Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

HEL

Fly til Helsinki Finland

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Helsinki

Fly til Helsinki

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Helsinki

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Helsinki i korte trekk

Hvorfor Helsinki?

Helsinkis beliggenhet ved Østersjøen, mellom Sverige og Russland, gir hovedstaden en unik atmosfære, for her møtes øst og vest. Byen har også en solid designhistorie.

Den lokale møteplassen

Kallio: et tidligere arbeiderklasseområde som nå er fullt av hippe kafeer, barer og indybutikker.

Visste du dette?

Helsinki er en av de få europeiske hovedstedene som er omringet av hav, med 100 km kystlinje og rundt 330 øyer utenfor. Mange av disse er det lov å gå i land på.

Filmtips

Helsinki, Forever (2008) av Peter von Bagh, medstifter av fantastiske Midnight Sun Film Festival, fanger essensen av den finske hovedstaden på film.

 

Fakta

 • Befolkning: 600 000
 • Overnattingsdøgn per år: 3,3 millioner
 • Gjennomsnittstemperatur januar: - 4 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 20 °C

Hva skjer i Helsinki?

Kuurna

Det ligger fem Michelin-restauranter innenfor en radius på én kilometer i sentrum av byen. Det er også mange mindre kjente restauranter som er verdt et besøk. En av dem er Kuurna i Kruununhaka-området, som serverer nordisk gourmetmat i en skandinavisk boho-setting. Den kalde brenneneslesuppen er en av favorittene.

Bronda

Bronda, den femte restauranten til de prisbelønnede kjendiskokkene Tomi Björck og Matti Wiberg forener italiensk, spansk og fransk kokkekunst i et stilfullt lokale. Den ligger på Esplanadi, som er byens mest pittoreske bulevard.

Seahorse

Seahorse åpnet i 1934, og er et av de klassiske spisestedene i Helsinki. Mange kjendiser, som for eksempel Jean Paul Sartre and Dizzy Gillespie, har satt sin fot her opp gjennom årene. Bestill den farlig gode frityrstekte østersjøsilden, tradisjonelle kjøttboller og reinsdyrfilet.

Café Alto

Vil du ha kaffe (finnene ligger på topp i kaffedrikkingsstatistikken) og «pulla» (søtt brød) i en kul designsetting, anbefaler vi at du tar turen til Café Aalto. Den ligger i andre etasje på «Den akademiske bokhandelen», som ble tegnet av landets mest berømte arkitekt og designer, Alvar Aalto (1898–1976).

Den gamle markedshallen

Den gamle markedshallen i havna er nyrestaurert. Her er det blitt solgt frukt, grønnsaker, bakervarer, kjøtt og fisk siden 1889. Det ligger flere kafeer med en variert meny her, med alt fra vårruller til gode supper og salater. Smak på en “munkkipossut” med syltetøyfyll (det betyr «smultringgris»). Dette er et yndet sted for familier med små barn, for her finnes det noe for enhver smak.

Anna K Bar

Karaoke er konge i Finland – med både lokale og internasjonale sanger på listen (så du har ingen unnskyldning). Det er ofte lang kø av ivrige sangere på bitte lille Anna Kbar, og det er ikke uvanlig at lokale kjendiser dukker opp og synger en av de 30 000 låtene som er tilgjengelige.

Kaiku

Nattklubben Kaiku ligger i en gammel Nokia-fabrikk i det hippe Kallio-strøket og tilbyr en imponerende liste av internasjonale og lokale DJ-er nesten hver dag. Bonus: Den ligger like ved Kuudes Linja, en minst like hipp nattklubb. Inngang gjennom den indre bakgården.

Mattolaituri

Terrassesesongen starter du med et glass champagne på baren Mattolaituri ved bredden av Kaivopuisto Park. Mattolaituri er oppkalt etter bryggene der folk begynte å vaske gulvteppene med grønnsåpe på 30-tallet. Legg merke til teppestativet ved baren.

Stockmann

Stockmann er Helsinkis fornemmeste varehus og ligger midt i hjertet av byen. Du finner alt fra interiørartikler, klær og tilbehør til kosmetikk, designartikler og elektronikk under samme tak. Det ligger en stor gourmethall i kjelleren.

Marimekko, Iittala og Artek

På Esplanadi, like i nærheten, finner du finsk designs flaggskipbutikker. På Marimekko får du tøy, klær og tilbehør; på Iittala glassvarer, og på Artek finner du møbler og lamper.

Loppemarkeder

Hvis du er ute etter finsk design og andre skatter, må du dra innom Kaivarin Kanuuna, et av byens mange loppemarked. Markedet ligger i det eksklusive Eira-strøket. Her kan du risikere å komme over vintagegrytekluter fra Marimekko eller en brukt Gucci-veske. Hietsu er et utendørs sommerloppemarked som også er veldig populært.

Helsinki musikksenter og Kiasma

Mange av hovedattraksjonene ligger i gangavstand til hverandre. Helsinki musikksenters konserthall er en konstruksjon av mye glass og lys og ligger like ved museet for samtidskunst – Kiasmatre minutters gange fra kunstgalleriet Ateneum.

Ateneum

Ateneum huser en av de største kunstsamlingene i Finland, både med landets egne kunstnere og internasjonale storheter som Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Marc Chagall og Paul Cézanne.

Fly til Helsinki og besøk Helsinki Music Centre
Helsinki Music Centre © Visit Helsinki

Begivenheter:

 • Lux Helsinki (januar)
 • Yoga Festival (mars)
 • Taste of Helsinki (juni)
 • Helsinki Festival (august)
 • Flow Festival (august)
 • Helsinki Design Week (september)
 • Sildefestival (oktober)
 • Julemarked (desember)
Fly til Helsinki i januar og få med deg lysfestivalen Helsinki Lux
Lysfestivalen Helsinki Lux © Visit Helsinki, Foto: Jussi Ratilainen

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.