Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

MAD

Fly til Madrid Spania

Madrid i korte trekk

Hvorfor Madrid?

På grunn av byens opplyste hjørnebarer eller romantiske Michelin-restauranter. Her kan du nyte formiddager på markeder, ettermiddager sammen med endene i Retiro-parken og utelivet i Malasaña eller Chueca.

Det lokale møtestedet

Ved midnatt sitter de siste middagsgjestene fortsatt og spiser i Cava Baja-street, der du finner vennlige og livlige tapasbarer som er en fryd for sansene.

Visste du dette?

Madrid er den høyestliggende hovedstaden i Europa med skisteder mindre enn én times kjøretur unna. Folk har sett ulver bare fire mil unna.

Lesetips

Vinter i Madrid (CJ Sansom, 2006)

Fakta

 • Befolkning: 3,2 millioner
 • Besøkstall per år: 8 millioner (ca., 2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 5,5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23,8 °C

Hva skjer i Madrid?

Hortensio

Hortensio er en liten bistro i Chamberí barrio. Velg parisisk chic, spansk varme og sør-amerikansk mat, for eksempel den colombianske kokken Mario Valles’ forfriskende ceviche med havabbor.

Huevos de Lucio

Huevos de Lucio får du egg knust over chips, et herlig hvitt og gullfarget berg av mat. En ordentlig slukhals tar gjerne litt skinke eller pølser til.

Restaurante Alabaster

Innbyggerne i Madrid påstår ofte at de bor i Spanias beste havneby, for så fort får de levert sjømaten fra kysten. Den galisiske restauranten Alabaster er bare et av bevisene på dette, med sine røykte sardiner som serveres med en god, smøraktig ost på tynn toast.

Platea

Platea finner du 18 barer og restauranter spredt utover fem etasjer i en gammel kino. Bygget hyller fortsatt filmene med «orgelpiper» utskåret i tre over der de gamle skjermene en gang var. På Arriba får du mesterkokken Ramón Freixas kylling med sennepssaus, en elegant rett som faller i smak hos de fleste. (Freixa har fått to Michelin-stjerner til restauranten sin på Hotel Unico.) Den beste utsikten på Platea får du oppe i Palco-baren.

La Campana

La Campana ved Plaza Mayor er et av de beste stedene å spise Madrid-klassikeren «bocadillo de calamar» (rundstykke med akkarringer). De muntre kelnerne i rosa skjorter gir deg en overflod med akkarringer.

Fly til Madrid, spis på Platea
Platea i Madrid

Museo Chicote

En gang i tiden slentret Hemingway inn art deco-dørene på Museo Chicote. Han ville nok snudd seg i graven hadde han hørt at de i dag spiller funk, latino og house-musikk der – men cocktailbaren fra 1931 er fortsatt et sted folk går for å bli sett – det beviser alle bildene av stjernene på veggen.

The Roof

The Roof på ME Melia er enda mer populær blant modell- og skuespiller-typer. På 20–tallet var dette in-stedet for tyrefekterne, men nå er det knallhvite tårnet i hjørnet mer kjent som «fyrtårnet», og det er her du finner Madrids rike, slanke og vakre mennesker.

La Venencia

La Venencia blir betjeningen lettere forferdet ut hvis du ber om noe annet enn sherry (ikke så rart, de selger kun sherry). Det gjennomtenkte, falleferdige interiøret får det til å kjennes ut som du befinner deg i en lurvete krimroman fra førtitallet.

Tupperware

Tupperware er stolt over sin studentaktige geekiness med Batman-tegneserier på veggene, skrekkfilm-øyne i taket og (litt) rimelige drinker i baren.

Fly til Madrid, ta en drink på The Roof
The Roof på ME Melia

Federica & Co

På Calle de Serrano finner du Gucci, Armani, Bulgari og Cartier på rad og rekke, og det er jo flott for de som har råd å gå inn. Foretrekker du en mer bohemsk stil og har et litt lavere budsjett, finner du vintagemote, antikviteter og blomster på Federica & Co, med seks små butikker rundt en gårdsplass.

El Rastro

Madrids eldste loppemarked, El Rastro, tar over Embajadores barrio hver søndag. Turister og lokalbefolkningen pruter ved 3500 boder med bruktklær, vinyl, antikviteter, kunst og nips.

Fly til Madrid, besøk Federica & Co
Federica & Co

Museo del Prado

Prado er det første du må se Goyas intense «Dystre bilder». Noen ser ut som coverbildene til Iron Maiden, men det gotiske maleriet «Saturn sluker sin sønn» er fortsatt sjokkerende.

Fly til Madrid, besøk Museo del Prado
Museo del Prado

Museo Reina Sofia

Like nedi veien ligger Museo Reina Sofia, der du finner Picassos fortvilte, rasende bilde av bombingen av «Guernica», sammen med hans originale skisser.

Matadero

Matadero, litt sør for sentrum, tilbyr samtidskultur med forestillinger, teater og utstillinger i de elegante mursteinslokalene som en gang var et slakteri.

Cine Dore

Cine Dore viser glemte klassikere og arthouse-filmer for de som er lei av vanlige sensasjonsfilmer.

Retiro-parken

I Retiro-parken kan barna more seg med å se på skilpaddene i dammen eller et dukketeater ved inngangen til Puerta de la Independencia. 

Begivenheter:

 • Nyttårsaften (desember/januar)
 • Reyes Magos, De hellige tre konger-paraden (januar)
 • Dos de Mayo, en fest som varer hele natten, for å feire starten på uavhengighetskrigen mot Napoleons Frankrike (mai)
 • Fiestas de San Isidro, ni dager med fest, utstillinger og parader (mai)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.