Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

CFU

Fly til Korfu Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Korfu

Fly til Korfu

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Korfu

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Korfu i korte trekk

Hvorfor Korfu?

Fordi gamlebyen i Korfu er porten til de myke sandstrendene og sypressedekkede fjellene på en av Hellas’ vakreste øyer.

Det lokale møtestedet

Korfu bys marmorkledde promenader, som for eksempel Liston med søylegangene, tiltrekker seg både velkledde innbyggere og folk utenbys fra. Se på folkemylderet mens du drikker kaffe med skum og herlige cocktails.

Visste du dette?

Prins Philip, dronning Elizabeths ektemann, ble født på eiendommen Mon Repos i Korfu. Ioannis Kapodistrias, som var første statsoverhode i det selvstendige Hellas, kommer også fra øya.

Lesetips

Prospero’s Cell (Lawrence Durrell, 1945); My Family and Other Animals (Gerald Durrell, 1956).

Fakta

 • Folketall: 102 000
 • Gjennomsnittstemperatur i januar: 10 ˚C
 • Gjennomsnittstemperatur i august: 25 ˚C

Hva skjer på Korfu?

La Cucina

Korfu (Kérkyra på gresk) er et av de beste kulinariske reisemålene i Hellas med en fusion av gresk og venetiansk kokekunst fra århundrer tilbake. Finn fram til La Cucina i de smale gågatene i gamlebyen, der håndlaget pasta går hånd i hånd med lokal sjømat og mektige Corfiot-oster. La Cucina ligger på Guilford 17.

To Tavernaki

Snik deg unna de travleste gatene i gamlebyen, til To Tavernaki tis Marinas, som er byens beste tradisjonelle taverna. Det er hit lokalbefolkningen går for å få grillede sardiner, friske salter og tykke biffer servert med sterke shots av ouzo eller tsipouro. En vennlig betjening og utendørsbord med utsikt over markedsbodene i nærheten, gjør dette til et livlig sted. To Tavernaki ligger på Agias Sofias 1. 

Klimataria

Det er verdt å ta turen til landsbyen Benitses sør for Korfu by, for her ligger en av Hellas’ beste tavernaer, Klimataria. Stedet kalles «Bellos» på folkemunne etter den sindige eieren Kostas Bellos, og det avslappede spisestedet er kjent for sine nøye utvalgte ingredienser – fra deilig, hjemmelaget olivenolje til tønnevis av mektig, god fetaost eller mør, lokal calamari. Bestill bord på forhånd for sikkerhets skyld.  

Café Bristol

Café Bristol i gamlebyen gjemmer seg litt unna de travleste promenadene, men den smale bistro-aktige baren fylles tidlig på kvelden. Ta deg en god cocktail, dans til R&B og få nye venner. Kle deg pent og skli inn blant de elegante innbyggerne.

Fly til Korfu, spis på Café Bristol
Café Bristol i Korfus gamleby.

Den venetianske gamlebyen

Det beste handlestrøket på øya ligger i den venetianske gamlebyen, og her finner du alt fra klesbutikker langs G. Theotoki-gaten til suvenirboder med nips, utskjæringer og kumquat-likør. Ta en velfortjent pause på Papagiorgis (på N. Theotoki 32), som er den beste butikken for de som vil ha is og kunstferdige tårn av intrikate, håndlagede søtsaker. 

Icon Gallery

Hellas har lenge vært kjent for ikonmalerier og religiøse kunsttradisjoner. Den kretiske skole, som blomstret fra det 15. til det 17. århundre og som El Greco tilhørte, er kanskje den mest berømte. I dag er Icon Gallery i byen Korfu det viktigste stedet å besøke hvis du vil se samtidsutgaver av den historiske kunsten, i tillegg til heraldisk kunst, utskjæringer og glassmalerier.

Pogoniou

Hvis du er ute etter ting som lokal olivenolje, urter og fjell-te, må du dra innom Pogoniou. De har også hyller fulle av gode oster, spekemat og lokale søtsaker. Butikken ligger på Markora Gerassimou 17. 

Fly til Korfu, besøk Icon Gallery
Icon Gallery i Korfu by.

Corfu Museum of Asian Art

Det ligger overraskende nok et asiatisk kunstmuseum i verdensklasse i Korfu. Gå inn i de store, utsmykkede hallene i det sentrale Palace of St Michael & St George, så finner du Museum of Asian Art, fullspekket av vakkert utstilte kunstverker fra hele orienten. Les de flotte oppslagene og lær deg litt historie mens du ser på over 10 000 gjenstander, som for eksempel uvurderlige tibetanske statuer, mingvaser og frodige japanske treklosstrykk.

Fly til Corfu, besøk Corfu Museum of Asian Art
Corfu Museum of Asian Art.

Gamlebyen

Den venetianske gamlebyen står på verdensarvlisten og er juvelen i kronen til Korfu. Det handler ikke om å finne fram til bestemte steder, men heller om å gå seg litt bort innimellom smug, gjemte plateia (plazaer) og historiske kirker som Agios Spyridon, der levningene av byens helgen befinner seg, og Vår frue av Antivouniotissa fra det 15. århundre, med tømmertak og et flott bysantinsk museum. Når du kommer ut, går du til Palaio Frourio fra det 15.- århundre, som ble bygget av venetianerne oppå et tidligere bysantinsk fort. Det er det mest storslagne av fortene i Korfu, og hvis du går opp, får du flott utsikt over byen og havet.

The Corfu Trail

Enten du gjør det på hjul eller med gåstav, er det fint å utforske Korfus smaragdgrønne kystlinje og bratte klipper. Den 64 km lange øya er omringet av strender og overskygget av Pantrokratorfjellet. Turgåere vet at de bør dra til den buktende stien Corfu Trail, som går fra nord til sør og tar mellom åtte og tolv dager å gjennomføre.

Begivenheter

 • Gresk-ortodoks karneval (slutten av februar/begynnelsen av mars)
 • Gresk-ortodoks påske (april eller mai)
 • Varkarola Festival (august)
 • Sankt Spyridon-feiring (11. august og 12. desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.