Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

AGP

Fly til Malaga Spania

Malaga i korte trekk

Hvorfor Malaga?

I tillegg til sol, hav og sand kan Malaga by på museer (nå over 30), kunstgallerier med moderne kunst og trendy mat.

Det lokale møtestedet

Soho i havna var i likhet med Londons Soho tidligere et røft område, men nå er det veldig kunstnerisk, med veggmalerier av kjente gateartister som Shepard Fairey fra USA.

Visste du dette?

I marinaen står det en statue av Hans Christian Andersen med inskripsjonen: «Jeg har aldri følt meg lykkeligere og mer hjemme i Spania enn her i Malaga».

Lesetips

South from Granada: A Sojourn in Southern Spain (Gerald Brenan, 1957)

Fakta 

 • Befolkning: 568 549
 • Besøkende per år: 1 037 567 (overnattinger 2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 12,1 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 26 °C

Hva skjer i Malaga?

Oleo

De hvite veggene og de lave Japan-inspirerte stolene på Oleo står perfekt til det moderne kunstgalleriet CAC (Centro de Arte Contemporáneo) rett ved siden av. Men maten her handler mer om substans enn stil, og deres myke, saktestekte ribs i hvitløk er spesielt gode.

Citron

Citron ligger på hjørnet av Plaza de la Merced, der Picasso ble født. Han ville sikkert ha likt de spreke fargene og den moderne kunsten, men kanskje blitt forvirret av det asiatiske innslaget i matrettene, slik som søt, klissete svinewok, men nå om dagen har Malaga mye mer enn tapas å by på.

Casa Aranda

Casa Aranda kan skryte av at de har servert frokost i 75 år – selv om forbipasserende kanskje lurer på hvordan folk har funnet stedet som ligger i et smug ved gaten Alhóndiga. Kanskje de har gått etter lyden av de muntre, hvitkledde servitørene som roper ut bestillinger for mer «chocolate con churros».

Fly til Malaga, spis på Oleo Restaurante
Oleo Restaurante i Malaga

Bar Calle Bruselas

Bar Calle Bruselas er beviset på at alt er eksotisk for noen, for baren har vært et av Malagas kuleste steder de siste tjue årene. Dette på tross av ... eller på grunn av ... at den belgiske eieren har innredet den som en belgisk gate, med gatelykter til og med. Det er kanskje det belgiske ølet som skal ha mesteparten av æren.

Terraza Larios

Terraza Larios, på taket av Larios Room Mate Hotel, er innredet med firkantede, hvite sofaer og små, runde bord. Den er veldig minimalistisk, og det er kanskje for ikke å stjele oppmerksomheten fra den perfekte utsikten mot den opplyste katedralen på andre siden.

Atarazanas

Atarazanas har glassmalerier som får det til å se ut som et enormt tempel. Og det er jo faktisk et slags tempel – for lokale matelskere. Alle de 260 bodene som selger frukt, grønnsaker, fisk, kjøtt og mye mer, er uten tvil hellige. Det er mange små barer der du kan sitte og se på tilbederne.

Fly til Malaga, besøk Atarazanas
Atarazanas / Foto: Andrew Nash/Flickr (cc)

Gibralfaro

Gibralfaro er et slott fra det 11. århundre som fortsatt kan avvise en horde sinte gotere hvis de skulle komme til å se rart på det. Gå langs ytterveggen, så kommer du til de elegante borggårdene og blomsterhagene til Alcazaba-palasset – en annen side av den mauriske arkitekturen.

Jardin de la Concepción

Høyt oppi fjellene utenfor Malaga ligger Jardin de la Concepción, en hage i engelsk stil, men mange av de subtropiske plantene ville aldri overlevd i England. Den er spesielt imponerende når wisteriaen (blåregn) farger store deler av hagen lilla.

Tivoli World

En av de beste av de mange fornøyelsesparkene i området er Tivoli World i Benalmadena, en halvtimes kjøretur vestover fra Malaga. Her finner du et stort utvalg attraksjoner, fra vannsklier til flamencoshow. Inngangen koster € 6,95; barn på under én meter slipper gratis inn.

Centre Pompidou

Malaga har planer om å bli en museumsby og satser derfor på et pop-up-Pompidou-senter. Det er en verdig lillebror til originalen i Paris med hvite vegger i merkelige vinkler og noe som ser ut som en gjennomsiktig Rubiks kube på taket. De har lånt mer enn hundre kunstverk fra Frankrike, av kunstnere som Marc Chagall og Frida Kahlo, og de skal være der i minst fem år til.

Picasso-museet

Selv om du kan se Picassos mest berømte malerier i Paris eller Barcelona, viser Picasso-museet her i mesterens hjemby en annen side av kunsten hans. Lekne skisser og grove vitser er å se overalt, i tillegg til klassikere som det hjertevarme maleriet av sønnen hans, «Paulo con gorro blanco».

Fly til Malaga, besøk Picasso-museet
Picasso-museet i Malaga

Begivenheter:

 • Cabalgata de los Reyes – De hellige tre konger-festivalen (5 januar)
 • Karneval (februar)
 • Fried Fish Day på La Carihuela beach i Torremolinos (midten av juni)
 • Sankthans – fest i gatene og bål på stranden (23. juni)
 • Feria de Málaga – fest, friluftskonserter og dansing natten lang (august)
 • Nyttårsaften – fester og fyrverkeri på stranden.

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.