Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

LCA

Fly til Larnaca Kypros

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Kypros/Larnaca

Fly til Kypros/Larnaca

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Kypros/Larnaca

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Reis til Kypros

Hvorfor dra hit?

Opplev gylne sandstrender, et yrende natteliv, vakre templer og en fascinerende historie.

Det lokale møtestedet

Naturskjønne Phasos i vestlige Kypros har en stor havn, et slott og et bredt utvalg av hoteller.

Visste du dette?

Kypriotisk Halloumi-ost er ansett som den eneste riktige Halloumien.

Lesetips

Hesiodes Theogonien forteller om gudinnen Afrodites fødested i Kypros, mens Shakespeares Otello foregår på øya. Bitter Lemons, Lawrence Durells selvbiografi som handler om livet på Nord-Kypros på 1950-tallet.

Mer inspirasjon

Få mer inspirasjon, reisetips og se alt av hva Kypros kan friste med på visitcyprus.com.

Fakta

 • Befolkning: 1,19 millioner (2013)
 • Antall besøkende per år: 2 millioner (2011)
 • Gjennomsnittlig temperatur i januar: 12°C
 • Gjennomsnittlig temperatur i august: 27°C

Hva skjer på Kypros?

To Kazani Tavern

Ta en sen middag på To Kazani Tavern i Larnaca, en liten familiedrevet restaurant som er kjent for varm og vennlig service, rimelige priser og god mat.

Risto La Piazza

For en bedre middag i pene omgivelser bestiller du et bord ute på Risto La Piazza i Pafos. Her tryller «professor» Raffaele Santoro fra Venezia fram tradisjonelle og innovative italienske retter som kan nytes på terrassen ved stranden. Restauranten har dessuten et imponerende vinkart. 

Mavrommatis

Ellers kan du dra til Mavrommatis på The Four Seasons i Limassol, hvis du vil ha eksklusiv og tradisjonell gresk mat.

Vasiliki

Vasiliki ligger i et smug i Nicosia og tilbyr en stadig endret meny av hjemmelagde herligheter (ti ulike retter per dag). Er den tilgjengelig, anbefaler vi «gemista» (tomater, paprika og squash fylt med kjøttdeig og ris) eller saktekokt lam. 

Pyxida

Vil du ha fersk sjømat laget av eksperter, anbefaler vi en lang lunsj på Pyxida i Nicosia. Fisk kan bestilles per kilo eller fås som mindre mezze-retter.

Kalamies

Kalamies på 40 Ellinon Street i Protaras er en annen populær sjømatrestaurant som serverer dagens fangst med nydelig utsikt over havet.

Kypros’ berømte (og ofte beryktede) uteliv er sentrert rundt Ayia Napa. Eller mer spesifikt på Ayias Mavris, en gate med barer og nattklubber og berusede europeere i fleng. 

Pepper

Blant de mer eksklusive utestedene i området finner du Pepper på Napa Plaza Hotel – en avslappende kafé og bar som setter opp tempoet om kvelden.

Jello & Liquid

For kreative og fargerike cocktails setter du kursen til Jello, eller drar til Liquid Café Bar for en cocktail etter middagen. 

Nissi Bay Beach Bar

De som er på jakt etter litt mer hedonistisk løssluppenhet, bør dra innom Nissi Bay Beach Bar. De tilbyr de beste DJ-ene på øya i tillegg til internasjonale DJ-er på turné.

Makarios Avenue og Stassicratous Street in Nicosia

Den beste shoppingen finner du i hovedstaden Nicosia, på Makarios Avenue og Stassicratous Street. Disse er fulle av velkjente kjeder og luksusmerker.

Cyprus Handicraft Service

Ellers er det mange turistbutikker og boder rundt om på Kypros med billige og festlige suvenirer. Det kan imidlertid være vanskelig å få tak tradisjonelt kunsthåndverk. Cyprus Handicraft Service mottar støtte fra Handelsdepartementet og selger håndlagede varer som blant annet håndvevde kurver, keramikk og broderi. De har utsalg i Nicosia, Limassol, Pafos og Larnaca.

Oro Fino

I Larnaca finner du også Oro Fino, som selger moderne håndlagede smykker og nips. 

Verdensarvsteder

Kypros kan skryte av tre steder som står på verdensarvlisten. Det første er de malte kirkene i fjellregionen Trodos. Det andre er den neolittiske steinalderlandsbyen Khirokitia fra 7 f.Kr.

Det tredje stedet på verdensarvlisten er den vakre byen Pafosmed villaer, gravsteder og festninger fra oldtiden. Her finner du også vakre romerske mosaikker i Villa of Theseus og Villa of Dionysos.

Alagadi-stranden

De som er interessert i naturhistorie, bør ta turen til Alagadi-stranden i juni for å se nyklekkede grønne havskilpadder og glattkarett-skilpadder krype ut i havet for aller første gang. Ta kontakt med Society for Protection of Turtles for mer informasjon.

Dykking

For å få et glimt av fullvoksne skilpadder og andre arter, er det bare å ta på seg dykkerdrakten og stupe uti havet rundt øya. Kypros er blitt et av Europas ledende dykkersteder takket være vraket av Zenobia, som ligger om lag 2 km utenfor kysten av Larnaca. Fergen sank i 1980 og er et perfekt vrak for alle dykkersertifiseringer – toppen av vraket ligger på 18 m og strekker seg ned til bunnen på 42 m.

Den grønne linjen

For å få en smak av øyas nyere historie, tar du turen til hovedstaden Nicosia (eller Lefkosia, som grekerne sier) og går langs Den grønne linjen, som er den 180 km lange grensen mellom Nord- og Sør-Kypros. Grensen ble gjenåpnet i 2008 og kan nå krysses fritt (dersom du har med deg pass). I Nicosia finner du også den imponerende Selimiye-moskeen.

Begivenheter:

 • Limassol karneval (februar)
 • Ancient Greek Drama Festival (august-september)
 • Cyprus Wine Festival, Limassol (september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.