Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

PUY

Fly til Pula Kroatia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Pula

Fly til Pula

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Pula

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Pula i korte trekk

Hvorfor Pula?

Fordi Pula fortsatt ikke er så kjent eller overbefolket av turister som den fortjener å være, på tross av all den romerske arkitekturen.

Den lokale møteplassen

Giardini-gaten er bred og omkranset av trær og ligger ved siden av den gamle bymuren. Det er hit lokalbefolkningen kommer for å ta seg en drink om kvelden.

Visste du dette?

Istrias regionale produkter, blant annet gode viner, extra virgin olivenolje, prosciutto, asparges og vill ruccola, har gitt området tilnavnet «Lille Toscana».

Bok- og filmtips

Les: I Den guddommelige komedie omtaler Dante Pula som en av sirklene i helvete, med henvisning til de romerske kirkegårdene poeten så utenfor bymuren da han besøkte stedet i det fjortende århundre. Se: I filmen Titus fra 1999, med Anthony Hopkins i hovedrollen, får du se Pulas romerske amfiteater.

Fakta

 • Befolkning: 57 460
 • Besøkende per år: 300 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august 23 °C

Hva skjer i Pula?

Amfiteatar Restaurant

I nærheten av det romerske amfiteateret finner du Amfiteatar Restaurant, som serverer gode middelhavsretter som blekksprutcarpaccio og ovnsbakt havabbor med grønnsaker fra egen hage.

Milan

Siden det istriske kjøkken er veldig inspirert av det italienske (Trieste ligger halvannen times kjøring nord for Pula, via Slovenia), er det ingen overraskelse at en av Pulas beste restauranter heter Milan. Og heller ikke at den serverer god al dente hjemmelaget pasta, ferske skalldyr og lokale oliven.

Trapan Wine Station

Istria har ikke mindre enn fire forskjellige typer jord, noe som gjør det til et paradis for vinprodusenter. Besøk Trapan Wine Station i Šišan, en ti minutters kjøretur utenfor byen, der du kan smake på noen av regionens årgangsviner, som er produsert av new-age druekjenner Bruno Trapan.

Bodulka

I Šišan finner du også Bodulka, en fin restaurant som hører til det familiedrevne Velanera Hotel. Hvis du sitter ute, har du utsikt over markene rundt mens kokken tryller fram gode retter, blant annet velduftende safranrisotto og en deilig lava-sjokoladekake.

Giardini-gaten

Giardini-gaten var egentlig en park i midten av det nittende århundre, helt til den ble forvandlet til en markedsplass med trær, barer og kafeer. Tidlig på kvelden kommer lokalbefolkningen hit for å ta seg en Ožujsko-øl eller et glass istrisk malvasiavin og slå av en prat.

Luna’s Lounge Bar

Hvis din drømmekveld innebærer cocktails og solnedgang, foreslår vi Luna’s Lounge Bar på Park Plaza Histria, ikke langt unna Verudela-stranden; den er åpen til midnatt hver dag.

Pietas Julia

Den beste nattklubben for danseløver er Pietas Julia, som har utsikt over havnen. Her har de en utendørssalong som serverer pizza fra vedovnen før electro-/house-musikken tar til for fullt inne. Åpent til kl. 4.00 på lørdager.

Rojcnet

Foretrekker du rock fremfor house? Dersom du heller vil ha litt indie-musikk, setter du kursen mot Rojcnet i kjelleren på Rocj Centre, for her får du live-musikk hver måned.

Sentrumsmarkedet

For å se det store utvalget av produkter fra Istria – fra villhonning, fersk sjømat, olivenolje til de berømte istriske trøflene – må du stikke innom Pulas travle marked i sentrum. Det ligger i en tradisjonell glassbygning med jernrammer og ble bygget i det nittende århundre.

Captain Jack

De som liker søtsaker, burde ta turen innom Captain Jack i Sergijevaca-gaten i nærheten av den berømte Serigus-buen, der de vil finne tønner fulle av godterier i alle mulige farger.

Flanaticka Ulica

Hvis du er ute etter klær, kosmetikk og sko av internasjonale og lokale merker, er det bare å gå til Flanaticka Ulica, den største handlegaten i Pula.

Caffe Uliks

Før han flyttet til Trieste og skrev mesterverket Ulysses, bodde James Joyce et halvt år i Pula og underviste østerrikske og ungarske marineoffiserer i engelsk. Det var her han skrev det som skulle bli Portrett av kunstneren som ung mann, og han feires den dag i dag på Caffe Uliks, der språkskolen en gang lå, og der det sitter en bronsestatue av ham på en stol utenfor.

Sergius-buen

Sergius-buen ble bygd mellom år 29 og år 27 f.Kr. til ære for Sergius-familien, som hersket på den tiden. Triumfbuen er kjent som Pulas «gylne port» og var en gang en del av bymuren. Mesteparten av muren ble revet i det nittende århundre, men triumfbuen fikk stå. Den har utsmykninger på vestsiden, den siden som vender mot byen.

Brijuni nasjonalpark

Brijuni nasjonalpark er en øygruppe med 14 øyer noen kilometer utenfor kysten. Det var her den tidligere presidenten i Jugoslavia, Josip Tito, underholdt filmstjerner som Elizabeth Taylor, Richard Burton og Sophia Loren i sommerresidensen sin. Dagsturene til øya passer fint for familier. De går fra Fažana, en 15 minutter lang kjøretur nordover fra Pula. Daglige avganger.

Begivenheter

 • Pula Film Festival (juli)
 • Seasplash Reggae Festival (juli)
 • Pula Summer Festival (juli–august)
 • Istrafest (juli–august)
 • Outlook Festival (september)

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.