Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

HER

Fly til Heraklion, Kreta Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Kreta - Heraklion

Fly til Kreta - Heraklion

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Heraklion i korte trekk

Hvorfor Heraklion?

Fordi Kretas hovedstad og største by minner om Venezia med bygg fra nyklassisismen, skipsverft og en storslagen havn.

Det lokale møtestedet

Det historiske torget i Heraklion er omringet av kaféer, butikker og restauranter og domineres av Løvefontenen, som ble bygget av den venetianske lederen Morosini i 1628.

Visste du dette?

Muren som ble bygget rundt gamlebyen Chandex under det venetianske herredømmet, sørget en gang i tiden for at Heraklion var den sterkeste fortifikasjonen i Middelhavet.

Boktips

Ill Met by Moonlight av W. Stanley Moss (George G. Harrap and Co., 1950) er en sann beretning om komplottet som skulle ta den tyske generalen Heinrich Kreipe til fange i nærheten av Heraklion under andre verdenskrig.

Fakta

 • Befolkning: 140 730 (2011)
 • Besøkende per år: 2,6 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 5 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 25,5 °C

Hva skjer i Heraklion?

7 Thalasses

De fleste restaurantene i Heraklion setter kretisk kokkekunst i høysetet med ingredienser av høy kvalitet, mye urter og grønnsaker og en søken etter den rene, gode smaken. Det er over 1,5 millioner oliventrær på Kreta, så olivenolje er den viktigste ingrediensen. Sjømat er også en selvfølge i havnebyen. 7 Thalasses er en romslig restaurant i Nea Alikarnassos-distriktet. Den har fått rykte på seg for å være den beste sjømatrestauranten i byen.

Pagopoieion

Det ligger dusinvis av fine kretiske restauranter i gamlebyen, men i hjertet av byen finner du Pagopoieion («Isfabrikken»). Dette er en uformell kafébar/restaurant der du ofte kan se en kunstutstilling eller lytte til poesi eller forelesninger. Restauranten er åpen fra frokost til middagstid og er viden kjent for sitt store utvalg av lokale og internasjonale viner.

Fly til Herakion på Kreta, spis på 7 Thalasses,
7 Thalasses har ord på seg for å være den beste sjømatrestauranten i Heraklion.

Marina Cafe

Smugene og torgene i Heraklions historiske sentrum skjuler mange tradisjonelle barer som tilbyr et bredt utvalg av musikalske stiler, blant annet gresk samtidsmusikk. I gatene Korai og Milatou skjer det mye om kvelden, og i nærheten av havnen ligger det mer tradisjonelle barer, slik som Marina Cafe.

Matrix Club

De fleste nattklubbene som er åpne natten lang, ligger i den populære resorten Limenas Hersonissou, 27 km øst for byen. Her finner du den enorme Matrix Club.

Loukoumades

Heraklions store shoppingområde ligger mellom gatene 1821 og Kalokairinou. Her er det tett i tett med suvenirbutikker, bokhandlere og mindre utsalg som tilbyr tradisjonelle produkter som lokal vin, raki og urter. Stikk innom Loukoumades de Meli, en bitte liten butikk som selger honning og navngjetne bougatsa (tradisjonelt frokostbakverk), i tillegg til noen tradisjonelle knivbutikker med håndlagde kretiske kniver. Hvis du har penger igjen, tar du turen til de eksklusive butikkene i gågaten Daidalou.

Sentrumsmarkedet

Markedet i sentrum av Heraklion ligger i 1866-gaten (oppkalt etter en av de viktigste kretiske opprørene under tyrkisk herredømme) og strekker seg fra Meidani til Kornarou-torget. Uansett hva du måtte ønske, finner du det i dette travle handleområdet, enten det er suvenirer eller billige klær. For matelskere er dette himmelen, takket være utallige boder som selger grønnsaker, krydder ost og fisk, med høylytte fiskehandlere som roper ut hva dagens fangst er.

Strender

Strendene i nærheten av Heraklion er både flotte og varierte. Her finner du den bortgjemte stranden Tris Ekklisies («Tre kirker») eller Maridaki, samt den gylne stranden Amnisos med sitt krystallklare vann, den store Ammoudara-stranden, velegnet for rideturer, eller strendene på Dia-øya. I følge mytene var det hit Thesevs og Ariadne rømte etter å ha drept Minotauros.

Agios Minas

Det ligger mange storslåtte kirker i Heraklion, men Agios Minas på Agia Ekaterini-torget er den staseligste. Den ble bygget mellom 1862 og 1895. Agia Ekaterini, kirken like ved, huser et museum med utstillinger fra den kretiske renessansen.

Knossos

Om lag 5 km sør for Heraklion ligger ruinene av Knossos, den minoiske sivilisasjonen største sentrum, som ble bygget mellom det 19. og 16. århundre f.Kr. Labyrinten av korridorer og trapper forbandt de femetasjes høye bygningene og vannforsyning, avløpssystem og lys- og ventilasjonskanaler.

Arkeologisk museum

Dette museet, som ligger i sentrum av Heraklion, er et av de viktigste skattkamrene i Europa når det gjelder oldtidens sivilisasjoner. Utstillingene spenner over nesten 10 000 år og inkluderer gjenstander helt fra den minoiske sivilisasjonen og langt inn i romertiden.

Fly til Heraklion på Kreta, besøk det arkelogiske museet.
Det arkeologiske museet i Heraklion er et av de viktigste skattkamrene i Europa når det gjelder oldtidens sivilisasjoner.

Begivenheter

 • Houdetsi-festivalen (juni)
 • Matala strandfestival (juni)
 • Heraklion Summer Arts Festival (juli til september)
 • Feast of Saint Titus (august)
 • Houmeri vinfestival (august)
Fly til Heraklion på Kreta i sommersesongen, opplev Heraklion Summer Arts Festival.
Heraklion Summer Arts Festival

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.