MAN

Manchester Storbritannia

Manchester i korte trekk

Hvorfor Manchester?

Den tidligere industribyen i England har mye å stille opp med i forhold til London når det gjelder kultur, særlig med tanke på musikk og uteliv. Dessuten er innbyggerne mye triveligere.

Det lokale møtestedet

Det må være Northern Quarter, som er mer urbant og kulere enn sentrum like ved, for her er det et vell av indieaktige kafeer, barer og butikker med vintagepreg.

Visste du dette?

Det som nå er det elegante Radisson Blu Edwardian Hotel på Peter Street, var en gang Free Trade Hall. Dette lokalet ble bygget på et sted der det fant sted en massakre av folk som sloss for politisk reform, og her ble det arrangert politiske møter. Det var også her Bob Dylan fikk på pukkelen (ble kalt «Judas») fordi han spilte elektrisk gitar i 1966, og hvor Sex Pistols holdt to legendariske konserter ti år senere. Dette er Manchester i et nøtteskall.

Bok- og filmtips

Les: Manchester, England (2000) er DJ Dave Haslams historie om byen sett gjennom musikken og gatelivet. Se: 24 Hour Party People (2002) – historien om verdens mest berømte nattklubb, The Hacienda i Manchester.

Fakta

 • Befolkning: 553 230 (2019)
 • Besøkende per år: 1,2 millioner (2023)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 4,3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Fly med Norwegian

 • Tjen CashPoints
  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr, bor på hotell eller kjører leiebil, og bruk dem når du bestiller nye flybilletter

 • Fleksible billetter
  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise. Les mer om billettypene våre.

 • Drivstoff-effektive fly
  Nye fly er vinn-vinn for passasjerenes komfort, lommeboka og for miljøet. De fleste flyene er innredet med Boeing Sky Interior og har WiFi om bord. Les mer om flyene våre.

 • Setereservasjon
  Fra 100 NOK og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Legg til setereservasjon.