Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

KRK

Fly til Krakow Polen

Krakow i korte trekk

Hvorfor Krakow?

For her får du en fortryllende blanding av middelaldersk sjarm og moderne kultur.

Den lokale møteplassen

I Kazimierz, som var det jødiske distriktet før det ble lagt i ruiner av tyskerne under andre verdenskrig, ligger mange av byens beste nye kafeer, butikker og gallerier.

Visste du dette?

I følge lokal folklore ble byen grunnlagt av herskeren Krakus oppå hulen til en drage.

Bok- og filmtips

Les: Romanen A Long Long Time Ago and Essentially True (Brigid Pasulka, 2009) forbinder på mesterlig vis krigens Krakow med den blomstrende byen på 90–tallet ved å fortelle historien om en lokal familie over flere generasjoner. Se: Handlingen i Schindlers liste var lagt til Krakow, og nesten alt ble filmet der i 1993.

Fakta

 • Befolkning: 761 900
 • Besøkstall per år: 7,25 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 18 °C

Hva skjer i Krakow?

Milkbar Tomasza

Milkbar Tomasza er en lekker, moderne versjon av kafeteriaene du fant overalt i  Krakow i Sovjet-tiden, og her får du klassisk polsk mat til lave priser. Menyen er variert, men det er best å holde seg til klassikerne: kyllingkoteletter, gulasj og potetkaker med rømme.

Przystanek Pierogarnia

Przystanek Pierogarnia er et billigere alternativ, og her serveres pierogi, som er ferske melboller med salt eller søtt fyll.

Restauracja Starka

Midt på treet finner du Restauracja Starka, en førsteklasses restaurant der du får store porsjoner av god polsk mat i en hjemmekoselig atmosfære. Skjem deg litt bort med bakt camembert og tranebær.

Coffee Cargo

Den beste kaffen i Krakow – og kanskje i hele Polen – får du i en lagerbygning i det lite glamorøse strøket Podgórze. Coffee Cargo har et kult, industrielt interiør som passer godt til området rundt, og her tar de kaffe på alvor, så den er veldig god.

Ambasada Sledzia

Det høres kanskje rart ut, men for tiden er det sildebarer som er det store i Krakow. Her er det åpent til sent på kveld, og du kan nyte mange varianter av sild (med sennep, dill, rømme, rødbeter osv.), lokalt øl, mange typer vodka – og, ja, det var det. Den beste av dem er Ambasada Sledzia, «Sildeambassaden».

Grodzka 42 og Harris Piano Jazz Bar

Etter en natt ute i Krakow er det vanskelig å forestille seg at byen nylig hadde ord på seg for å være stille og konservativ. Du hører ofte hardrock og metal fra barer som Grodzka 42, eller jazz fra Harris Piano Jazz Bar.

Movida Cocktail Bar

På skiltet over døren til Movida Cocktail Bar står det «the best cocktails in town», og for en gangs skyld kan du stole på reklamen. Miksologene i den elegante baren lager perfekte martinier og margaritas.

Omerta

Øl-elskere må ta turen innom Omerta, en bar med mafiatema og et stort utvalg av polske og utenlandske øl i kjøleskapene, i tillegg til rundt 25 ølsorter på fat.

Unsound Festival og Opera Krakówska

Unsound Festival i oktober er et mekka for de som liker electronica. For noe litt mer tradisjonelt og, vel, konservativt, foreslår vi Opera Krakówska, som har et av de fineste operahusene i Europa fra etterkrigstiden.

Singer

Singer er en bitte liten, travel bar med masse symaskiner (av Singer-merket, så klart), og den kule bestemor-atmosfæren gjør dette til et av de koseligste møtestedene i byen.

Galeria Plakatu

Folk kommer til Galeria Plakatu fra alle verdenshjørner, for her har de tusenvis av polske filmplakater. I filmens verden anses polske plakater for å være de beste i bransjen, og her finner du alle klassikerne.

Szambelan

Vil du ha flere polske kvalitetsvarer, kan du dra innom Szambelan, der du finner hjemmelaget vodka i flere smaksvarianter enn du trodde var mulig (ærlig talt, sjokoladevodka?).

Galeria Krakowska

Bortsett fra et futuristisk design er det ikke noe spesielt spennende med Galeria Krakowska ved togstasjonen, men det kan jo hende at du vil dit allikevel, siden det er et enormt kjøpesenter med nesten alle merker du kan tenke deg.

MOCAK og Nasjonalmuseet

Det ligger flere førsteklasses museer i Krakow. MOCAK tilbyr det beste innen polsk samtidskunst med regelmessige nye utstillinger i tillegg til en imponerende, permanent samling, mens Nasjonalmuseet viser fram polsk historie på en forfriskende, progressiv måte.

Galicia Jewish Museum and Auschwitz Memorial and Museum

Ikke gå glipp av Galicia Jewish Museum, der du får et innblikk i historien til regionens jøder. Auschwitz Memorial and Museum ligger en kort kjøretur vest for Krakow, og hit må man nesten dra, selv om det er trist.

Begivenheter

 • Kraków Live Festival (august)
 • Coke Live Festival, (august)
 • Unsound Festival, (oktober)
 • Kraków Film Festival, (april–mai)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.