Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

KGS

Fly til Kos Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Kos

Fly til Kos

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Kos i korte trekk

Hvorfor Kos?

Kos er en frodig øy, innrammet av gylne sandstrender og smaragdgrønt vann – et sånt sted man har lyst å drømme seg bort til. Og ikke å forglemme: Her er det også et heftig partymiljø for alle som ønsker det.

Det lokale møtestedet

Platia Eleftherias, det største torget i Kos by, er et populært møtested for både lokale og besøkende. Her er en rekke uterestauranter som serverer både dag og natt, og området fungerer som inngangsporten til gatene som slynger seg innover i byen, hvor det er fullt av gavebutikker og tavernaer.

Visste du dette?

Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones har gjort Kos til deres ferievalg mer enn én gang.

Bok- og filmtips

Greek Mythology, A Traveller’s Guide from Mount Olympus to Troy (David Stuttard, 2016)

Fakta

 • Befolkning: 30 947 (2016)
 • Besøkende per år: 1,58 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 11 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 26 °C

Hva skjer på Kos?

To Special

Hvis de søte duftene som fyller gaten utenfor dette legendariske bakeriet ikke får det til å rumle i magen, så ta en titt innom. Her er det deilig bakerverk overalt: et stort utvalg av saltkringler henger på kroker, brød hoper seg opp i stabler bak disken, mens montrene er stappfulle av kaker og søte greske spesialiteter – fra baklava-kaker til loukoumades, som er deilige honningsmultringer. Du får også iskrem her (inkludert et alternativ for veganer). En utfordring for alle helsefanatikere.

Pote Tin Kyriaki

Det sies at dette vennlig lille stedet er øyas eldste ouzeri. Det ligger på 9 Peissandrou, utenfor turistområdet, så det kan være litt vanskelig å finne. Men hold ut, for du vil belønnes med noen av den mest autentiske og deilige greske maten på øya, for eksempel restaurantens tomatbaserte forrett saganiki med reker, hvitløk og fetaost samt frityrstekte squashblomster.

Jackson’s Beach Bar

Den finere Jackson’s serverer kjente vestlige retter og drikker til en god pris fra morgen til kveld. Stedet ligger ved stranden innenfor Kos by og er et populært sted blant turister. Kelnerne her er de rene artistene og løper opp og ned på det toetasjes spisestedet som proffe idrettsutøvere – med ubøyelig entusiasme og godt humør.

Downtown Club

Kardamena er på Kos hva Malia er på Kreta, med en passende stripe klubber, inkludert innkastere. Blant de mest populære stedene er Downtown, en klubb som spiller alt fra indie rock til sing-along-melodier med gratis shots. Her oppmuntres det til en fancy kleskode, og man forventer vilter dansing natten lang.

Flintstones

Ta turen til baren Flintstones i Kos by for cocktails, øl og gode samtaler i en livlig atmosfære. Her får du en lang happy hour (fra 19 til 22) og god musikk som sikrer høylytte «Yabbadabbadoo!».

Innendørsmarked

Ingen reiser til Kos for seriøs shopping, men innendørsmarkedet i Kos by, langs Eleftherias Square, er verdt å få med seg hvis du er interessert i lokale produkter. Tips: Glasskrukker med lokal honning og olivenolje har vist seg å være populære gaver å ta med hjem.

Olive Wood

Olive Wood i gamlebyen spesialiserer seg på håndlagde og tradisjonelle oliventreprodukter, inkludert kjøkkenutstyr, sjakkbrett, leker og dekorasjoner. En god butikk for gaver og suvenirer.

Triantafyllopoulos Vineyards

Med tanke på klimaet bør det ikke overraske noen at det finnes en rekke anerkjente – og enkelte prisbelønnede – vinprodusenter på Kos. Triantafyllopoulos Vineyard, som tilbyr turer hver dag, er et godt sted å prøve noen av de gode lokale årgangene, inkludert den applauderte Malagousia-Sauvignon Blanc.

Therma Beach

National Geographic vil nok ikke lage en dokumentar om Therma Beach med det første, men den lille naturlige varmekilden ved klippene i den ene enden av Therma Beach, 12 km utenfor Kos by er verdt å besøke en kveld. Det tar en ti minutters tid å gå langs den mindre spektakulære rullesteinstranden for å komme frem, der du kan belønne deg selv med en dukkert i det deilige og lunkne bassenget, som blander seg med sjøvann for å oppnå en komfortabel temperatur.

Asklepion

De arkeologiske utgravningene inneholder et oldtidstempel og medisinsk senter, som ble opprettet av studenter av Hippokrates for mer enn 2300 år siden, og som er Kos' største attraksjon og en god grunn til å ta en pause fra solsengen i et par timer. Og naturligvis følges ruinene, i god gresk ånd, av en stor dose gammel mytologi, og settingen i åsene gir en fantastisk bakgrunn for mange Instagram-verdige bilder. Det kjører busser regelmessig mellom Kos by og ruinene.

Tigaki Beach

Det er de lange hvite sandstrendene som trekker folk til Kos. Mens de fleste oppsøker den populære turiststranden Kardemene, som er godt utstyrt for store mengder turister, så kan de som ønsker en roligere strand ta en tur til Tigaki Beach nord på øya. Den er på ingen måte øde, men de lange strekningene og få fasilitetene forhindrer at den overbelastes. Vær oppmerksom på at den ene enden av stranden er populær blant nudister.

Begivenheter

 • Hippokrates-festivalen (juli – august)
 • Summerstar Kos (juli/august)
 • Masticahri vinfestival (august)
 • Antimachia honningfestival (august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.