Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

LIS

Fly til Lisboa Portugal

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Lisboa

Fly til Lisboa

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Lisboa

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Lisboa i korte trekk

Hvorfor Lisboa?

Byen er kompakt og litt bratt og ligger i naturskjønne omgivelser ved havet. Maten er god, utelivet er bra, og det ligger fine strender i nærheten, samtidig som kulturlivet blomstrer og du kan bli med på en av de mest spennende trikketurene i verden – alt i alt et herlig sted.

Det lokale møtestedet

Bairro Alto («øvre distrikt») ligger litt ovenfor og øst for sentrum. Dette er et rolig boligstrøk, men om kvelden våkner stedet til live og de smale gatene fylles av lokale folk på vei mellom ett-roms-restaurantene, små barer og fadohus (restauranter med live fadomusikk).

Visste du dette?

Lisboa har flest soltimer av alle hovedstedene i Europa, hele 2800 i året. Den har også de mildeste vintrene.

Lesetips

Lisboa (Ola Innset, 2013) – en roman utformet som en reiseguide, sett gjennom øynene til en ung nordmann som forelsker seg i en portugisisk jente og flytter til Lisboa.

Fakta

 • Befolkning: 547 631 (2013)
 • Besøkstall per år: 18 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 11 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23 °C

Hva skjer i Lisboa?

Antiga Confeitaria de Belém

Det går ikke an å besøke Lisboa uten å spise pastel de nata, som er lokale vaniljeterter, og dette gjøres best på Antiga Confeitaria de Belém, kafeen som fant dem opp. De selger opptil 20 000 om dag, enten som takeaway i spesielle pappkartonger eller ved bordene i den labyrintlignende, flislagte restauranten.

A Primavera do Jerónimo

Du må kanskje vente litt på den smale gaten utenfor A Primavera do Jerónimo for å få et bord (betjeningen tilbyr ventende gjester drinker), men det er det verdt, for her får du god gammeldags portugisisk mat i hjemmekoselige omgivelser. Suppe, kjøtt og grillet fisk blir tilberedt i et åpent kjøkken. Det er litt trangt her, men da blir også stemningen ekstra god. Restauranten ligger i Bairro Alto påTravessa da Espera. Stengt på søndager.

Cervejaria Ramiro

Litt nord for sentrum, i nærheten av metrostasjonen Intendente, ligger Cervejaria Ramiro, som er blitt en institusjon i Lisboa (grunnlagt i 1956), der du får veldig god sjømat. De serverer lokale spesialiteter som skalldyr, spesielt muslinger og percebes (andeskjell). Stedet er veldig populært både blant turister og lokalbefolkningen, så du må regne med å vente på bord. Åpen fra 12.00 til over midnatt, stengt mandager.

Mercado da Ribeiras food court

Mercado da Ribeiras food court åpnet i mai 2014, og nå stimler matelskere i byen sammen i Lisboas største markedshall. Her finner du 35 matutsalg som serverer regionale spesialiteter, fra sardiner til vaniljeterter, vin og sjokolade, og i tillegg ligger det en del restauranter her som drives av noen av de beste kokkene i landet. Det er åpent daglig fra 10.00 til midnatt (eller til 2.00 torsdag til lørdag), og du finner det på Avenida 24 de Julho 50, tvers over for Cais do Sodré. 

Fly to Lisbon, visit Mercado do Ribeira.
Mercado do Ribeira, the go-to destination in Lisbon for foodies.

Rua Nova do Carvalho

Cais do Sodré-strøket har nylig gått fra å være et loslitt strøk til å bli et livlig sted på kveldstid. Rosamalte Rua Nova do Carvalho ligger i hjertet av Cais do Sodré, og her finner du noen kule nattklubber, for eksempel Musicbox og Povo, samt Sol e Pesca, en litt annerledes klubb som selger fiskeutstyr, fisk på boks og øl.

