Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

PLQ

Fly til Palanga/Klaipeda Litauen

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Palanga/Klaipeda

Fly til Palanga/Klaipeda

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Palanga/Klaipeda

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Palanga i korte trekk

Hvorfor Palanga

Fordi den gamle fiskerlandsbyen er litauernes favorittferiested. 

Det lokale møtestedet

Botanisk hage ligger øst for byen, litt unna turisthordene, piren, sanddynene og stranden, og her finner du et oransjeri og et ravmuseum.

Visste du dette?

Etter anti-russiske opptøyer i 1863 ble det forbudt å bruke det latinske alfabet i trykksaker, og da ble Palanga et arnested for hemmelig litteratur og boksmugling.

Lesetips

Experiencing Lithuania: An Unconventional Travel Guide (Columbia J Warren, 2013).

Fakta

 • Befolkning: 18 000
 • Besøkende per år: 220 000 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 18 °C

Hva skjer i Palanga?

Zuvine

Den første og fortsatt beste fiskerestauranten i Palanga heter Zuvine. Den er ganske formell og serverer fisk fra Østersjøen og Curonian-lagunen i nærheten, og menyen endres etter årstidene. Du får snegler her også, noe som er uvanlig i Palanga. 

Muza Café

Muza Café ligger litt bortgjemt ved hovedtorget, så her kan man godt ta en romantisk lunsj etter å ha vært på stranden. Kafeen er åpen året rundt og tiltrekker seg både lokale folk og turister. Menyen endres daglig, og gode salater, supper og pasta har gitt stedet et trofast klientell

Chagino

Chagino er oppkalt etter den kjente russiske arkitekten Nikolai Chagin, som bodde i Palanga på slutten av det nittende århundre, og serverer russiske klassikere som borsj, solyanka og blinis.

1925

Like ved gågaten på Basanaviciausfinner du 1925, en rimelig, men god restaurant som serverer tradisjonelle (potetlomper) og utradisjonelle retter (laks- og grapefruktsalat). Når det er fint vær, kan du spise ute i den fine bakgården og nyte synet av bygningen, som selvfølgelig ble bygget i 1925. 

 

Pusu paunksneje

Hotellet/restauranten Pusu paunksneje eies av den tidligere NBA-basketstjernen Arvydas og kona Ingrida, en tidligere miss Litauen, og bringer internasjonale standarder til Palanga. En biffrett som kalles «I skyggen av grantrærne» er et must for kjøttelskere som har litt penger å bruke. 

Fly til Palanga, spis på Pusu paunksneje
Pusu paunksneje bringer internasjonale standarder til Palanga.

Feliksas

I første etasje på Taurus-hotellet ligger Feliksas, en bistro med en veldig populær terrasse utenfor. Her serverer de internasjonale retter, for eksempel carpaccio, stroganoff og burgere, og det er et egnet sted hvis du vil ha en avslappende lunsj. 

Mojo Lounge

Mojo Lounge har base i byen Kauna lenger inn i landet, men hver sommer flytter nattklubben til en kul terrasse i Palanga, med utsikt over Østersjøen, og blir den livligste cocktailbaren og nattklubben i byen. DJ-er fra hele Litauen holder festen gående. 

Club Exit

Mainstream house- og partymusikk lokker et livlig klientell til veletablerte Club Exit like ved stranden, der cocktails er favorittdrinken. 

Fly til Palanga, besøk Mojo Lounge
Mojo Lounge, byens livligste nattklubb.

Palanga Guild of Amber Masters

Rav har alltid vært en viktig handelsvare på Østersjøkysten, men i dag er det kun én igjen av de mange rav-verkstedene som lå her før: Palanga Guild of Amber Masters er både butikk og håndverksatelier der det lages utsøkte varer. Du finner det i 21 Vytauto Street.

Markedet i Palanga

markedet i Palanga finner du frukt og grønnsaker i tillegg til et loppemarked med retroleker og vintageklær.

Strandliv

Det kommer mange familier til Palanga, og det er det særlig én viktig grunn til: sandstranden. Her finner du sanddyner og en lang pir også, og stranden strekker seg nesten 20 kilometer opp mot grensen til Latvia. Karuseller og spillehaller i den tilstøtende hovedgaten Basanaviciaus holder barna i ånde hvis det blir for varmt i solen.

Amber Park Museum

Det eneste du virkelig ikke må gå glipp av, er Amber Park Museum, for samlingen her er like imponerende som det neoklassiske herskapshuset den ligger i, som ble bygget av grev Tyszkiewicz i det nittende århundre. Her finner du 25 000 ravklumper, mer enn 10 000 av dem med insekter og planterester inni.

Botanical Gardens

Utenfor Amber Park Museum finner du Edouard Andrés Botanical Gardens fra 1890–tallet. André og sønnen hans, René, hentet rundt 250 trær og planter rundt om i Europa. Det ligger også en rosehage her, som kan nås fra Amber Park Museum via en elegant trapp. 

Dog Museum

Dog Museum er utvilsomt en av byens uvanligste severdigheter. Kuratorene, Vytautus Kusas og kona Vida, møttes på en lokal hundeutstilling, og en enkel gave til sin fremtidige brud i form av en keramikkhund var starten på samlingen. Her finner du hunder i alle mulige varianter: som kjeks, klokker, blomsterpotter, tannbørster, og til og med kondomer. 

Fly til Palanga, besøk Amber Museum og Botanical Gardens
Amber Museum omgitt av Botanical Gardens.

Begivenheter

 • Uavhengighetsdagen (februar)
 • Summer of Brass (juni–september)
 • I Love Palanga (juni)
 • Mindaugas Day (juli)
 • Sacred Music Festival (juli–august)
 • Birute Park Day (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.