Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

MAN

Fly til Manchester Storbritannia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Manchester

Fly til Manchester

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Manchester

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Manchester i korte trekk

Hvorfor Manchester?

Den tidligere industribyen har mye å stille opp med i forhold til London når det gjelder kultur, særlig med tanke på musikk og uteliv. Dessuten er innbyggerne mye triveligere.

Det lokale møtestedet

Det må være Northern Quarter, som er mer urbant og kulere enn sentrum like ved, for her er det et vell av indieaktige kafeer, barer og butikker med vintagepreg.

Visste du dette?

Det som nå er det elegante Radisson Blu Edwardian Hotel på Peter Street, var en gang Free Trade Hall. Dette lokalet ble bygget på et sted der det fant sted en massakre av folk som sloss for politisk reform, og her ble det arrangert politiske møter. Det var også her Bob Dylan fikk på pukkelen (ble kalt «Judas») fordi han spilte elektrisk gitar i 1966, og hvor Sex Pistols holdt to legendariske konserter ti år senere. Dette er Manchester i et nøtteskall.

Bok- og filmtips

Les: Manchester, England (2000) er DJ Dave Haslams historie om byen sett gjennom musikken og gatelivet. Se: 24 Hour Party People (2002) – historien om verdens mest berømte nattklubb, The Hacienda i Manchester.

Fakta

 • Befolkning: 514 000 (2013)
 • Besøkende per år: 988 000 (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 4,3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Hva skjer i Manchester?

The French at the Midland

En av Storbritannias mest spennende kokker, Simon Rogan, tok nylig over The French at the Midland, en av byens grandiose, gamle restauranter, og nå kommer folk langveisfra for å bestille smaksmenyen hans med seks og ti retter. Husk å bestille bord lang tid i forveien. 

The Northern Quarter Restaurant

The Northern Quarter Restaurant (eller TNQ) tar navnet sitt fra området den ligger i, og det passer godt, for den er også kul, kreativ og street-smart. Den dyktige kokken sørger for at kjøkkenet serverer moderne engelske klassikere (lam og storfekjøtt fra Cheshire, Nordsjø-fisk og skalldyr fra Skottland). Ta en titt på de rimelige, faste alternativene på menyen

Superstore

Superstore ligger også i Northern Quarter og tar navnet sitt fra kolonialhandelen som lå der før. Dette er en pen restaurant som satser på småretter (fem for £ 20/€ 28) fra en global meny som spenner fra Thai-inspirert blekksprut til italiensk arancini og Lancashire black pudding. Den er veldig kul.

Wing’s

Manchester har Storbritannias nest største Chinatown, men byens mest berømte kinarestaurant ligger like utenfor, på andre siden av Albert Square. Wing’s er et elegant sted med eksklusiv kantonesisk mat og et stort vinkart. Spillerne på Manchester United er ofte å se her. Happy Seasons i Chinatown er et rimeligere alternativ. Den ligger på 59–61 Faulkner Street.

Mughli

Manchester er også kjent for sine indiske restauranter. Den delen av Wilmslow Road som går gjennom Rusholme (buss 41 eller 42), er kjent som «The Curry Mile» på folkemunne. På Mughli (i nr. 30) får du god grillmat, og på skiltet utenfor står det ‘No free papadum… no outside food… no English food’.

The Deaf Institute

Manchester har skjenket verden band som Bee Gees og Elbow, og hver eneste kveld står den neste store farsotten på scenen i byen et sted. Et av de beste stedene for nye og lovende artister er Deaf Institute, en vakker musikkhall i rokokkostil der det spilles alle typer musikk. Albert Hall, et tidligere kapell som ble omgjort til et stemningsfullt konsertlokale i 2013, er et annet flott sted for musikkelskere. 

The Eagle og The Star and Garter

Hvis du vil på pub med live-musikk, foreslår vi The Eagle i Collier Street i Salford, The Castle i Oldham Street i Northern Quarter og The Star and Garter i 18-20 Fairfield Street.

Marble Arch, The Briton’s Protection og BrewDog

Manchesters fineste tradisjonelle pub må være Marble Arch på Rochdale Road, like nord for Northern Quarter, for den er kledd med vakre fliser på gulv og vegger. Her brygger de sitt eget øl og serverer god mat. The Briton’s Protection er kåret til «Best Pub in Manchester» to ganger de siste årene; den tiltrekker seg klassiske musikere fra Bridgewater Hall tvers over veien. BrewDog er en kjede som har barer i mange store byer i Storbritannia, men det er et flott sted med et egne ølsorter som heter for eksempel Punk IPA og Dead Pony Pale; baren i Manchester, på Peter Street, har stor glassfasade, så her kan man sitte og se på folkelivet.

