Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

RAK

Fly til Marrakech Marokko

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Marrakech

Fly til Marrakech

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Marrakech

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Marrakech i korte trekk

Hvorfor Marrakech?

For å ta en luksuriøs reise tilbake i tid i Nord-Afrikas oldtidsjuvel.

Det lokale møtestedet

Mang en utsvevende kjendis har overvintret her siden andre verdenskrig, og nytt Marrakechs luksusliv i ørkenen.

Visste du dette?

Marokko ligger bare 13 km fra Europa, men det forblir i en helt annen tid og helt et annet sted. Allikevel kan det lønne seg å kunne litt fransk her.

Lese-, film- og musikktips

Marrakech har inspirert filmmakere som Alfred Hitchcock (Mannen som visste for meget) og Martin Scorsese (Jesu siste fristelse). Nobelprisvinneren Elias Canetti skrev Stemmene fra Marrakech i løpet av et par måneder i byen sist på femtitallet. Debutalbumet til Crosby, Stills & Nash inneholdt en låt som het Marrakesh Express.

Fakta

 • Befolkning: 929 000
 • Besøkende per år: 4,7 mill
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 13 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august 29 °C

Hva skjer i Marrakech?

Riad Dar Aman og Riad Essakaya

Marrakechs luksus-riader hører til de dyreste designhotellene i verden. Men du får gode, autentiske retter på de mer beskjedne stedene som tilbyr mat til andre enn hotellgjestene sine. Dette gjelder blant annet Riad Dar Aman og Riad Essakaya. Begge ligger i nærheten av Jemaa el Fna og er blitt restaurert av en fransk arkitekt som har arbeidet omhyggelig for å finne tilbake til det originale, elegante designet. 

Darmoha

Matelskere kan ta en middag på Darmoha, som ligger en 15 minutter lang spasertur nord for Jemaa el Fna. Dette er en riad som en gang var eid av motedesigneren Pierre Balmain, og her står bordene ute, rundt et svømmebasseng med antikke fliser. Den treretters menyen koster $ 120.

Al Fassia Guéliz

Al Fassia Guéliz er minst like overdådig, men litt mer tradisjonell, og ligger en kort kjøretur vest for den gamle byen. Her får du et utvalg av taginer og lokale spesialiteter, og en sjelden mulighet til å bestille à la carte. Stedet drives av en gruppe kvinner

Le Grand Café de la Poste

Ta morgenkaffen på Le Grand Café de la Poste, som er blitt pusset opp og ser like flott ut som på tjuetallet, med forgyllede mosaikker og luksuriøs fløyel. Den ligger vegg-i-vegg med Al Fassia.

Gatemat

Gatematen i Medinaen gir handleglade fornyet energi til å prute. I hvert eneste smug finner du boder med gode bakervarer. Croissantene er førsteklasses,og koster rundt 40 cent. 

La Mamounia

Vil du ha råflott brunsj i en storslagen, fransk kolonisetting, bør du ta turen til La Mamounia. Bli værende en stund og vurder om vinen kan ha hatt en finger med i spillet da Winston Churchill sa at dette «rett og slett var det fineste stedet på jord å tilbringe ettermiddagen». Stedet ligger på Avenue Prince Moulay Rachid, vest for den gamle bymuren.

Fly til Marrakech, spis på La Mamounia
La Mamounia

Pacha

Åpningen av en sidegrein til den enorme nattklubben Pacha understøtter Marrakechs ønske om å bli det nye Ibiza. Nattklubben har plass til 1000 mennesker, og ligger ved to restauranter og et basseng.

KOsy Bar

KOsy Bar er et flott sted å ta en kveldsdrink, på hjørnet av El Badi-palasset. Gjestene må være forberedt på at folk spionerer på aftenantrekket fra taket like ved.

Fly til Marrakech, besøk nattklubben Pacha
Pacha

Akkal

Den mauriske, marokkanske stilen – med dekorative fliser og keramikk i varme farger – er populær blant interiørdesignere i hele verden. Keramikkentusiaster kan ta taxi til Quartier Industrial for å se seg om i fabrikkenes showroom. Akkal, som drives av en belgisk designer, er et bra sted å dra. På Boutique 33 finner du moderne utgaver av alt fra benker og teserviser til tøfler. 

The Great Souk

Et helt nettverk av smug like nord for Jemaa El Fna huser The Great Souk. Dette er et vell av små salgsboder der turister og lokalbefolkningen pruter i vei med eierne. I noen områder er de satt opp etter varetyper, slik som Haddadine (metallarbeidernes) Souk, Cherratine (lærarbeidernes) Souk og kryddermarkedet i Rahba Kedima. La Porde d’Or på 115 Souk Senmarine har tiltrukket seg rike og berømte mennesker i årtier med sine eksklusive antikviteter. 

Jemaa El Fna

Marrakechs tradisjonelle entertainere kommer fram etter solnedgang i Jemaa El Fna. Slangetemmere er det kanskje ikke så mange av lenger, men lokalbefolkningen strømmer fortsatt til for å overvære de gamle ritualene med historiefortelling og tradisjonelle danser. Historiene blir fortalt på berberspråk eller arabisk, men hvis du setter deg ned, skjønner du sikkert litt av sammenhengen. Du får kjøpt enkle måltider i matbodene på den ene siden av torget. På motsatt side kan du sitte på skyggefulle restaurantterrasser og nyte folkelivet på avstand. 

Berber Museum

På dagtid inneholder Berber Museum inne i Jardin Majorelle en stor samling som er gitt i gave av den franske designeren Yves Saint Laurent og partneren hans. Samlingen omfatter kostymer, våpen, ornamenter og 12 000 smykker. Åpent fra 8.00 til 18.00, mai til september.

Ben Youssef Medersa

Ben Youssef Medersa ble grunnlagt i det fjortende århundre som et senter for undervisning i islamske skrifter og lover, og i det sekstende århundre ble det utvidet ytterligere. Undervisningen tok slutt på sekstitallet, men de rundt hundre vindusløse kamrene som ligger rundt den utsmykkede borggården, gir et lite innblikk i hvordan det må ha vært å studere her. 

Fly til Marrakech, besøk Berber Museum
Berber Museum inne i Jardin Majorelle

Begivenheter:

 • Marrakech Biennale – kulturfestival som finner sted annet hvert år (mars)
 • Marrakech Film Festival (desember)

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.