Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

CPH

Fly til København Danmark

København i korte trekk

Hvorfor København?

Fordi det er en av verdens mest moderne, avslappede og fremadstormende byer med en misunnelsesverdig sykkelkultur, et innovativt kjøkken og fantastiske shoppingmuligheter.

Det lokale møtestedet

Torvehallerne, et stilig matmarked med tak på et torg i byen med danske og globale delikatesser, god kaffe og summende samtaler.

Visste du dette?

Gammeldagse pubaktige barer i København kalles bodegaer, og er populære, røykfylte buler med lang åpningstid. I kontrast til dette, er danskene så glade i frisk luft at det er vanlig for foreldre å sette fra seg barnevognene utenfor kafeer mens de tar seg en kaffetår.

Lesetips

Copenhagen Tales (redigert av Helen Constantine, pocket 2014) 

Fakta

 • Befolkning: 1,2 millioner
 • Besøkende per år: 8,5 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 19 °C

Hva skjer i København?

Amass

Noma er kanskje den restauranten som høster størst berømmelse for kulinarisk innovasjon, men det er også andre ny-nordiske restauranter – mange drevet av tidligere Noma-kokker – som har lange ventelister. Amass er en av de mest spennende restaurantene, i en industriell setting og med høyst eksperimentell mat.

Fly til København og spis på Amass
Amass i København / Foto: Tim Spreadbury

Höst

Höst er en annen restaurant i toppsjiktet. Med en naken, rå stil og saueskinnspledd ser denne sentrale restauranten – et steinkast unna Torvehallerne marked – virkelig trendy ut, og de kreative kjøtt- og fiskerettene er også noe helt for seg selv.

Mother

For mer tilbakelente måltider anbefaler vi pizzarestauranten Mother i Kødbyen, Københavns hippe, men diskré slakterdistrikt. Surdeigbunner og klassiske cocktails trekker fortsatt til seg et oppegående klientell.

Dyrehaven

Fem minutters gange fra Mother ligger Dyrehaven, enda en uformell og yrende restaurant i Vesterbro. Retrostilen (trepanel og diner-båser) går hånd i hånd med skikkelig kraftkost og fatøl.

The Standard

København har vært på den internasjonale jazzradaren i lang tid, men tilhengere av bebop, brass eller Billie Holiday har fått et nytt utested: The Standard. Art-deco-bygget i vannkanten huser også tre velrennomerte restauranter (to skandinaviske og én indisk).

Lidkoeb

Lidkoeb er en annen kul bar. Den litt bortgjemte Vesterbro-baren ligger i et stilig treetasjes hus og er viden kjent for whiskeysalongen og klassiske cocktails.

Bakken

Hvis det er feststemning du er ute etter, drar du til Kødbyen i Vesterbro med nedlagte (og fortsatt åpne) slakterier og slakterbutikker. Baren/nattklubben Bakken har vært her lenge og har terrasse og en egen Mexican cantina.

Fly til København og ta en cocktail på Lidkoeb
Lidkoeb på Vesterbro i København / Foto: Neel Munthe Bruun

Stilleben

Københavns mange mote- og designforretninger får hjertet til å slå litt fortere. En av de mest elegante designbutikkene er Stilleben, som ligger like ved gågata Strøget. Her finner du håndlaget keramikk og smykker i tillegg til fargerike tekstiler og geometriske mønster.

Fly til København og besøk designbutikken Stilleben
Designbutikken Stilleben / Foto: Stilleben

Dora

Dora er enda et sikkerstikk hvis du vil ha designinteriør og tilbehør. Den ligger på Værnedamsvej, en fasjonabel gate med et godt utvalg av sjarmerende, uavhengige butikker. 

Tricotage

De som liker skandinavisk mote, blir ikke skuffet i København, med godt utvalg av kjente merker som Ganni og Bruuns Bazaar. Et litt mindre kjent damemerke er Tricotage på Jægersborggade – Nørrebros hippeste gate – som spesialiserer seg på bærekraftig bomull og enkle snitt.

Illum

Hos Illum finner du en overflod av interiør og mote under ett og samme tak – i tillegg til mat og drikke, kosmetikk, leker og til og med sykler. Varehuset ligger midt i byen og er en lokal favoritt med et stort utvalg av hjemmeavlede og internasjonale merker.

Tivoli

I hjertet av byen ligger Københavns høyt elskede fornøyelsespark Tivoli. En sted å ta med familien , et tenåringsparadis og en vidunderlig vinterverden i desember. Ved siden av en hundre år gammel berg-og-dalbane finner du moderne karuseller og kafeer. Ingen skal være i tvil om at «hygge» er viktig for danskene.

Christiania

Christiania er veldig annerledes, men det er utvilsomt en av de største turistattraksjonene i København. Fristaden Christiania ble opprettet ved festningsvollene i Christianshavn på 70–tallet. Selv om Christiania nå er ganske «normalisert», er bydelen annerledes enn resten av byen, med vegetarmat, alternative musikkbarer, selvbygde hus og en viss unevnelig «gress-sort»...

The Blue Planet

Byens ambisiøse Blue Planet-akvarium har fått mye omtale de siste par årene, men København Zoo er fortsatt en av de store familiefavorittene, med sjiraffer, aper og tigre, og et elefanthus som er tegnet av Lord Norman Foster.

Louisiana Museum of Modern Art

Kunst- og designentusiaster bør ta turen til Louisiana Museum of Modern Art. Galleriet er vel verdt den 40 minutter lange togturen fra hovedbanegården i København med dynamiske utstillinger, mid-century-arkitektur, stille og rolige omgivelser og en fabelaktig butikk.

Fly til København og besøk Louisiana Museum of Modern Art
Louisiana Museum of Modern Art utenfor København / Foto: Poul Buchard

Begivenheter:

 • Copenhagen Cooking (januar og august)
 • Wondercool Copenhagen-festival (februar)
 • Fastelavn-karneval (februar/mars)
 • Distortion street party (juni)
 • Copenhagen Jazz Festival (juli)
 • Kulturnatten (oktober)
 • CPH:DOX dokumentarfilmfestival (november)
 • Tivoli julesesong (desember)
Fly til København og sjekk ut Copenhagen Cooking
Copenhagen Cooking & Food Festival, Foto: Christian Lindgren

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

Vi sørger for problemfri transport!

Vis alle transporter

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.