Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BIA

Fly til Bastia, Korsika Frankrike

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Korsika - Bastia

Fly til Korsika - Bastia

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Korsika - Bastia

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Bastia i korte trekk

Hvorfor Bastia?

Bastia er inngangsporten til det uberørte Cap Corse og er den nest travleste franske havnen, med en matchende kafékultur.

Det lokale møtestedet

De lokale møtes gjerne for en snakk med kjente på den kafé-bekledde Place St-Nicolas ved Port de Bastia.

Visste du dette?

Bastia og resten av Korsika kom først under fransk styre i 1769, samme året som Napoleon ble født på øya. Tidligere var øya underlagt Genova.

Boktips

Honorable Bandit: A Walk across Corsica (Brian Bouldrey, 2007).

Fakta

 • Befolkning: 43 000 (2013)
 • Besøkende per år: 1,25 millioner (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 24 °C

Hva skjer i Bastia?

La Table du Marché Saint Jean

La Table du Marché Saint Jean ligger sentralt plassert på plassen med samme navn og serverer fersk fisk – den beste fra dagens fangst. Det er bare å spørre en av de travle kelnerne. I høysesongen kan det være lurt å reservere et bord på den skyggefulle terrassen. Stedet og kvaliteten tatt i betraktning er prisene rimelige, og dessertene tilberedes like flott som hovedretten.

La Tomate Noire

La Tomate Noire er et vennlig og avslappet sted hvor man kan smake på lokale retter som er spritet litt opp og tilsatt marokkanske toner – legg merke til det gjennomførte røde og svarte fargevalget. Fisk med couscous og tagine med grønnsaker er to fristende eksempler. De er også spesialister på konfekt. Fra terrassen er det utsikt til en travel handlegate full av livsstilsbutikker.

Le Cosi

Le Cosi er en favoritt blant de hippe, blant annet på grunn av panoramautsikten ti meter fra vannkanten, men mest fordi man her serverer korsikanske retter med ferske ingredienser. Fiskesuppen deres smaker fantastisk, og du finner den ikke mer autentisk enn her. Hvis prisene på middagene synes litt stive, kan du alltids prøve lunsjmenyen.

Café des Palmiers

På Bastias mest sentrale allmenning med utsikt til havnen ligger Café des Palmiers. Kafeen har vært et kjært møtested for de lokale i mange generasjoner. Den travle terrassen er med til å skape den hyggelige atmosfæren på Place St-Nicolas, fra første kopp kaffe om morgenen til kveldens første aperitiff. Her holder også en diskusjonsklubb til og du kan møte gamle tilhengere av den lokale fotballklubben Sporting Club Bastia ved nabobordet.

Le Pulp

Le Pulp ligger i en sidegate nede ved den gamle havnen, og her kan du danse skoene av deg tre lange netter i uken – året rundt. Dette er en lokal danseklubb og ikke stedet hvor man poserer med pynt og prakt. Her gjør de alt for å få deg ut på dansegulvet, det være seg en hyllest til Prince eller et Halloween-tema. DJ-er som Titi Salducci og Seb Schillaci er regelmessig innom og spinner plater.

Alba Club

Ute på Quai des Martyrs de la Libération ligger Alba Club; her spilles dansemusikk, kanskje ispedd litt kabaret, litt live musikk eller annen underholdning. Her er det ingen bestemt kleskode, men klientellet tenderer mot de hippe, litt eldre urbane typer.

U Muntagnolu

U Muntagnolu har spesialisert seg på lokale råvarer og hjemmelagde produkter siden 1982. Prosciutto, her kalt prisuttu, selges enten i hele stykker eller i delikate skiver. Salciccia-pølser på snor og kveiler med figatellu (Korsikas spesielle svinelever) er hovedprodukter her.

U Paisanu

U Paisanu er et travelt lite spisested som spesialiserer seg i alt som er kulinarisk og korsikansk. Dette er stedet for fransk spekemat og oster som U Marsulinu og U Falasorma, samt en flaske korsikansk rødvin. Du kan også få deg et bord og prøve ut godsakene. Stedet ligger i en rolig sidegate bak den gamle havnen og er en avkjølende opplevelse om sommeren.

Théâtre Municipal de Bastia

Det er ikke bare lokalspråklige teaterstykker som settes opp på det ærverdige Théâtre Municipal de Bastia ved siden av rådhuset. Her vises også dans, musikaler og film. For oppsetninger med litt mer edge finnes alternativet Centre Culturel Alb’Oru, som nylig presenterte den kontroversielle rapperen Abd Al Malik og trip-hop-kollektivet Chinese Man fra Marseille.

Bastia bymuseum

Bastia bymuseum befinner seg i Genovas guvernørpalass og viser frem byens urbane utvikling – men hovedattraksjonen er de ca. 50 maleriene fra den store samlingen på 16 000 malerier som en gang tilhørte Napoleons onkel, kardinal Fesch. De vises på roterende basis i samarbeid med søstergalleriet i Ajaccio, som fokuserer på barokken.

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.