Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

CHQ

Fly til Chania, Kreta Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Kreta/Chania

Fly til Kreta/Chania

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Kreta/Chania

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Chania i korte trekk

Hvorfor Chania?

En blanding av arkitektur og monumenter fra tiden under venetiansk og osmansk herredømme gjør den nest største byen på Kreta til et av de vakreste stedene i Middelhavet.

Det lokale møtestedet

Chanias venetianske havn er fullspekket med kaféer, restauranter, tavernas, barer, bakerier og kunstbutikker, for de som vil plukke opp en suvenir eller to.

Visste du dette?

Chania er skarp i kantene takket være knivmakertradisjonen. Se de ulike designene og utskjæringene på dolkene og knivene i Maheradika (knivdistriktet).

Boktips

Fortell Zorbas, fortell (1946) og Freedom and Death (1953), begge av den berømte forfatteren Nikos Kazantzakis fra Kreta.

Fakta

 • Befolkning: 156 585 (2011)
 • Besøkende per år: 120 000 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 10,8 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23 °C

Hva skjer i Chania?

Chrisostomos

Kretas kjøkken er viden kjent for aromatiske urter, spiselig ugress, jomfruolje, grønnsaker, fersk fisk, kjøtt, honning og fennikel. Restaurantene i Chania gjenspeiler dette. Det ligger dusinvis av spisesteder på den gamle havnepromenaden, blant annet Chrisostomos, som har høstet et velfortjent renomme for sine tradisjonelle retter bakt i vedovn. Prøv lam med stamnagathi (kretisk sikori) eller lam i papir.

Mesogiako

Mesogiako ligger rett overfor den storslagne minareten i Agios Nikolaos-kirken og er kjent for kjøttretter med middelhavspreg samt et stort utvalg fersk fisk. Lokalbefolkningen sier sjelden nei takket være deres hjemmelagde panna cotta.

Tamam

Vil du ha kretiske ingredienser med innslag fra Midtøsten, spaserer du til hjertet av det gamle kvartalet og stikker innom Tamam. Her får dampkokt mat en helt ny mening, for restauranten ligger i et nedlagt tyrkisk bad. Velg blant 72 retter, noen av dem laget etter oppskrifter fra osmansk tid.

Pallas

Pallas har en diger takterrasse med storslått utsikt over den venetianske havnen. Her er det flott å ta seg en cocktail (en middelhavs-mojito er absolutt å anbefale) eller et par glass vin fra det store vinkartet. Restauranten Pallas (som ligger i en historisk bygning fra 1830-årene) serverer deilig fersk fisk og lokalt kjøtt.

Sinagogi

Sinagogi open-air bar er et livlig sted. Baren har et stort utvalg av drinker, regelmessig utegrilling og er åpen til kl. 3.00, noe som gjør den til et populært stamsted for Chanias nattugler.

Mylos

Er du ute etter en skikkelig nattklubb, tar du turen til Mylos i Platanias, som ligger ca. 10 minutters kjøretur utenfor Chania. Her finner du et enormt dansegulv, internasjonale DJ-er og spektakulære lasershow. Blir det for hektisk, stikker du ut på strandbaren like ved.

Fly til Chania på Kreta, besøk Pallas.
Pallas har storslått utsikt over den venetianske havnen i Chania.

Markedet i Chania

Markedet i Chania er på folkemunne kjent som «gastronomiens tempel» og fikk status som vernet monument i 1980. Det er fortsatt et av de beste eksemplene på hvordan oldtidens greske markeder var. Markedet ble bygget mellom 1908 og 1913 og er på over 4000 kvadratmeter. Her finner du boder som selger kjøtt, fisk, frukt og grønnsaker.

Gamlebyen

De smale gatene i Chanias gamleby byr på mange uimotståelige butikker med suvenirer, håndlagde gull- og sølvsmykker, heklede vesker, perlebroderier, lokale matter og kilims i tillegg til vaskeekte greske svamper.

Skridlof-gaten

Få for all del med deg den tradisjonelle skinnvaregaten, Skridlof, der du får kjøpt håndlagde vesker, lommebøker, sko og sandaler. I Sifaka-gaten finner du flere små butikker som selger metallvarer.

Strender

Flere av strendene i nærheten av Chania har ord på seg for å være de beste i verden. Ta for eksempel Elafonissi, med sitt krystallklare vann, og Balos-stranden, som nås ved båt fra Gramvousa-havnen.

Limnoupolis Water Park

Limnoupolis Water Park ligger rundt 8 km utenfor Chania og er et ideelt sted for barn som vil leke seg i vannsklier og basseng. Foreldre kan kose seg i jacuzzien og bassengbaren mens de ser på barna som boltrer seg.

Firkas-fortet

Firkas-fortet ble bygget av venetianerne for å verne om havnen. Den imponerende konstruksjonen ved fortets inngang var de venetianske marinevaktenes hovedkvarter, men nå om dagen huser det Kretas maritime museum, som har en stor samling maritime objekter.

Arkeologisk museum

Selv om du begynner å bli lei av museer, bør du absolutt ta turen til bygningen som huser Chanias arkeologiske museum (+ 30 2821 090 334). Dette var en gang hovedkirken for den venetianske klosterordenen St. Francis. Den ble bygget på 1500-tallet og har gjenstander som stammer helt fra neolittisk tid. Du finner også en samling av mosaikk fra romertiden her.

Centre of Mediterranean Architecture

Det store våpenlageret huset tidligere Chanias rådhus, men i dag ligger Centre of Mediterranean Architecture her. Se også etter de gamle venetianske skipsverftene som ligger ved siden av våpenlageret.

Begivenheter

 • Sauefestival (april)
 • Chania sommerfestival (juli til september)
 • Chania rockefestival (juli)
 • Chania filmfestival (oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.