Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

LGW

Fly til London Storbritannia

London i korte trekk

Hvorfor London?

London er gått forbi Paris som Europas mest besøkte by. Restauranter, butikker og gallerier er i verdensklasse, men byen har allikevel beholdt sitt eksentriske særpreg.

Det lokale møtestedet

Marylebone har fått et kraftig oppsving i den senere tid takket være de nye spisestedene. Vi anbefaler at du drar innom den intime Social Wine & Tapas på James Street eller kjøper billett på Carousel, et spisested som arrangerer pop-ups og inviterer gjestekokker fra hele verden.

Visste du dette?

Om sommeren er det flere kunstige strender rundt om i London; kos deg med sand mellom tærne på steder som South Bank og Olympic Park.

Lesetips

Enten man liker ham eller ikke, så kjenner Boris Johnson byen sin godt. Han forteller om byens historie gjennom innbyggerne i Johnson's Life of London: The People Who Made the City That Made the World (2011).

Fakta

 • Befolkning: 8,6 millioner
 • Besøkstall per år: 16,8 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 7 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 19 °C

Hva skjer i London?

Canteen

London er i verdenseliten når det gjelder restaurantkultur. Er du ute etter moderne britisk mat uten å betale skjorta, tar du turen til Canteen, en avslappende, moderne restaurant på South Bank.

Fish and chips på Masters Super Fish eller Hook

Ikke gå inn på første og beste pub hvis du har du lyst på fish and chips. Dra til en kritikerrost, uavhengig «chippie» som Masters Super Fish ved Waterloo, eller sats på en mer moderne kvalitetsrestaurant som Hook i Camden.

Tayyabs

Det er mange som påstår at Storbritannias nasjonalrett egentlig er karri, for så populær er indisk mat blitt. Det finnes et utall av muligheter hvis du er ute etter indisk kvalitetsmat. På Brick Lane finner du et mangfold av verdenskjente indiske restauranter, men hvis du vil spise på den utrolig populære punjabirestauranten Tayyabs, må du huske å bestille bord først. Er det vegetarmat fra Sør-India som frister, finnes det flere restauranter du kan stikke innom på Drummond Street, nær Euston Station.

Berners Tavern og Hoi Polloi

To av de mest populære hotellrestaurantene er Berners Tavern på The London EDITION, med den kjente kokken Jason Atherton, og Hoi Polloi, den avslappede bistroen på ufattelig kule Ace Hotel.

Yauatcha

Lyst på noe mer uvanlig? Frister det med kinesisk Michelin-mat, må du smake på den utsøkte dim-sum-en de serverer på Yauatcha, som ligger i Soho og The City. En litt dyr fornøyelse.

Honest Burger, Five Guys og Top Dog

På gata er det gourmetmat som gjelder for tiden. Prøv mikrokjeden Honest Burger for en autentisk smak av trenden.Stikk innom den amerikanske burgerkjeden Five Guys hvis du vil ha brusmaskiner og Springsteen; eller kjøp en gourmet-hot-dog på nye Top Dog i Soho, et beskjedent spisested som tilhører eierne av prins Harrys foretrukne nattklubb, Boujis.

Fly til London og spis gourmet-junk på Honest Burger
Autentisk gourmet-junk på Honest Burger

Princess Louise og The Lamb

London har en herlig miks av brune, viktorianske puber med originalinteriøret intakt – og moderne barer. Puben Princess Louise er sirlig utsmykket. På Lamb’s Conduit Street ligger det flere like sjarmerende puber – dra innom The Lamb.

French House

Soho var i mange år selve hjertet av Londons uteliv, helt til Shoreditch ble like populært. Den lille, mørke puben French House på Dean Street i Soho er legendarisk. Nå er det bohemen og mediefolk som frekventerer puben, men under andre verdenskrig var det et møtested for franskmenn. Den lille restauranten i første etasje serverer enkel og god samtidsmat med europeisk preg.

Dalston Superstore

Du har ikke vært ordentlig på byen i London før du har trasket gatelangs i utelivets Mekka – Shoreditch og Dalston i Øst-London. Utvalget av barer og klubber er endeløst, men etter ordinær stengetid anbefaler vi den festlige, ukonvensjonelle Dalston Superstore på Kingsland High Street.

