{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}} {{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceButton' | translate}}

NYCALL

Fly til New York USA

Beste pris fra til New York

Alle prisene refererer til enveis direktefly fra {{user.selectedAirportName}} til New York og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

New York i korte trekk

Hvorfor New York?

Fordi den kalles «The City that Never Sleeps», og det er det en grunn til. Det er den mest spennende byen i USA, om ikke i hele verden.

Det lokale møtestedet

Beatles-fans flokker til Strawberry Fields, et fredet område på 10 000 kvadratmeter i Central Park, på 72nd Street og Central Park West, tvers over veien fra Dakota-bygningen, der Johan Lennon bodde (og ble skutt i 1980). Det er alltid store sing-along-fester på Lennons fødselsdag (9. oktober) og på dødsdagen hans (8. desember).

Visste du dette?

Dersom hver bydel i New York City var separate byer, ville Brooklyn vært den tredje største byen i USA. Queens ville vært fjerde størst. Manhattan ville vært den sjette største.

Lesetips

Let the Great World Spin (Colum McCann, 2009); Moderløse Brooklyn (Jonathan Lethem, 2000)

Fakta

 • Befolkning: 8,4 millioner (2011)
 • Besøkstall per år: 54,3 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 4 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 28 °C

Hva skjer i New York?

Fuku

Asian fusion er veldig trendy i matverdenen, og det gjelder selvfølgelig også i New York – og den mest kjente utøveren her er Michelin-kokken David Chang. Han eier fire restauranter, en bar og et bakeri bare i East Village. Han har nylig åpnet Fuku, en lunsjsjappe som selger sandwicher med stekt kylling. Lokalbefolkningen står i lange køer utenfor.

The Spotted Pig

Det er mange som kjemper om å lage den beste hamburgeren i landet, men den tykke, grillede burgeren du får på The Spotted Pig må ligge ganske høyt på listen. Michelin-kokken April Bloomfields burger med Roquefort-ost og en hel haug med tynne chips koster $ 22, men du glemmer nok prisen så snart du tar en bit.

Russ & Daughters Cafe

Har du noen gang sett på en skål med eggerøre og tenkt «jeg vet hva som trengs: litt kaviar». Da må du stikke innom Russ & Daughters Cafe. Brunchrestauranten i Lower East Side er en spinoff til det berømte smårettutsalget som har solgt laks og bagels på Houston Street siden 1914.

Di Fara Pizza

New York er selvfølgelig berømt for pizzaene, og det finnes alle mulige varianter, alt fra gourmetpizzaer til billige småstykker. Den beste eksempelet på den klassiske New York-pizzaen får du dypt inni Brooklyn, på Di Fara Pizza, en beskjeden hjørnerestaurant. Det er Domenico DeMarco som har eid og drevet pizzeriaen i over 50 år.

Dead Rabbit Grocery and Grog

Det er ikke mange byer som tar cocktails like alvorlig som New York. Dead Rabbit Grocery and Grog er en av byens – nei, verdens – beste cocktailbarer og ligger i Financial District. I salongen står det 72 historiske cocktails på menyen, listet etter årstid.

Booker & Dax

Booker & Dax er en annen enestående cocktailbar. Baren er en del av Momofuku-imperiet, og er kjent for «molecular» miksologi. Eier og bartender Dave Arnold kjøler ned noen av drinkene, som for eksempel den thailandske basilikum-daiquirien, med flytende nitrogen.

Le Bain

Hvis du liker å gå på nattklubb, er et av de hippeste stedene i NYC Le Bain. Den flotte nattklubben ligger på taket til Standard Hotel og har et basseng midt på dansegulvet, et «gressdekt» tak med en creperie og en av de beste utsiktene i byen. 

Sunny’s Bar

Hvis du er ute etter noe helt annet, tar du turen til Red Hook i Brooklyn, helt i enden av New York Harbour. Her ligger Sunny’s Bar, New Yorks fineste nattklubb, med nautisk nips og gratis musikk mange av kveldene.

John Varvatos

Lower Manhattan i Soho (som står for "South of Houston Street") er et av de travleste handlemekkaene i verden med flere berømte merker enn i en Kanye West-sang (for eksempel DKNY, Versace osv.) Morsomme fakta: John Varvatos-butikken på The Bowery huset en gang den berømte rockeklubben CBGB.

