Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

LAX

Los Angeles USA

Los Angeles i korte trekk

Hvorfor Los Angeles?

Det er svømmebassengets og filmstjernenes land, så nå må du dra til Tinseltown – før den sklir ut i havet eller går helt tom for vann.

Det lokale møtestedet

Olvera Street, der den store Mexican Marketplace ligger, gir deg en smak av gamle Los Angeles. Mange av dagens kjøpmenn er etterkommere av de første kjøpmennene på 30–tallet.

Visste du dette?

Los Angeles ligger på verdens tredje største oljefelt, som inneholdt 3 milliarder fat olje da det ble oppdaget i 1932.

Lesetips

LA Confidential (James Ellroy, 1990), The Tortilla Curtain (TC Boyle, 1995)

Fakta

 • Befolkning: 3,8 millioner
 • Besøkstall per år: 42,2 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 15 °C
 • Gennomsnittstemperatur august: 23 °C

Hva skjer i Los Angeles?

Kogi Korean BBQ

Du finner gatekjøkken på hjul på hvert eneste gatehjørne i Los Angeles, men det var Kogi Korean BBQ som startet trenden i 2008. De mobile gatekjøkkenene deres kjører rundt i byen og twitrer om hvor de befinner seg, så de som er fysen på Kogis klassiske short-rib-taco, aldri har langt å gå.

El Cholo

Los Angeles ligger bare 22 mil unna grensen til Mexico, så det er flust med meksikanske restauranter i byen. Men det er El Cholo som påstår at de introduserte nachos til byen i 1959, og eksklusive margaritas i 1967. El Cholo har servert tamales og tacos siden 1923. Restauranten har seks filialer i Sør-California, men El Cholo på Western Avenue er fortsatt moderskipet. 

Nate ‘n Al Deli

Nate ‘n Al Deli i Beverly Hills har servert frokost til makteliten bak kulissene i Hollywood i mer enn 50 år. Her får du bagels og storfilmavtaler til en rimelig penge. I følge ryktene har de ansatte forbud mot å snakke om forretningsavtaler de overhører, inkludert de siste spillerovergangene til Dodgers og Clippers. Smuglytting er obligatorisk.

Coast

I stedet for å bo på Shutters on the Beach i Santa Monica, der de billigste rommene koster $ 550, tar du heller turen innom Coast, som er hotellets avslappende restaurant. Her kan du innta brunsj, eller kanskje middag i solnedgangen, med utsikt over havet. Like ved ligger Santa Monica Pier, der det arrangeres gratiskonserter i Twilight Concert-sesongen om sommeren. Her har du også panoramautsikt fra verdens eneste solcelledrevne pariserhjul.

Fly til Los Angeles, spis på Coast
Coast, en avslappende restaurant i Santa Monica

Troubadour

Det er mange store artister som har hatt sin første solokonsert i USA på navngjetne Troubadour – James Taylor, Neil Young og Elton John, for å nevne noen. Troubadour tiltrekker seg fortsatt gode sangere og låtskrivere. Klubben i West Hollywood er fullstappet, men her kan du få med seg det neste stortalentet og nyte litt av Los Angeles’ rike musikkhistorie.

The Varnish

De kjente landemerkene Cole’s og Phillippe The Original i sentrum av byen åpnet i 1908, og begge påstår at de serverer byens beste French-Dip-Sandwich. På Cole’s finner du dessuten inngangen til det hemmelige skjenkestedet The Varnish. Bak døren med cocktailglasset serveres det cocktail fra forbudstiden, kreert av erfarne og vennlige «miksologer», i et mørkt og intimt lokale.  

The Dresden

The Dresdens koselige salong og restaurant har ikke forandret seg så mye siden den åpnet i 1954: biffene blir fortsatt laget på bestilling, og gammeldagse kelnere serverer dem til kundene i skinnbåsene. Ekteparet Marty og Elayne har holdt på siden 1982 og imponerer fortsatt med evnen til å gjøre hvilken som helst sang, det være seg disko eller heavy metal, om til en jazzlåt. De opptrer ukentlig, fra tirsdag til lørdag.