Kjøpesenteret The Avenue

Området rundt Cross Street, King Street og Exchange Street har alltid vært Manchesters mest eksklusive shoppingdistrikt, der alle de store internasjonale merkene er å finne. Det nye kjøpesenteret The Avenue i Spinningfields, ved Deansgate, har tatt opp konkurransen. Her finner du Armani, Mulberry, Flannels og britisk luksusfottøy fra Oliver Sweeney i tillegg til noen flotte barer og spisesteder. 

Trafford Centre

Like utenfor byen ligger Trafford Centre, som er det nest største kjøpesenteret i Storbritannia, med over 280 butikker og overnattingsmuligheter. Her finner du alt fra en Apple-butikk til lekebutikken Hamleys, samt burgere og chips hos Five Guys. For å komme deg hit tar du Metrolink til Stretford, og skyttelbussen derfra. 

Afflecks

Hvis du er ute etter noe helt annerledes, drar du til Afflecks, som påstår at de er et «emporium of eclecticism». Dette er et tidligere stormagasin der de mange etasjene har vært fylt med et utall små, uavhengige boder og butikker siden 1981 – alt fra kafeer som kun tilbyr frokostblanding, til piercing-studioer. 

Piccadilly Records og Eastern Bloc Records

Manchester er en av de beste byene i Storbritannia når det kommer til vinylplate-butikker. Den ypperste er Piccadilly Records på 53 Oldham Street i Northern Quarter, som åpnet i 1978.  Eastern Block Records på Stevenson Square i Northern Quarter er spesialister på dance-musikk og har i tillegg en flott kafé med veldig god kaffe. 

HOME

Siste skudd på stammen er HOME (åpnet i april 2015), et treetasjes kulturhus som er tegnet av belgiske Mecanoo og som kombinerer kunst, film og teater i tillegg til foredrag, diskusjoner, lanseringer og andre tilstelninger – og har en uterestaurant/bar (sjelden kost i Manchester).

Whitworth Gallery

En annen nykommer i 2015 var Whitworth Gallery fra det nittende århundre, som gjenåpnet etter en ombygging til £ 15 m. Den permanente samlingen av 55 000 kunstverk, av blant andre Degas, Van Gogh, Pissarro, Gauguin, i tillegg til tekstiler og tapeter, suppleres av andre utstillinger. Galleriet ligger i en vakker park.

Manchester Music Tours

Tidligere Inspiral Carpets-trommis Craig Gill har ledet Manchester Music Tours i over ti år, og her får du tilbud om ekskursjoner til fots eller med buss rundt i byen, der de viser deg steder som har med The Smiths, Oasis, The Stone Roses og Joy Division å gjøre. Sightseeingen finner sted daglig, varer i to–tre timer og koster mellom £ 10 og £ 25 per person (€ 14–35).

The Quays

Manchesters tidligere så travle havn er blitt forvandlet til det som nå kalles The Quays. Her ligger blant annet The Lowry, et travelt kunstkompleks som kombinerer shopping og spisesteder, og Imperial War Museum North, som gir et innblikk i konflikter fra første verdenskrig og fram til i dag – vel verdt et besøk (gratis inngang), særlig på grunn av den oppsiktsvekkende arkitekturen til Daniel Liebskind (inspirert av granatsplinter) og turen opp til toppen av utsiktstårnet Air Shard. For å komme deg hit tar du Metrolink-trikken til stoppestedet ved MediaCityUK. 

Old Trafford Stadium

I The Quays finner du også Old Trafford Stadium, der fotballklubben Manchester United hører hjemme. Det er nesten umulig å få tak i billetter til kampene, men du kan bestille omvisningstur og utforske klubbens 130 år lange historie på museet og omvisningssenteret. Billettene koster £ 18 og det er omvisninger hver dag unntatt på kampdager.

Begivenheter

 • Manchester Beer & Cider Festival (januar)
 • Kinesisk nyttår (februar)
 • Manchester Food & Drink Festival
 • Manchester Day (juni)
 • Manchester International Festival (annenhver juli, den neste er i 2017)
 • Manchester Pride (august)
 • Manchester Literature Festival (oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.