69 Colebrooke Row og Bar Termini

Bestill bord på den hippe 69 Colebrooke Row i Islington i Nord-London. Dette er en av flere barer med en cocktailmeny satt sammen av den kjente «miksologen» Tony Conigliaro. Det er de samme folkene som eier cocktail- og kaffebaren Bar Termini, som er et nytt tilskudd til Soho.

Ministry of Sound

London er kjent for puber som stenger så tidlig som 23.30 eller ved midnatt – men det finnes andre muligheter, alt avhengig av musikksmaken din. Ministry of Sound er en av de mest kjente nattklubbene i verden, og selv om den hadde sin storhetstid på nittitallet, er den fortsatt en av de beste.

Fly til London og ta en cocktail på 69 Colebrooke Row
Baren 69 Colebrooke Row i Islington

De sentrale shoppinggatene Oxford Street, Regent Street og luksuriøse Bond Street går aldri av moten. Her finner du dessuten to av verdens beste varehus:

Selfridges

Lekre, moteriktige Selfridges på Oxford Street er det ultimate stedet å besøke hvis du vil ha alt fra designerklær til kjøkkenutstyr, og her finner du også en overveldende skjønnhetsavdeling.

Liberty

Litt originale, panelkledde Liberty på Regent Street er enda dyrere, men absolutt verdt et besøk.

Markeder i Camden, Portobello og Columbia Road

Finn vintagejakker, -lamper eller -plater på markedene i Camdeni Nord-London og i Portobello på vestkanten. Drar du østover, finner du blomstermarkedet på Columbia Road, som kanskje ikke er så attraktivt for handleglade turister, men gaten er full av små uavhengige forretninger med uvanlige dameklær, smykker og interiørartikler.

Fly til London, besøk Selfridges
Selfridges på Oxford Street (Foto: Andrew Meredith)

Tate Modern

Tate Modern er verdens mest besøkte samtidsgalleri og åpnet i 2000 på South Bank. Det er ingen overraskelse at det er så populært, for kvaliteten og størrelsen på kunstutstillingene, i tillegg til den permanente kunstsamlingen, gjør dette til et must. Den største utstillingen så langt er kjempesuksessen «Matisse Cut-Outs», som fant sted i 2013.

British Museum

British Museum er også en velkjent institusjon i museumskvartalet i South Kensington. Her finner du de kontroversielle Parthenon-skulpturene (Elgin Marbles), de vakre statuene fra antikkens Hellas som mange mener burde sendes hjem igjen.

British Film Institute

Vil du se det beste filmhistorien har å by på, må du innom BFI (British Film Institute). Det ligger på South Bank, en kort spasertur fra undergrunnsstasjonene Embankment og Waterloo.

Curzon Bloomsbury

Kinokjeden Curzonstøtter nye, uavhengige filmer. Gjenoppbygde Curzon Bloomsbury har et eget dokumentarrom. Det iøynefallende modernistiske interiøret er skapt av Takero Shimazak, så dette er nok den vakreste og best designede kinoen i London.

Natural History Museum

Sett kursen vestover til det berømte museumskvartalet i South Kensington, der dinosaurhovedkvarteret Natural History Museum ligger (dra tidlig om morgenen for å unngå de lengste køene). Her finner du også det innovative, barnevennlige Science Museum og V&A, som fokuserer mye på kunst og design. Utstillingene her spenner fra David Bowie til kinesiske oldtidsmalerier.

Fly til London og besøk kunst- og desingnmuseet V&A
Kunst- og designmuseet V&A (© Victoria and Albert Museum, London)

Begivenheter:

 • Clerkenwell Design Week (mai)
 • Field Day musikkfestival (juni)
 • Wimbledon Tennis Championships (juni)
 • Frieze Art Fair (oktober)
 • BFI London Film Festival (oktober)
 • Lord Mayor’s Show and Fireworks (november)

Fly med Norwegian

Få en komfortabel flytur til en lav pris

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.