{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}} {{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceButton' | translate}}

RIX

Fly til Riga Latvia

Beste pris fra til Riga

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Riga og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Live Riga, logo

Riga – byen du aldri vil glemme

Fly til Riga, opplev en megde attraksjoner.

Lysten på moro?

Atmosfæren i byen, arkitekturen som tar pusten fra deg, de fantastiske attraksjonene, den flotte gamlebyen, det imponerende sentralmarkedet og mye mer – alt vil friste deg til å ta hundrevis av bilder som du kan dele videre. Pass på at du har nok plass på kameraet ditt for fantastiske bilder!

Fly til Riga, prøv lokale delikatesser.

Gastronomiske gleder

Rigas restauranter og deres kjøkkensjefer når opp til forventningene til også de mest erfarne gourmetene. Smak på lokale delikatesser med naturlige ingredienser, og få en skikkelig energiboost som holder deg gående gjennom resten av oppholdet ditt.

Fly til Riga, opplev byens uteliv.

Når natten tar over byen

Den beste måten å bli kjent med byen og innbyggerne på, er å oppleve utelivet og ha det gøy! Blant barene og nattklubbene i Riga finner du alt fra fancy til folkelige steder. Prøv en blanding av alt, og opplev mengder av moro. Dans til heftig musikk til sola står opp, prøv lokale drikker eller slapp av med et glass vin og godt selskap.

Fly til Riga, unn deg en spa-opplevelse.

Unn deg en spa-opplevelse

En hel natt med Rigas uteliv kan være gøy, men også utmattende med tanke på dagen derpå. Hopp uti et svømmebasseng, len deg tilbake i en badstu, slapp av i et boblebad, nyt en massasje eller skjønnhetsbehandling og føl deg revitalisert.

Fly til Riga, opplev strålende sommervær.

Husk solkrem!

Det skjer stadig oftere at Riga byr på strålende vær og solskinn. Helt sant! Dra en tur til stranda og kjenn på myk sand mellom tærne, varmende solstråler, eller prøv deg på vannsport. Om vannet er litt for kaldt for din smak, kan du alltids spille volleyball istedenfor eller sette deg ned på en strandkafé.

Fly til Riga, finn en mengde aktiviteter og happenings.

Arrangementer og happenings

Hvis du er ute etter nye opplevelser, er det mye å ta av i Riga. Om du synes det er vanskelig å velge, kan du alltids hive deg med på så mye du klarer. Maraton, restaurant weeks, museumskvelder, sommersolvervfestival, byfestival og mye mer. Her kan du oppleve alt!

Riga i korte trekk

Hvorfor Riga?

På grunn av den praktfulle gamlebyen Vecriga og den vakre art-noveau-arkitekturen fra tidlig på nittenhundretallet.

Det lokale møtestedet

Agenskalns, et stemningsfullt kvartal på vestbredden av Daugava med et vakkert gammelt marked i sentrum og et nytt boutiquehotell.

Visste du dette?

Noen av Rigas vakre art-noveau-bygg ble designet av Mikhail Eisenstein, faren til filmregissøren Sergei, mannen bak «Battleship Potëmkin».

Lesetips

A Jew from Riga (Greta Beigel, 2011)

Fakta

 • Befolkning: 700 000
 • Besøkende per år: 1,5 millioner (2012)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -4 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Hva skjer i Riga?

Restoráns 1221

Vil du skjemme deg selv litt bort i ferien, får du eksklusiv mat i fine omgivelser på Restoráns 1221. Dette er et dyrt spisested som bare bruker den beste elgen og hjorten og fisk fra Østersjøen. «1221» var året det første huset ble bygget i den historiske gaten Jauniela.

Salve

Salve satser på tradisjonelle latviske retter i historiske omgivelser, og vi anbefaler at du bestiller en rett med østersjøsild, gresskarsuppe, gjørs-filet og hjemmelaget pølse. Som selvsagt serveres med rugbrød til.

Djadja Vanja

Det er fortsatt mangel russere i Riga – og mange russiske restauranter. Djada (onkel) Vanja er en av dem, og her får du servert stør, solyanka-suppe og borscht på bjørketallerkener.

