Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

PARALL

Fly til Paris Frankrike

Paris i korte trekk

Hvorfor Paris?

For å oppleve romantikken, kulturen og historien, og se de vakre, ikoniske Haussmann-gatene.

Det lokale møtestedet

Rue des Martyrs med hippe, nye restauranter, pop-up-barer, utradisjonelle vintageklær og elegante interiørbutikker.

Visste du dette?

Du finner fortsatt ruiner fra romertiden i Paris, fra amfiteatret Arènes de Lutèce til fragmenter av kurbadene i Musée de Cluny.

Lesetips

Sandrine's Paris: A Cultural History of the World's Most Romantic City (Sandrine Voillet, 2007)

Fakta

 • Befolkning: 2,2 millioner (2014)
 • Besøkstall per år: 32,3 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 20 °C

Hva skjer i Paris?

Roy’s

Hipsterne på Pigalle er veldig begeistret for de saftige burgerne, håndverksølet og den autentiske tiramisuen på Roy’s, den nye pub-restauranten til det italienske paret Fabrizio og Silvia Roy.

La REcyclerie

La REcyclerie er en kafé og urban gård med en stadig fornyet meny av ferske og lokale ingredienser. De holder også loppemarked og gartnerkurs for hele familien, noe som samsvarer med målet deres om å «redusere, gjenbruke og resirkulere». Kafeen ligger i Clignancourt-strøket, rett ved skinnene til «Petite Ceinture», en nedlagt togrute som går rundt hele byen.

Chartier

Chartier, rett ved Grand Boulevards, har knapt forandret seg siden den åpnet i 1896. Enorme speil og anretningsbord der stamgjester en gang i tiden hadde sine personlige servietter, gir en sus av «La Belle Epoque». Chartiers opprinnelige mål var «å tilby et godt måltid til en rimelig penge», og dette er fortsatt en del av filosofien, mer enn et århundre senere. Klassiske franske retter som biff med chips koster rundt 10 euro.

Le Camion qui Fume

Da den californiske kokken Kristin Frederick startet suksessbedriften Le Camion qui Fume i 2011, startet en matvogn-revolusjon. Pariserne følger bilen rundt og stiller seg tålmodig i kø for å få tak i en saftig burger med håndskåret chips, cheddarost og nybakt brød.

Fly til Paris, spis på Roy's
Gå til Roy's i Paris for burger, øl og en autentisk tiramisu

FR/AME

FR/AME ligger i det lekre 15. arrondissementet og er en bar/restaurant som kombinerer avslappet California-atmosfære med fransk glamour. Dette er et luksuriøst, men tilbakelent sted for parisere når det er tid for en aperitiff. Cocktailene er overstrødd med urter fra restaurantens hage og utsikten mot Eiffeltårnet kan ta pusten fra noen og hver.

Rosa Bonheur

Festen starter tidlig på Rosa Bonheur, en bar i en villa i den grønne parken Buttes-Chaumont, et steinkast unna de travle gatene i Belleville. Hit kommer pariserne og drikker rosévin tidlig på kvelden og danser til fransk pop i baren til de sene nattetimer. 

Point Éphémère

Ved Canal de l’Ourcq i det 10. arrondissement, ligger en no-frills bar med berlinerstil. Point Éphémère tiltrekker seg en avslappet, hipp gjeng, og betongveggen utenfor er dekorert med edgy graffiti. Her får du pop-up-utstillinger, matvogner og DJ-er som spiller electro, pop og house.

Badaboum

Nattklubben Badaboum i det travle Bastille-kvarteret har et «hemmelig rom». Dette er et bortgjemt loft som minner om en ungkarsbolig fra 70–tallet, der festløvene kan spille sin egen musikk. Kveldene begynner med konserter av både nye og mer kjente pop- og rockeartister. Senere på kvelden er det electro og techno som får folk til å danse til soloppgang.

Fly til Paris, ta en cocktail på FR/AME
Cocktails med utsikt: FR/AME i Paris

FREE’P’STAR

De populære FREE’P’STAR-butikkene som selger vintageklær, ligger i gangavstand til hverandre i det fasjonable Marais-distriktet. Vaklende stiger fører ned i små kjellere og opp på loft som er breddfulle av one-off-plagg, fra fargerike silkeskjerf til skinnjakker fra åttitallet.

Marché aux Puces de Saint-Ouen

Det store Marché aux Puces de Saint-Ouen helt nord i Paris består av 14 markeder og er ansett for å være det største loppemarkedet i verden. Her finner du sjeldne antikviteter og statement-møbler.

Thé Mariage Frères

Man skulle kanskje ikke tro det, men te er faktisk veldig populært i den franske hovedstaden. Thé Mariage Frères på Rue Montorgueil er blitt en institusjon med «vegger fulle av te» fra mer enn 30 land. Finn kreative smaker som Earl Grey French Blue med velduftende kornblomstblader.

Shakespeare and Company

Shakespeare and Company er en liten, historisk bokhandel fullt av herligheter på engelsk, fra gamle klassikere til popkultur og sjeldne utgaver. Oppe ligger det et leserom, der du kan slenge deg ned og lese, og til og med en gammel skrivemaskin for gryende forfattere. Bokhandelen i Left Bank var en gang et samlingssted for utenlandske forfattere, for eksempel Allen Ginsberg, William Burroughs og Henry Miller, og tiltrekker seg fortsatt berømte forfattere til opplesninger og andre arrangementer. 

Antoine et Lili

Den eksklusive forretningen Antoine et Lili er en av de beste stedene å handle hvis du liker «bobo»-stilen pariserne er så glade i. De tre butikkene ved Canal Saint-Martin er fulle av dame- og barneklær og lekre interiørartikler. Hvem er det som sier at pariserne kun går i svart?

Fly til Paris, kjøp klær på Antoine et Lili
På Antoine et Lili kan du handle klær i "bobo"-stil

Berges de Seine

Deler av fortauet langs bredden av Seinen, mellom Louvre ogEiffeltårnet, er nå også en utendørs lekeplass. Det er en del av den nye Berges de Seine-satsingen. I barneområdet kan de små uttrykke seg selv ved å tegne på en diger tavle, eller boltre seg i klatrevegger, mens de voksne kan slappe av med yogatimer i friluft.

La Fleche d’Or

I gamle Charonne togstasjon ligger shabby-chic La Fleche d’Or, som er en av de fremste stedene når det gjelder live-musikk. La Fleche d’Or satser hovedsakelig på indiemusikk, og booker både lovende, nye franske grupper og anerkjente, internasjonale artister.

Cité des Enfants

Cité des Enfants i den store parken i La Villette er et en vitenskapsmuseum for barn (anbefalt for barn i alderen 2 til 12 år). Museet har som målsetting å undervise barna med interaktive spill og opplevelser. De kan for eksempel ta tiden når de løper eller se seg selv på et flyvende teppe på TV, ved hjelpa av green screen-effekter.

Musée Picasso

I hjertet av Marais ligger Musée Picasso, som endelig har åpnet dørene igjen etter flere år med oppussing. Museet gir nå større innsikt i kunstnerens liv og arbeid, med dobbelt så stort utstillingsareal.

Fly til Paris, besøk Musée Picasso
Musée Picasso, i hjertet av Marais.

Begivenheter:

 • Fête de la Musique (juni)
 • Cinéma en Plein Air (juli/august)
 • Paris Plages (juli/august)
 • Fête des Vendanges de Montmartre – vin, mat, kultur (oktober)
 • Mois de la Photo (november)
 • Marchés de Noël – julemarkeder (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.