Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

HAM

Fly til Hamburg Tyskland

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Hamburg

Fly til Hamburg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Hamburg

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Hamburg i korte trekk

Hvorfor Hamburg?

Hvis du synes at Berlin er litt ... slaskete, så er Tysklands nest største by renere og grønnere, samtidig som den har like mye «chutzpah» som hovedstaden.

Den lokale møteplassen

Hamburgs gate Reeperbahn er kanskje best kjent for sine peepshow, men det er mye mer enn frivolitet å spore her: nattklubber, puber, barer, gatemat ... Det er rett og slett mye å nyte her.

Visste du dette?

George RR Martin planla at en av skikkelsene i Game of Thrones skulle dø, da han besøkte byen i 2015.

Bok- og filmtips

Les: Etter ildstormen (Rhidian Brook, 2013), der handlingen er lagt til etterkrigstiden. Se: Backbeat (1994) om da The Beatles var her.

Fakta

 • Befolkning: 1 751 775
 • Besøkende per år: 13,5 millioner (2013)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 0 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 17 °C

Hva skjer i Hamburg?

Bullerei

Ta et gammelt slaktehus, tilsett en morsom TV-kokk og ekstra godt kjøtt, så har du Bullerei, et post-industrielt biffhus som tiltrekker seg lokale matelskere i fleng. Det er klart du skal ha biff, men husk at de har desserter også – den hjemmelagde iskremen er førsteklasses.

Ratsherrn

Håndverksøl fra nyskapende mikrobryggerier er fortsatt relativt nytt i Tyskland, og Hamburgs Ratsherrn var en av de første til å brygge sitt eget øl. Nyt det til deilige retter på puben her, Altes Mädchen, eller velg blant hundrevis av andre fargerike ølsorter i håndverksølbutikken.

Nordsee Restaurant Landungsbrücken

Berlin har currywurst, men i Hamburg er det Fischbrötchen som gjelder; et smakfullt rundstykke med panert fisk. Disse får du kjøpt på fiskemarkedet fra kl. 5:00 i helgene, eller ved bredden av Elben, for eksempel på Nordsee Restaurant Landungsbrücken, der rimelig absolutt ikke er synonymt med seigt og smakløst.

KorallBar

«Eckkneipen», eller hjørnebarer, der drikking nesten anses som en sport, finnes det mange av i Hamburg. En del av disse er lugubre buler, men noen av dem kler det. Vi foreslår KorallBar, som eies av kjæresten til den tyske EDM-helten DJ Koze.

Golden Pudel

De fleste nattklubbene finner du i området rundt Reeperbahn, men Golden Pudel ligger nede i havnen. Den er kanskje ikke så lett å finne, for det er et lite hus der veggene inne er dekket med graffiti. Musikken har kanskje litt vel mye technopreg etter manges smak, men det er en institusjon i Hamburg og verdt et besøk bare av den grunn.

Clubbing på fiskemarkedet

Dette er den eneste byen vi har sett der etterfesten finner sted på et fiskemarked (fischmarkt). Fra fem om morgenen på lørdag kommer det en hel skokk med trøtte og emosjonelle festløver – i tillegg til en blanding av nysgjerrige og besynderlig edrue turister – og inntar lagerbygningen fra det nittende århundre for å høre live-musikk, ta en siste øl og et fiskesmørbrød. Surrealistisk, men gøy.

Mönckebergstraße

Er du på utkikk etter konvensjonelle kjeder og designerbutikker, tar du turen til Mönckebergstraße – eller Mö på folkemunne. Den 800 meter lange gaten er blitt kalt Hamburgs Fifth Avenue og har en håndfull stormagasiner i tillegg til individuelle butikker med tyske merker som Karstadt, Kaufhof og Saturn.

Loppemarkedet i Schanze

I andre enden av spekteret finner du loppemarkedet som holdes hver lørdag i hippe Schanze, der du får tak i vintagevesker, nips, smykker og unike gjenstander. Hvis du ikke er interessert i varene, er det i alle fall spennende å se på selgerne – punkere, hipstere og bestemødre gjør dette til et paradis for de som nyter å se på folkelivet.

Karolinenviertel

Karolinenviertel eller «Karoviertel»-distriktet mellom Schanze og St. Pauli er et flott sted å handle, særlig på Marktstraße. Her fikk man kjøpt bruktklær før, og området har fortsatt et alternativt preg, men nå om dagen selger de uavhengige butikkene klær fra hippe, unge designere. Decoy og Boombox selger kult streetwear.

Det skjer mye nytt innen samtidskunst i Hamburg for tiden. Se kjente navn på veletablerte gallerier som fotografisenteret Deichtorhallen og Kunsthalle, eller heng litt sammen med nye, lovende talenter på Westwerk, en gammel papirfabrikk i Fleetinsel-strøket som nå er blitt kunstgalleri med bohemstemning.  

Hamburg Harbour Theatre og Hamburg Ballet

For barn er det nok Løvenes konge på Hamburg Harbour Theatre som frister mest, men voksne som vil utvide horisonten, kan ta seg en tur på balletten, der John Neumeier – som er ansett som en av de beste koreografene i verden – har vært sjef siden 1973.

St Pauli FC

Tilhengere av St Pauli FC gjenkjennes på den sort- og hvitstripede drakten med piratemblem. De har ord på seg for å være Tysklands mest intellektuelle fotballtilhengere, hva nå enn det betyr. Se en kamp sammen med dem eller ta en drink med dem i St Pauli-distriktet før kampen og få et innblikk i den (av og til litt i overkant) virkelige byen.

Begivenheter

 • Karneval (februar)
 • The Hamburger Dom (mars, juli, november)
 • Hamburg Marathon (april)
 • Port Birthday (mai)
 • Alstervergnügen-festivalen (august)
 • Reeperbahn-festivalen (september)
 • Weihnachtsmarken/julemarkeder (desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.