Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

AJA

Fly til Ajaccio, Korsika Frankrike

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Korsika - Ajaccio

Fly til Korsika - Ajaccio

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Ajaccio i korte trekk

Hvorfor Ajaccio?

Det er Korsikas hovedstad og Napoleons fødeby, og byen huser den enestående kunstsamlingen til hans onkel, kardinal Fesch.

Det lokale møtestedet

På bulevarden du Roi-Jérôme, som vender mot havnen og går fra markedet til Musée Fesch, er det et summende folkeliv både dag og natt.

Visste du dette?

Den moderne parfymens far var Ajeccios tidligere borgemester François Coty, som var en etterkommer av Napoleons tante. Det lokale fotballstadionet er oppkalt etter ham.

Boktips

Napoleon: A Life (Andrew Roberts, 2014).

Fakta

 • Befolkning: 67 000 (2013)
 • Besøkende per år: 1,25 millioner (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 24 °C

Hva skjer i Ajaccio?

Auberge Ajaccienne

Restaurant Auberge Ajacciennes ligger sentralt på rue Bonaparte og har som mål alltid å servere 100 % korsikanske retter, hvis det overhodet er mulig. Charcuterie og annet kjøtt, ost, grønnsaker og vin er dyrket, avlet og produsert i lokalområdet – menyen er fire forretter, fire hovedretter og fire desserter som følger årstidene. Det er ikke billig, men er nøye gjennomtenkt og godt tilberedt. 

Restaurant Le Saint Pierre

Restaurant Le Saint Pierre ligger litt bortgjemt i en gågate bak den travle havnen og tilbyr vel tilberedte lokale retter til en rimelig penge i en uformell atmosfære. Her serveres blåskjell på både ajaccioisk og korsikansk vis, men du kan også få en riktig god hamburger, hvis det er det du ønsker.

A Nepita

Mange mener dette litt beskjedne stedet er den beste restauranten i Ajaccio. I en rolig sidegate, nær fergen til Marseille, tilbereder man på A Nepita enestående sesongbaserte korsikanske retter. Selv om dette ikke er spisestedet for de prisbevisste (med forrett, hovedrett og dessert til 42 euro), så er fisken og kjøttet lokalt og nøye tilberedt og serveres med de fineste sauser og tilbehør. Dette er vel anvendte penger.

Le Trou dans le Mur

Le Trou dans le Mur er bokstavelig talt et hull i veggen, nær rådhuset og havnen. Her serveres deilige salater til gjester som setter pris på rimelige måltider i denne travle delen av Ajaccio. Salatene er ikke bare rimelige, de er også nylagde og friske måltider – perfekte som en lett lunsj, med korsikansk vin til en god pris.

Blue Moon

Blue Moon ligger på andre siden av Ajaccio flyplass og har vært et fast element i det lokale nattelivet i mer enn tredve år. Blue Moon er kun åpen om sommeren, og på første og siste party for sesongen er det alltid fullt hus. Klubben strekker seg utover stranden fra den nærliggende yachtklubben Porticcio. Stedet tiltrekker de beste DJ-ene fra hele Korsika og det franske middelhavsområdet.

Brasserie le Globo

Brasserie le Globo er en blanding av bar og brasseri om dagen og et populært utested i de sene timer. Fire kvelder i uken er det live musikk og DJ-er som spinner plater (tirsdager er jazzkveld). Stedet er åpent til klokken to om natten og er et populært utested i byens sentrum, spesielt etter man har fått seg noe godt å spise.

Fly til Ajaccio på Korsika, besøk Brasserie le Globo.
Brasserie le Globo holder åpent til to på natta, og er et populært sted å møtes når barene stenger.

Casa Napoleon

Autentiske og fargerike korsikanske produkter danderer hyllene i dette hjemmekoselige interiøret i det sentralt plasserte Casa Napoleon, som er spesialist på olivenolje, vin og syltevarer samt pølser, skinke og ost. Casa Napoleon har de siste 40 årene blitt drevet av Charles Antona, en entreprenør med mange forbindelser, som sørger for at stedet alltid har mange godsaker i hyllene.

Sunset

Sunset er drevet av ungdmomer i lokalområdet som henger her sammen med vennene sine. Her tilbys tips og gode råd. Stedet ble nylig nevnt i magasinet Surf Session. Surfing er en av de helt store attraksjonene på Korsika, men Sunset er også store innen skateboard-kulturen, hippe sommerklær samt surfebrett og våtdrakter.

Musée Fesch

Musée Fesch ble nylig restaurert for 7 millioner euro og huser Frankrikes fineste samling av italiensk kunst utenfor Paris. Kardinal Fesch, onkelen til Napoleon, samlet hele 16 000 malerier i sin levetid, og dette regnes for å være den største private samlingen noensinne. Museet dekker det 17. og 18. århundre, men har også noen av de gamle mestre i samlingen. Her arrangeres det også midlertidige utstillinger.

Huset til Napoleon Bonaparte

Huset hvor Napoleon Bonaparte ble født og vokste opp er i dag et museum. Her kan du se hvordan familien Napoleon med åtte barn levde. I kjelleren står det en vinpresse som Napoleon 3 eide på midten av 1800-tallet. Napoleon Bonaparte oppholdt seg her for siste gang i 1799, da han kom tilbake fra Egypt.

Fly til Ajaccio på Korsika, besøk Napoleon Bonapartes hus.
Se huset hvor Napoleon Bonaparte ble født og vokste opp – i dag er dette et museum. (Foto: Sylvain Alessandri)

Begivenheter

 • Fête de la Musique (21. juni)
 • Jazz Ajaccio (juni)
 • Journées Napoléoniennes d’Ajaccio (august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.