Prada, Armani, Gucci, Dolce&Gabbana og Tiffany’s

Hvis Soho ikke er eksklusivt nok for deg, må du nok sette kursen mot Madison Avenue. Prada, Armani, Gucci, Dolce&Gabbana – det er rene rustningskappløpet mellom italienske motehus her. Og like ved, på 5th Avenue, ligger Holly Golightlys foretrukne frokoststed: Tiffany’s.

LEGO Store

FAO Schwarz er riktignok stengt og har tatt de store tangentene fra filmen «Big» med seg, men hvis du vil underholde barna med ufattelig store leker, er det bare å dra til den 328 kvadratmeter store flaggskipbutikken LEGO Store på 5th Avenue og 23rd Street, i nærheten av Flatiron-bygget.

Broadway

Det går nesten ikke an å dra til NYC uten å få med seg et Broadway-show. Med forestillinger som «Wicked», «Book of Mormon», «The Lion King» og en million andre show med kjente skuespillere kan det være vanskelig å velge. Hvis du føler for å ta en sjanse, kan du satse på tjenesten Broadway Roulette. Da betaler du en fastsatt pris, og så velger de ut en forestilling til deg.

Fly til New York, se et Broadway-show
Se et show på Broadway når du er i New York.

Whitney Museum of American Art

Whitney Museum of American Art åpnet i mai i 2015 i Westside på Manhattan, like over The High Line. Museet tilbyr en makeløs samling av moderne kunst og samtidskunst, blant annet av Jackson Pollock og Willem de Kooning. Bygningen er designet av Renzo Piano og er mye omtalt i kunstverdenen.

Comedy Cellar

Når det er snakk om komikere, har New York vært verdensledende i lang tid. Hver kveld opptrer masse stand up-komikere som har vært med på «The Tonight Show» eller Letterman på Comedy Cellar. Hvis du er heldig, kan det hende du får se superstjerner som Chris Rock og Louis C.K.

Coney Island

Vil du ha en god, gammeldags familiedag på stranden, er det få steder som er bedre på klassisk americana enn Coney Island. Her ligger det en strand, en strandpromenade og en fornøyelsespark – med The Cyclone, en berg- og dalbane fra 1927 som er et nasjonalt landemerke. Ta en liten matbit på Nathan’s Famous, der den årlige hotdog-spisekonkurransen finner sted.

Begivenheter:

 • Mercedes-Benz Fashion Week (februar/september)
 • Tribeca Film Festival (april)
 • Mermaid Parade (juni)
 • The Belmont Stakes (juni)
 • NYC Gay Pride (juni)
 • Shakespeare in the Park (juni–september)
 • Nathan’s International Hot Dog Eating Contest (juli)
 • Summer Streets (august)
 • U.S. Open Tennis (august–september)
 • New York City Marathon (november)
 • Macy’s Thanksgiving Day Parade (november)
 • Nyttårsaften på Times Square (desember/januar)
Fly til New York, opplev Macy's Thanksgiving Day Parade
Macy's Thanksgiving Day Parade i New York

Fly med oss

Få en komfortabel flytur om bord i vår 787 Dreamliner

Fly komfortabelt med Norwegian.
 • Spis og drikk om bord

  Du kan velge mellom to menyer på alle langdistanserutene våre og få to måltider inklusive vin, øl eller mineralvann.

 • Nye fly – lave utslipp

  På langdistanserutene våre flyr du med 787 Dreamliner, som er et av de mest behagelige og miljøvennlige flyene i verden.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Underholdning om bord

  Kos deg med vårt hypermoderne underholdningssystem med filmer, TV-programmer, spill og et interaktivt 3D-kart med tips om reisemålet ditt.

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tilgang til lounge

  Velg Premium–billett og få tilgang til lounge når du flyr på langdistanserutene våre. Lounger er tilgjengelige på utvalgte flyplasser.

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

{{'FrontPageAccsessabilityVersionOnDesktopDeviceText' | translate}}

{{'FrontPageDesktopVersionOnMobileDeviceText' | translate}}

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) på nettsidene våre for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Finn ut mer om våre retningslinjer for informasjonskapsler. Når du besøker norwegian.no, samtykker du i at vi bruker informasjonskapsler.