B.Leza

Portugal har alltid hatt nær tilknytning til Afrika, noe som gjenspeiler seg i Lisboas live-musikk. Stikk innom B.Leza, en legendarisk afrikansk nattklubb som har flyttet inn i en ny lagerbygning i nærheten av Cais do Sodré i 2012. Her får du høre artister fra steder som Angola og Kapp Verde onsdag til lørdag fra 22.30. Nattklubben ligger på Cais da Ribeira Nova, bak sentrumsmarkedet.

Casa Independente

Det tidligere bordellstrøket Intendente er også i vinden, for her er det mange popup-barer. Start på Casa Independente, som er et forfallent herskapshus (helt sant!) med utsikt over torget. Her finner du både en bar og en kafé, og masse små rom å oppholde seg i. Og de har ofte konserter eller DJ-er.

Fly to Lisbon, have a drink at Sol e Pesca.
Sol e Pesca in Rua Nova do Carvalho.

A Vida Portuguesa

Hvis du er på jakt etter kunst og håndverk, foreslår vi en tur til A Vida Portuguesa, der du finner et bredt utvalg av vakre og unike lokale varer, fra såper og olivenolje til håndvevde tepper og møbler. Vintageinnpakningen er veldig sjarmerende. Du har to filialer å velge mellom: en ned Indentente-stasjonen og en annen som ligger litt mer sentralt til, på Rua Anchieta 11 i Chiado. De har også en bod på Mercado da Ribeira. 

Butikker som kun selger én type varer

En gang i tiden var Lisboa delt inn forskjellige håndverksområder, der du fant en klynge med butikker som solgte bare én ting. Sånn er det ikke lenger, men det finnes fortsatt mange butikker som kun selger ett vareslag, fra sardiner på boks til håndstøpte lys, og mange av dem har ikke forandret seg på over hundre år. Dra innom Chapelaria Azevedo Rua, en hattebutikk med trepanel på veggene, som ligger på hjørnet av hovedtorget i Lisboa; Luvaria Ulisses, en hanskemaker noen gater lenger unna, som har vært åpen siden 1925; kirkelignende Caza das Vellas Loreto, som har solgt håndstøpte lys siden 1789; og Conserveira de Lisboa, der byens befolkning har handlet håndpakkede sardiner på boks siden 1930.

Fly til Lisboa, besøk Caza das Vellas Loreto
Håndstøpte lys hos Caza das Vellas Loreto.

Trikketurer

Det første besøkende i Lisboa burde gjøre, er å ta eléctrico 28 (trikken). Den går gjennom noen av byens mest historiske strøk, blant annet Baixa, Chiado, Alfama og Graca, og skrangler opp og ned bakker og mellom bygninger. Du kan kjøpe billett om bord (€ 2,85), eller så kan du investere i et Lisboa Card, hvis du har tenkt å kjøre mye kollektivt.

Fado

Nashville har country & western, New Orleans har jazz, og Lisboa har fado. Det er nesten rart at en så levende by kan være kjent for en sang som er så full av smerte og lidelse. Du kan høre fado på et casa de fado (fadohus), som er en restaurant med profesjonelle musikere. Det er gratis inngang, men de forventer at du spiser der, og det kan være en minimumspris. Stikk innom Parreirinha de Alfama, som eies av fadolegenden Argentina Santos. Restauranten ligger på Beco do Espírito Santo, i nærheten av São Miguel-kirken. Middag serveres fra 20.00, og fado hører du fra 21.15.

Museu Coleção Berardo

Museu Coleção Berardo er ikke så kjent som det burde vært, selv om det huser moderne kunst samlet av en tidligere mediemagnat. Her finner du kunstverker av Picasso, Warhol og flere andre kunstnere fra det tjuende århundre. De har spesielt mye kunst av Paula Rego, som selv er fra byen. Museet ligger i Belém og er et av flere viktige museer der.

Fly til Lisboa, kjør 28-trikken
En tur med 28-trikken hører med når du er i Lisboa.

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.