Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

EFL

Fly til Kefalonia Hellas

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Kefalonia

Fly til Kefalonia

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding
Vi fant desverre ingen destinasjoner. Vennligst prøv med andre søkekriterier.

Kefalonia i korte trekk

Hvorfor Kefalonia?

Den største av De joniske øyer har lenge vært et populært reisemål, men av en eller annen merkelig grunn så er Kefalonias fantastiske kyst ennå sjarmerende lite utbygd.

Det lokale møtestedet

Fiscardos flotte havn nordvest på øya er så nær Kefalonia kommer til noe som kan kalles et kosmopolitisk sted. Her finner du hippe restauranter og barer langs vannkanten, og i høysesongen er dette stedet å se og bli sett, med en ring av yachter duppende i bakgrunnen.

Visste du dette?

De med hang til de greske klassikerne vil gjenkjenne navnet Ithaka, den lille øya utenfor Kef som er beskrevet i Homers Odysseen som hjemmet til helten Odyssevs. Den er vel verdt et besøk, men i dag mener man at Kefalonia var kjent som Ithaka i gamle dager, så Odyssevs kommer faktisk fra hovedøya.

Boktips

Kaptein Corellis mandolin (Louis de Bernieres, 1994)

Fakta

 • Befolkning: 35 801 (2011)
 • Besøkende per år: 217 567 (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 9 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 29 °C

Hva skjer på Kefalonia?

Waterway Bar and Grill

Med Mount Ainos i bakgrunnen og utsikt til det glitrende Egeerhavet, ligger denne institusjonen i Spartia der, som et klassisk amfiteater i åsene, med utsikt til stranden. Stedets ferske fisk og livlige atmosfære gjør det til noe mer enn bare en taverna.

Odysseas Taverna

Det er egentlig ingen meny i vanlig forstand på den familiedrevne Odysseas Taverna ved Jerusalem-stranden – kun noen få spesialiteter krittet opp på en tavle. Alt som moren og søsteren til eieren Odi tryller frem på kjøkkenet, er magisk, fra bakte auberginer til frityrstekte squash.

Il Familia

Dette familiedrevne stedet i havnebyen Sami skiller seg ut pga. menyen, som er noe mer sofistikert enn man kanskje forventer, takket være de italienske elementene (hva med hummer-risotto?).

Tassia

Det er et bevis på Dendrinou-familiens dyktighet at deres lille taverna, som de åpnet den gang Fiscardo bare var en liten fiskerlandsby, stadig holder det gående med havnen som har vokst opp rundt den. Mye av æren for dette har eier og kokk Tassia, som har spilt videre på suksessen ved å gi ut en rekke kokebøker.

Fly til Kefalonia, spis på Tassia i Fiscardo.
Tassia serverer sjømat ved havnen i Fiscardo.

Bass club

Bass i en sidegate til Argostolis torg, er stedet for dem som ønsker å komme seg litt bort fra den tradisjonelle bouzouki, som kan høres på tavernaene, og slå seg løs til tung bass og elektroniske rytmer.

Acqua Alaties

Det er litt av en oppgave å finne den bortgjemte viken som denne baren troner over, ca. 9 km fra Fiscardo, men det er vel verdt å gjøre et forsøk, for her kan du oppleve øyas flotteste solnedgang. Det hjelper at Acqua, som minner om en tiki-bar med sine trebenker og palmekledde tak, også serverer god mat og drikke.

Le Passage

På Fiscardos vakre havn er det ingen mangel på hippe steder å sippe en cocktail eller tre, men den søte baren Le Passage troner øverst på listen av tre grunner: Den er det perfekte sted å sitte og betrakte på folk, og det loslitte, men elegante franske interiøret i pastell og hengende lanterner skiller stedet ut fra naboene. Og så har de øyas beste Espresso Martini.

Captain’s Bar

Med tanke på navnet er det maritime temaet ingen overraskelse (se for deg hvitkalket tre og flagrende mastlignende gardiner) ved denne gamle kjenningen på Skala-stranden. Men dette populære og eklektiske stedet er en del av et hotell og unektelig gresk. Fantastiske cocktails serveres oppe under grenene til et Arbutus-tre som har vokst seg inn i midten av baren.

Fly til Kefalonia, besøk Captain's Bar ved Skala-beach.
Captain's Bar ved Skala-stranden serverer fantastiske cocktails.

Down the Rabbit Hole

Hver dag finner du Karen fra Nord-England i sin fantastiske og merkelige kunst- og håndverksbutikk på Argostolis Cabana Square, hvor hun kan fortelle deg historien til hver av de unike smykkene hun selger.

Irida’s boutique

Det er synet av de superflotte håndlagde veskene utenfor som lokker deg inn i butikken, men når du først er kommet inn, blir du overveldet av Irida’s Boutiques store utvalg av bohemske smykker og klær.

Fly til Kefalonia, besøk Down the Rabbit Hole.
Sjekk ut den forfriskende merkelige kunst- og håndverksbutikken Down the Rabbit Hole i Argostili.

Båtturer

Kefalonia er virkelig et flott sted å utforske med båt. Begynn turen enten i Fiscardo, hvor du på en dagstur kan oppleve rullesteinsstrendene nordvest på øya, kanskje med en sving innom Ithaka. Eller du kan arrangere en lengre tur med Lixouri og seile rundt øya i en hel uke.

Dias Beekeeping

Birøkt er litt av en ting akkurat nå, noe som gjør Kefalonia populær, for her har man produsert en spesiell honning med toner av timian i mange hundre år. Etter en totimers tur kan du tilbringe hele dagen sammen med en lokal ekspert og utforske birøkt, utvinning av honning og, selvfølgelig, smake på resultatet.

Ayios Gerasimos

Ayios Gerasimos ble ødelagt av et jordskjelv i 1953, men den bysantinske bygningen fra 500-tallet ble bygget opp igjen. Det er en flott dagstur der du kan oppleve de fargerike bibelske scenene inne i bygningen. Bak den ligger et lite kapell der du kan presse deg gjennom et hull i bakken for å inspisere hulene hvor St. Gerasimos, øyas skytshelgen, angivelig satt og mediterte.

Melissani-hulene

Melissani-hulene er oppkalt etter en nymfe som skal ha druknet seg selv i dem da guden Pan ikke gjengjeldte hennes følelser for ham. Enten du tar det for god fisk eller ikke, så er det et fantastisk sted å besøke, og det består av to underjordiske kamre som fylles med vann fra havet. De skinner som diamanter når solen lyser inn i dem.

Melissani-hulene består av to underjordiske kamre som fylles med vann fra havet. De skinner som diamanter når solen lyser inn i dem. (Foto: The Region of Ionian Islands)

Begivenheter

 • Lixouri Carnival (februar)
 • Pottery Breaking Festival (april)
 • Union of Ionian Islands Commemoration (mai)
 • International Music Festival (august)
 • Robolla Wine Festival (august)
 • Feast of St Gerasimos (august og oktober)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Sentral flyplass

  Vi flyr til flyplasser som har en sentral beliggenhet og enkle og raske transportforbindelser til sentrum. Mindre mas og mer tid til å kose seg.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.