Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

MLA

Fly til Malta

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Malta

Fly til Malta

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Malta

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Malta i korte trekk

Hvorfor Malta?

For å se 5000 år gammel historie side om side med perfekte middelhavsstrender og et uteliv som gjør at noen kaller Malta «det nye Ibiza».

Det lokale møtestedet

Kalksteinsmurene i Valletta oser av historie, men mens Maltas lille hovedstad forbereder seg på å bli europeisk kulturhovedstad i 2018, er det kommet mye ny arkitektur (av for eksempel Renzo Piano) og nye barer og restauranter.

Visste du dette?

De megalittiske templene på Malta er eldre enn Stonehenge og de egyptiske pyramidene, og stammer fra mellom 3500 og 2500 f.Kr.

Lesetips

Jordiske makter (Anthony Burgess, 1980)

Fakta

 • Befolkning: 450 000
 • Besøkstall 1,6 millioner (ca., 2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 13, 2 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august 27,7 °C

Hva skjer på Malta?

Caviar and Bull

Caviar and Bull har utsikt over St. George’s Bay fra store vinduer og en meny med blant annet supermørt, luksuriøs wagyu-kjøtt og kaviar. Dagens fisk er bakt i bergsalt og blir filetert på teatralsk vis ved bordet. Dette er et sted for de pengesterke på Malta.

Electro Lobster Project

En flott bar-restaurant med ordet med «lobster» (hummer) i navnet er vel ikke et sted man forventer å treffe veganere, men den italienskinspirerte menyen på Electro Lobster Project inneholder en mengde veganretter. Den knasende quinoasalaten er spesielt god og billigere enn hummeren, som koster € 70 per kilo.

The Harbour Club

Lammeburgerne med grillet fiken som serveres på The Harbour Club er en søt, klissete og smakfull rett. Men den egentlige grunnen til at du skal bestille mat på terrassen her, under et imponerende vakttårn, er utsikten over Grand Harbour og «three cities» på andre siden av vannet. 

Grassy Hopper

Vegetarrestauranten Grassy Hoppers pikante bønneburger – som omtrent raser sammen i en herlig blanding av kikerter idet du tar en bit – er altfor god til å overlates bare til vegetarianere. Det som engang var en kiosk, er nå blitt en grønn kafé i Gzira.

So City Club

Paceville-området av St. Julian på østsiden av øya er «det nye Ibiza» på Malta. So City Club er en av de arketypiske nye dance music-klubbene, og ligger over Soho Lounge, som har et godt lydanlegg og neonbelysning inne. Det ligger en stor terrasse utenfor.

Juuls Reggae Bar

Juuls Reggae Bar er en av de mest avslappede nattklubbene i Paceville og spiller alt fra Bob Marley til dancehall, dub eller ragga. Her er det fritt fram for «skanking» på dansegulvet, eller så kan du slappe av i baren med en av de karibisk-inspirerte romcocktailene deres.

Mdina Glass

Før du kjøper de fargerike glassvarene på Mdina Glass, kan du se på at de blir laget. Ekspertene former det glohete glasset til mugger, vaser eller abstrakte gjenstander. Butikken og fabrikken ligger i kunsthåndverkslandsbyen Ta' Qali i utkanten av nasjonalparken og ikke langt unna Maltas nasjonale fotballstadion.

The Soap Café

Eieren av The Soap Café, Charlene Mercieca, mener at «hvis noe ikke er godt nok til å spise, burde du ikke smøre det på huden heller». Det betyr at det er helt greit om du blir forvirret og spiser produktene her. De hjemmelagde såpene lukter godt, og det virker nesten som en hyggelig kafé, men vær oppmerksom på at de faktisk ikke selger mat.

Hal-Saflieni Hypogenum

De flotte søylegangene i det begravde tempelet Hal-Saflieni Hypogenum ble hugget ut for 5000 år siden. Det er helt utrolig at dette ble bygget før menneskene hadde tilgang til bronse eller jern. Men det mest imponerende er «Orakelhullet», et lite vindu mellom to kammer som gir en skummel gjenklang når noen med dyp stemme snakker i det.

Creativity Vortex

Gjemt inne mellom oliventrærne og gressengene midt på øya, ligger Creativity Vortex, en del av Malta få besøkende får se. Grunnleggerne av «Why not?»-gruppen har som mål å «Raise the Vibration of Our Planet», og det gjør de ved å tilby opplæring øko-livsstil i en bambuskuppel på åtte meter i diameter.

Azure Window

Azure Window er et geologisk under på Maltas søsterøy, Gozo. Den tynne kalksteinsbuen som er formet av bølgene, er like ved å falle i havet. På tross av dette er det mange besøkende som er sprø nok til å gå over den, selv om det står skilt som advarer mot dette. 

Begivenheter:

 • Karneval – maskeradeball, band og fyrverkeri i Floriana (februar)
 • Malta International Fireworks Festival – Valletta (april)
 • EarthGarden – øko-musikkfestival i Ta'Qali park (juni)
 • The Farsons Great Beer Festival – gratis musikkfestival med lokalt øl i Ta'Qali park (juli) 
 • BirguFest – tredagers feiring av kultur i Birgu, med 10,000 stearinlys (oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.