Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

FDF

Fly til Martinique Karibien

Beste pris fra til Martinique - Fort-de-France

Alle prisene refererer til enveis fly fra {{user.selectedAirportName}} til Martinique - Fort-de-France og inkluderer skatter og avgifter.


{{friendlyMessage.header}}

Martinique i korte trekk

Hvorfor Martinique?

Champagne og Chanel, ståltrommer og dampende jungel – Martinique er en berusende blanding av elegant europeisk livsstil og karibisk kultur. Øya er kjent for førsteklasses mat, en vulkan man kan bestige, idylliske strender og en eldgammel rom-tradisjon, så dette er et paradis for frankofile, matelskere og folk som liker seg utendørs.

Den lokale møteplassen

Strandpromenaden i Fort-de-France, der lokalbefolkningen hygger seg med gatemat og dans i havbrisen. 

Visste du dette?

Kunstneren Paul Gauguin tilbragte fem måneder på Martinique. Noen kritikere sier at øya hadde en enda større innflytelse på maleriene hans enn Tahiti.

Filmtips

Filmen Sugar Cane Alley (1983), basert på Joseph Zobels roman, avslører Martiniques brutale slavekultur på 30–tallet.

Fakta

 • Befolkning: 400 000
 • Besøkende per år: 728 000
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 25 °C

Hva skjer i Martinique?

Le Petibonum

Le Petibonum ved landsbyen Le Carbet på vestkysten, er en rustikk strandhytte der den karismatiske verten, Guy Ferdinand, har like stor tiltrekningskraft på kundene som hans fransk-karibiske fusion-kjøkken. (Se for deg foie gras med melbanan.) Hvite strender, palmesus, avkjølende bris, strandmassasje og en avslappende spilleliste er med på å gjøre dette til det hippeste stedet du kan nyte en lang lunsj.

Plein Soleil

Nyt litt kolonistil på den luftige restauranten Plein Soleil oppe i åsen i nærheten av landsbyen Le François på østkysten. Her får du kreolsk interiør, havutsikt, svalende bris og gourmetmat.

La Maison de L’ilet Oscar

Det kreolske trehuset La Maison de L’ilet Oscar ligger på en øy det tar 15 minutter å nå fra Le Francoise, og her serverer de saftig kreolsk mat med smektende zouk-musikk i bakgrunnen.

Man Coco

Man Coco er øyas beste bakeri, i en lite sjarmerende matvogn på Rue De Isambert på sydvestsiden av Fort-de-Frances Marché Couvert (overbygde marked), og selger klassiske franske bakervarer med sin egen vri, for eksempel guavaterter.

Fly til Martinique, besøk La Maison de L’ilet Oscar.
La Maison de L’ilet Oscar ligger på sin egen, lille øy en 15 minutters båttur fra Le Francoise.

Lili’s

Strandbaren Lili’s ligger i en liten bukt med en hvit strand i Schoeler på vestkysten, og er et yndet sted for både lokalbefolkningen og turistene. Her får du store porsjoner til en rimelig penge, og sterke og fruktige cocktails – Ti’ Punch er en klassiker på Martinique, laget av sukkerrørsirup, lime og lokal «rhum». Sikadesang, bølgesus og reggaemusikk gjør idyllen perfekt.

Le Grand Ballet de Martinique

Le Grand Ballet de Martinique er musikere og dansere som opptrer med gammeldagse rytmer som «beguine» og «mazurka» i tradisjonelle, kreolske drakter på øyas hoteller.

Le Paparazzi

Er du ute etter en mer typisk vestlig nattklubb, er Le Paparazzi i Le Lamentin øyas mest fasjonable sted.

Le Marché Couvert

Du kjenner lukten av det før du kommer fram. Le Marché Couvert er et travelt, overbygd marked i sentrum av Fort-de-France, fylt av boder med nykvernet krydder, medisinurter, lokale fruktsorter, grønnsaker og tropiske blomster. Det er flott å handle suvenirer her, blant annet håndlagede treskåler, stråhatter, kreolske klær og «filibos» – fargerike søtsaker som er laget av rørsukker.

La Galleria

La Galleria er et stort kjøpesenter (etter Martiniques målestokk) der lokale kjøpmenn selger stråhatter og keramikk side om side med kjente franske merker som Cartier, Chanel og Lacoste.

Village Creole

Village Creole i Les Trois-Îlets består av flere fargerike hytter, og dette er det fineste stedet å handle fransk undertøy, parfyme, badetøy og smykker.

Fly til Martinique, besøk markedet Le Marché Couvert i Fort-de-France.
Le Marché Couvert i Fort-de-France.

Perfekte strender, regnskog, fosser og korallrikt hav gjør Martinique til et paradis for utendørselskere. Her kan du prøve dykking, snorkling, surfing, seiling, fly-boarding, juving og kajakkpadling.

Mount Pelée

Hvis det frister med en femtimerstur opp til den 1397 meter høye sovende vulkanen Mount Pelée, får du flott utsikt over skog og fjell og både Det karibiske hav og Atlanterhavet (men du må kanskje vente på at tåken skal lette). Bare kjøreturen dit alene, gjennom regnskogen langs N3 (Route de la Trace), er verdt det, og dessuten kan du ta en liten avstikker for å bade i fossen Saut Gendarme.

Saint Pierre

Den tidligere hovedstaden Saint-Pierre ble kalt «Karibiens Paris» frem til 1902, da Mount Pelée hadde utbrudd, jevnet byen med jorden og tok livet av 30 000 innbyggere. Byen ble kjent som «Karibiens Pompeii» etter dette. Noen av restene, blant annet det gamle teatret og fengselet kan fortsatt sees, og du kan se bilder og gjenstander som ble funnet i ettertid på et lite museum.

L’Habitation Clément, Depaz, Jardin de Balata og Slave Savannah

Få med deg flere severdigheter, for eksempel koloniplantasjene L’Habitation Clément og Depaz, som fortsatt produserer noe av verdens beste rom; den botaniske hagen Jardin de Balata med 3000 forskjellige tropiske planter – hele 300 palmer; og Slave Savannah, en kopi av en maron-landsby med et lite museum der du får en ærlig og ufrisert utgave av den karibiske slavehistorien.

Les Salines, Anse Dufour, Anse Michel og Anse Noir

Den peneste stranden på øya er Les Salines. Ellers er Anse Dufour, Anse Michel og Anse Noir, med svart vulkansand, også flotte strender.

Fly til Martinique, slapp av på stranden Les Salines.
Les Salines

Begivenheter

 • Mardi Gras (februar/mars)
 • Martinique Jazz Festival (desember)

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.
 • Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

 • Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

 • Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

 • Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

 • Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

 • Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

Ser du etter lignende destinasjoner?

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.