgarasje fra 1930-tallet ombygd til et levende kulturhus, presenterer nordiske samtidskunstere og deres arbeider i skiftende utstillinger. I bygningens moderne konsertsal holder Lapplands kammerorkester til – det nordligste i sitt slag i EU. Orkesteret er kjent for sine samarbeider med BBC Philharmonic Orchestra.

Julenisselandsbyen

Julenissen er uten tvil den mest berømte finne noensinne, og du kan jo tenke deg hvor mange besøkende han møter årlig i sitt hjem ved den nordlige polarsirkelen. I landsbyen holder Julenissens offisielle postkontor til, og her er det mange familievennlige aktiviteter året rundt.

Sauna of Metsäkyly

På finsk kalles vanndampen fra en badestue for löyly eller «en sjel». Ordets poetiske opphav gir god innsikt i finnenes holdning til deres berømte badestuer. Tradisjonelt byr en sauna som Metsäkyly en lett måte å komme ut i naturen på. Den friske luften er en viktig del av opplevelsen, så det gjør ikke noe om du føler deg litt svimmel når du kommer ut av det 80 grader varme rommet.

Fly til Rovaniemi og besøk Korundi kulturhus.
På Korundi kulturhus finner du utstillinger av samtidskunstnere fra nordområdene. (Foto: Korundi kulturhus)

Begivenheter

 • Arctic Lapland Rally (januar)
 • Arctic Design Week (februar)
 • Rovaniemi Reindeer Sprint Race (mars)
 • The Summer Solstice (juni)
 • Rovaniemi Marathon (juli)
 • Rovaniemi Old Time Fair (august)
 • The Rovaniemi Night Of the Arts (august)
 • Beginning of the Winter Swimming Season (november)
 • Riverlights Fire Art Event (november)
 • The Grand Christmas Opening (november)
 • Julenissen drar ut på sin årlige gaverunde (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.