Uzbekistana

Du finner mye mat fra andre Sovjetstater i Riga: Georgisk, armensk og i dette tilfellet usbekisk. På Uzbekistana stønner bordene formelig under tunge tallerkener med lam pilaff og «beshbarmak»-brød stappet med geitekjøtt. Bilder fra Silkeveien passer perfekt til.

Andaluzijas Suns

En av Rigas mest inntagende pub-restauranter, Andaluzijas Suns, er oppkalt etter den surrealistiske filmen av Buñuel: «Un Chien Andalou». Meterhøye ølglass, grillet kjøtt og sport på storskjerm er de største trekkplastrene her.

I Love You

I Love You er Rigas beste utested, med kjente, utenlandske DJ-er. Det er best kjent for å tiltrekke seg musikere og band etter konserter. Hvis Sigur Rós er i byen, er det hit de drar.

Krogs Aptieka

Det ligger en fin historie bak Krogs Aptieka («Krogs apotek»), som drives av en ung, foretaksom latvier som er sønn av en apoteker. Kristaps Kreslins gjorde suksess med en lignende bar i Adams Morgans-kvarteret i Washington, DC. Her får du øl i antikvariske skåler i et middelaldermiljø. En god jukebox og åpningstid til fem om morgenen hjelper også.

Leningrad

Det er ikke bare retro sovjetisk eleganse på Leningrad (eller «Ленинград»). På et av de siste programmene sto det at de spilte latvisk punk en kveld, russisk retro-disko en annen, i tillegg til en Tom Waits-bursdag. De er veldig spøkefulle her, og gjett om det er gøy.

Skyline Bar

Riga har en ordentlig cocktail lounge, i 26. etasje på Radisson Blu Hotel. Skyline Bar er åpen for alle, og her får du panoramautsikt over byen og temadrinker som for eksempel «26th floor» og «Latvian mojito», mens DJ-ene spiller i solnedgangen. I helgene må du betale en liten sum i inngangspenger.

Fly til Riga, besøk Skyline Bar
Skyline Bar i 26. etasje på Radisson Blu Hotel i Riga.

Sentralmarkedet

Rigas sentralmarked er noe man må se med egne øyne for å begripe at det går an. Det er vanvittig stort: 3000 utsalgssteder spredt over fem gamle Zeppelin-hangarer. Hallene er breddfulle av ferske, lokale produkter i tillegg til klær og accessories som også er laget lokalt, og alle mulige slags fabrikkproduserte artikler.

Robert's Books

Economist-journalisten Robert Cottrell er mannen bak den engelskspråklige bokhandelen Robert’s Books. Her finner du både nye og brukte bøker, guider over Riga, beskrivelser av fotturer i art-noveau-distriktet og så videre. Høytlesing og fortellerstunder for barn står ofte på plakaten.

Art Nouveau Riga

Byens arkitektoniske arv er inspirasjonen bak Art Noveau Riga, en lekker kunsthåndverksbutikk som drives av fire venner. De skaper eller finner glass, fliser, lys og tekstiler i art-noveau-stil og fyller den lyse, fantasifulle butikken med herlighetene.

Fly til Riga, besøk bokhandelen Robert's Books
Riga's engelskspråklige bokhandel Robert's Books.

Latvian Photography Museum

Latvian Photography Museum er en attraksjon som barna kanskje liker like godt som foreldrene. Før andre verdenskrig var fotografikunsten her like avansert som i resten av Europa – det legendariske miniatyrkameraet Minox ble utviklet i Riga.

Riga Zoo

Riga Zoo er kjent for sine uvanlige nattdyr – om vinteren er det åpent helt til 21.00. De opplyser også om når det er fôringstid for surikatene, flodhestene og ringhalelemurene.

Begivenheter:

 • Riga Music Festival (januar)
 • Bach Music Festival (februar–mars)
 • Riga Opera Festival (juni)
 • Early Music Festival (juni–juli)
 • Porta World Music Festival (november)
 • Winterfest (november–februar)
 • Julemarked (slutten av november – begynnelsen av januar)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}}

{{'FrontPageDesktopVersionOnMobileDeviceText' | translate}}