Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

PRG

Fly til Praha Tsjekkia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Praha

Fly til Praha

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Praha

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Praha i korte trekk

Hvorfor Praha?

Den tsjekkiske hovedstaden ser ut som et eventyr og har rimelige restauranter og severdigheter – i tillegg til veldig godt øl. Hva mer trenger du?

Det lokale møtestedet

Karlin i Praha 8 er helt forvandlet siden den ødeleggende flommen i 2002, med nybygg langs elvebredden, trendy kafeer og gode spisesteder.

Visste du dette?

Det største historiske slottet i verden ligger i Praha.

Lesetips

The Last Bohemians (Kit Kimberly, 2003)

Fakta

 • Befolkning: 1,25 millioner
 • Besøkstall per år: 4,93 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -1 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Hva skjer i Praha?

La Dégustation Bohême Bourgeoise

Restauranten La Dégustation Bohême Bourgeoise lager regionale retter etter årstiden, etter filosofien bak en kokebok av Marie B Svobodová fra 1880. Hver av de syv rettene på smaksmenyen blir servert med utvalgt vin eller jus, og er en kombinasjon av kokken Oldrich Sahajdáks og hovedvinkelner Roman Novotnys talenter.

Ada

Ada i Hotel Hoffmeister er verdt et besøk, for den er absolutt ledende når det gjelder lett, fantasifull og moderne mat i Praha. Her må du smake på årstidens gourmetmeny, som nylig tilbød retter som røkt oksetunge, ertepuré og kalvefrikassé med vårgrønnsaker – i tillegg til dagens fangst.

U Zlatého tygra

Det er stor forskjell på pubene i Praha. U Zlatého tygra («På den gylne tigeren») er unik fordi den kun har én ølsort på menyen – Pilsner Urquell – og den oppmerksomme kelneren fyller stadig på, helt til du legger ølbrikken oppå glasset. Ufattelig umoderne, gamle stamgjester, som sikkert har sittet her sammen med forfatteren Bohumil Hrabal og kanskje til og med Bill Clinton, gir stedet et autentisk preg.

Café Slavia

Ved elven ligger landemerket Café Slavia, som åpnet omtrent samtidig som Nasjonalteateret like ved, i 1880 – og gjenåpnet litt over et hundreår senere. Stedet har tiltrukket seg byens forfattere, intellektuelle og dissidenter, blant annet Václav Havel, som var president i Tsjekkia da kafeen stengte i fem år på grunn av en rettstvist i 1992. I dag er det lokalbefolkningen og turistene som frekventerer og gladelig betaler rimelige priser for en god lunsj i klassiske omgivelser.

Roxy

Prahas best kjente nattklubb, Roxy, har festet helt til trikkene begynner å gå neste morgen siden 1992. Roxy tilbyr både live-band og kjente internasjonale og nasjonale DJ-er, og stamgjestene er kjent for sin fandenivoldske holdning.

Radost FX

Hip-hop, house, R&B og soul får du så det holder på elegante Radost FX, en nattklubb som har hatt besøk av noen av de mest kjente DJ-ene i verden. Hvis det er for fullt, kan du lytte til mer avslappende musikk i lounge-baren fire kvelder i uka.

Lucerna Music Bar

Lucerna Music Bar feiret 20–årsjubileum i 2015 og er en av Prahas mest kresne live-steder, der nøye utvalgte jazz- og bluesartister opptrer i et hjemmekoselig lokale like ved Wenceslas-torget.

Fly til Praha, besøk nattklubben Roxy
Roxy - Prahas best kjente nattklubb

Art Deco Shop

Art Deco Shop er smakfullt innredet med møbler fra 20–tallet, klokker, vaser, pyntegjenstander og portretter i art-deco-stil. (Ja, det ligger i navnet.) Hit drar alle scenografene fra de mange filmteamene i byen, og butikken har i tillegg sitt eget restaureringsverksted.

ARTEL

Newyorkeren Karen Feldman startet ARTEL, som produserer luksusvarer i krystall, da hun flyttet hit på nittitallet, og ansatte tsjekkiske håndverksmestere som kunne gamle teknikker. Produktene selges hos Dior i Paris og på Harrods i London. ARTEL har tre butikker i Praha.

Bata

Flaggskipbutikken til det historiske, familieeide skomerket Bata ligger på Wenceslas-torget, side om side med multinasjonale outletbutikker fra USA og Europa. I tillegg Batas rimelige fottøy for dame, herre og barn, får du vesker og andre accessories.

The DOX Centre for Contemporary Art

DOC Centre for Contemporary Art er et prisbelønt initiativ som ble startet av Leos Válka i en gammel fabrikk ved årtusenskiftet. Senteret har blåst nytt liv i distriktet Holesovice og tilbyr førsteklasses internasjonale utstillinger av kunst, fotografi og arkitektur. Det ligger en flott terrassekafé her også.

Sutka Aquapark

Sutka Aquapark egner seg spesielt for barn under ti år og har sklier, vannsklier og bassenger over flere etasjer. Sutka er et ganske avslappende sted med en panoramaplattform ved det øverste bassenget som mor og far kanskje får sjansen til å bruke.

Begivenheter:

 • St Matthew’s Fair (februar–mars)
 • Witches’ Night (april)
 • Czech Beer Festival (mai)
 • Prague Spring Festival (mai–juni)
 • Respect (juni)
 • Dance Prague (juni)
 • Letní Letná (august)
 • Strings of Autumn (oktober–november)
 • Anniversary of the Velvet Revolution (november)
 • St. Nikolaus dag (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Rimelige pakkereiser til Praha med Norwegian HolidaysBesøk en av Europas mest populære storbyer og se med egne øyne hvorfor Praha er så høyt elsket.
Reis med Norwegian Holidays og bo på utvalgte hoteller til lave priser.

Bestill pakkereise med fly og hotell til Praha her
This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.