Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

KEF

Fly til Reykjavik Island

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Reykjavik

Fly til Reykjavik

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Reykjavik

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Reykjavik i korte trekk

Hvorfor Reykjavik?

Fordi verdens nordligste hovedstad har et flott uteliv og et spektakulært landskap.

Det lokale møtestedet

Kaffibarinn, en legendarisk bar som Damon Albarn en gang var deleier i. Den ble brukt i filmen «101 Reykjavik». (Se «Uteliv».)

Visste du dette?

Rundt 80 % av husene her bruker geotermisk energi. Eller at øl var forbudt fram til 1989, og at Island feirer Øldagen 1. mars. Bonusfakta: Det finnes ingen McDonald’s-restauranter på Island.

Bok- og filmtips

101 Reykjavik – romanen av Hallgrímur Helgason (1996) som ble berømt etter filmatiseringen i 2000.

Fakta

 • Befolkning: 121 841
 • Besøkende per år: 807 300 (på Island i 2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0,9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 11,5 °C

Hva skjer i Reykjavik?

Fiskmarkadurinn

Det islandske kjøkken dreier seg om sylting, gjæring og tørking. Noen av rettene må man nok lære seg å like. Hvis du vil smake på den beryktede retten «hákarl» – en forrett av råttent haikjøtt – tar du turen til Fiskmarkadurinn i en av Reykjaviks eldste bygninger.

Grillmarkadurinn

Det står fiskesuppe og islandsk lammekjøtt på menyen også, for de som er mindre vågale. Søsterrestauranten Grillmarkadurinn serverer all slags islandsk mat – fra vågehval til lundefugl og reinsdyrburgere.

KEX Hostel

Hvis du har stramt budsjett, anbefaler vi KEX Hostel. Gjestgiveriet ligger i en nedlagt kjeksfabrikk og er innredet i elegant, industriell stil, og gastropuben Sæmundur í Sparifötunum har en flott meny og en avslappet atmosfære.

Bæjarins Beztu

Lokalbefolkningen sier ofte at pølsene fra boden Bæjarins Beztu er Islands nasjonalrett. Flaggskipboden ligger rett overfor konserthuset Harpa og har vært i drift siden 1937. Bestill «eina með öllu» – en pølse med alt tilbehør.

Dill Restaurant

Vil du ha noe mer eksklusivt, bestiller du bord på Dill Restaurant, en av Reykjaviks få riktig fine restauranter. Kokken Gunnar Karl Gíslason serverer en syv retters meny med innovativ bruk av nordiske ingredienser. Her får du retter som bakt kålrabi med osteskum og sprøbakt hirse. Restauranten ligger i Nordens hus, som er designet av Alvar Aalto.

Reykjavík Appy Hour app

Reykjavik er viden kjent for sitt hedonistiske uteliv, og de fleste utestedene tilbyr gode happy hour-priser. Last ned Reykjavík Appy Hour-appfra utelivstidsskriftet The Reykjavik Grapevine for å finne dem, og sjekk månedsoversikten for en liste over konserter.

Húrra

Livemusikk-entusiaster bør stikke innom byens beste konsertlokale, Húrra, og sjekke lokale talenter. De fleste her er under 30, og det blir fort fullt. Er du ute etter EDM og indie-electro, er det Palóma som gjelder. Lokalet huset tidligere en restaurant med vikingtema, og baren oppe er fortsatt innredet som et vikingskip.

Kaffibarinn

Det hippeste stedet er Kaffibarinn, en liten bar med house-party-atmosfære, og som Damon Albarn en gang var deleier av. Kanskje du får se noen lokale kjendiser også (Björk er visst ofte innom).

Mikkeller & Friends

Ølkjennere føler seg sikkert hjemme på Mikkeller & Friends, en liten bar med sirkusinteriør og 20 forskjellige fatøl fra Københavns kjente «omflakkende» bryggeri, Mikkeller. Snacksen i baren er også veldig god.

Fly til Reykjavik, ta en øl på Mikkeller & Friends
Mikkeller & Friends i Reykjavik har 20 typer øl på fat.

Stígur

Det beste stedet å kjøpe suvenirer, lokale moteklær og design er i handlegatene Laugarvegur og Skólavördustígur i sentrum. Byens keramikere og kunstnere finner du i kunstgalleriet Stígur.

Kraum

Ta en kort spasertur inn mot sentrum, så kommer du til Kraum. Her får du mote, møbler (blant annet de egenproduserte islandske ullkrakkene) og interiørartikler fra lovende designere, i tillegg til en imponerende samling av skrivesaker og kunstgjenstander. Lokalbefolkningen har kåret Kraum til en av de beste butikkene i Reykjavik.

Vopnabùrid

Vil du ha unike gjenstander, anbefaler vi Vopnabùrid (våpenlageret) i havnen, der den innovative designeren Sruli Recht bor og selger produktene sine – alt fra hvalforhud til smykker.

Kolaportid

I havnen finner du også loppemarkedet Kolaportid, en lokal institusjon som kun er åpen i helgene. I dette store lagerlokalet finner du alt fra vintageplater og -mote til lokalt kunsthåndverk og gjæret fisk. 

Fly til Reykjavik, besøk Kraum
På Kraum finner du mote, møbler og interiørartikler.

Harpa konserthus

Harpa konserthus har en karakteristisk fasade av stål og glass og ble designet av Henning Larsen Architects i samarbeid med Batteríið Architects og den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson. Bygget er et av de få arkitektoniske landemerkene på Island. Det er altså et av de beste stedene å se lokale talenter.

Reykjavík kunstmuseum

Det største kunstmuseet i landet, Reykjavík kunstmuseum, ligger i tre bygninger i bykjernen. Kunstverker av Islands mest anerkjente kunstnere – Erró, Kjarval og Ásmundur Sveinsson – er utstilt sammen med kunst av lovende lokale og internasjonale kunstnere.

Vesturbæjarlaug

Geotermiske svømmebassenger er big business i hele Island, og en av de mest populære i Reykjavik er Vesturbæjarlaug. Husk å følge reglene og ta en dusj før du går uti.

Den blå lagune

Den mest berømte varmekilden i Island er Den blå lagune – som faktisk er en kunstig lagune med vann fra den geotermiske kraftstasjonen i nærheten. Lagunen ligger i Grindavik, ca. 50 minutters kjøretur fra Reykjavik.

Arctic Adventures

Det er lett å utforske området rundt hvis du bor i Reykjavik, og det er mange selskaper som tilbyr dagsturer. Et av de beste er Arctic Adventures, som skilter med brevandring på sommer- og vinterstid, og hvalsafari og ridning på islandshest – som er perfekt størrelse for barn.

Fly til Reykjavik, besøk Harpa konserthus
Inne i Harpa konserthus i Reykjavik.

Begivenheter:

 • Dark Music Days (januar/februar)
 • Food and Fun (februar–mars)
 • Reykjavík Blues Festival (mars)
 • DesignMarch (mars)
 • Eve Fanfest (mars)
 • Reykjavík Arts Festival (mai/juni)
 • Secret Solstice Festival (juni)
 • Reykjavík Gay Pride (august)
 • Reykjavík Dance Festival (august)
 • Reykjavík International Film Festival (september–oktober)
 • Iceland Airwaves (oktober/november)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.