Grand Central Market

Los Angeles’ smeltedigel av kulturer møtes på Grand Central Market, som har ligget i sentrum siden 1917. Innendørsmarkedet kan skryte av 9000 kvadratmeter med mer enn 90 matutsalg, inkludert frekke Eggslut, som selger alt som har med egg å gjøre, og McConnells Fine Ice Cream – for dessert har man alltid plass til.

Fly til Los Angeles, sjekk ut Grand Central Market
Grand Central Market i sentrum av Los Angeles

Wacko/Soap Plant

Wacko/Soap Plant er kjent som et mekka for pop-kjennere og kan skilte med mer enn to millioner artikler, for eksempel såper, populærkulturelle kuriositeter og klær. Le Luz de Jesus Gallery, popkulturens vugge, ligger også her og arrangerer vernissasje første fredagen i måneden. 

Melrose Trading Post

Melrose Trading Post er ikke like overveldende som Rose Bowl Fleamarket som ligger 3 mil lenger øst, men her finner du samlerobjekter fra mer enn 200 kjøpmenn. De tilbyr gamle smykker, nips, kunst, vinylplater, planter, klær, møbler og andre gjemte skatter. Her kan du fritt prute og se på folkelivet.

Museum of Jurassic Technology

På tross av navnet finner du ingen dinosaurer på Museum of Jurassic Technology. Museet på vestkanten ble etablert i 1988 og tilbyr et underfundig utvalg av utstillingsobjekter. Noen er vitenskapsbaserte, mens andre er ukonvensjonelle eller eventyrlige. Noen av de uvanligste gjenstandene er mikroskulpturer skapt av menneskehår og får plass i et nåløye.

Hollywood Forever Cemetery

Johnny og Dee Dee Ramone, Rudolph Valentino, Douglas Fairbanks og stemmeleggeren Mel Blanc (Looney Tunes: «That’s All Folks») hviler her på Hollywood Forever Cemetery. Her kan du også se film og konsert utendørs, med artister som Annie Lennox og Tame Impala.

Malibu Creek State Park

Med moderate temperaturer året rundt, er det flott å ta seg en tur på en av byens turstier. Det er over 100 å velge mellom. Nyt både fjell- og havutsikt langs Malibu Creek State Parks 7,6 km lange tursti. 20th Century Fox leide en gang området, og Robert Altman spilte inn «M*A*S*H» her. Enhet 4077s eksteriør, med blant annet en rustholk av en ambulanse og det velkjente destinasjonsskiltet, gir turen et sus av Hollywood. 

Bradbury Building

Los Angeles kan skryte av flere arkitektoniske mesterverk, og Bradbury Building er et av dem. Bygningen ble åpnet i 1893 og er den eldste kommersielle konstruksjonen i sentrum. Fans av «Blade Runner», «Chinatown» og «(500) Days of Summer» kjenner garantert igjen det viktorianske atriet med forseggjorte jerngelendre, gitterheiser og utsmykkede trapper, for alle tre ble filmet her.

Fly til Los Angeles, besøk Bradbury Building
Bradbury Building

Begivenheter:

 • Tournament of Roses Parade (januar)
 • Grammy Awards (februar)
 • Academy Awards (februar)
 • Los Angeles Marathon (mars)
 • Blessing of the Animals (mars)
 • LA Times Festival of Books (april)
 • LA Gay Pride (juni)
 • Watts Summer Festival (august)
 • LA Greek Festival (september)
 • AFI Los Angeles International Film Festival (november)
 • Hollywood Christmas Parade (november)
 • Marina del Rey Holiday Boat Parade (desember)

Fly med oss

Få en komfortabel flytur om bord i vår 787 Dreamliner

Fly komfortabelt med Norwegian.

  Spis og drikk om bord

  Du kan velge mellom to menyer på alle langdistanserutene våre og få to måltider inklusive vin, øl eller mineralvann.

  Nye fly – lave utslipp

  På langdistanserutene våre flyr du med 787 Dreamliner, som er et av de mest behagelige og miljøvennlige flyene i verden.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Underholdning om bord

  Kos deg med vårt hypermoderne underholdningssystem med filmer, TV-programmer, spill og et interaktivt 3D-kart med tips om reisemålet ditt.

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.