Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

LPA

Gran Canaria Spania

Gran Canaria i korte trekk

Hvorfor Gran Canaria?

Det er Europas eget tropiske paradis, og du slipper jetlag-en.

Den lokale møteplassen

The Paper Club, et tidligere hovedkvarter for en nedlagt lokalavis, tiltrekker seg de største navnene innen alternativ spansk musikk i tillegg til banebrytende DJ-er.

Visste du dette?

Verdens nordligste kaffeplantasjer ligger her – de eneste i hele Europa. De ligger spredt utover øya, men de fleste befinner seg i den grønne, behagelige Agaetedalen på nordvestsiden.

Filmtips

Moby Dick (John Huston, 1956). Herman Melvilles roman ble filmatisert utenfor El Confital-stranden. Hovedrolleinnehaveren, Gregory Peck, tilbragte mye av fritiden på Bar Madrid på Plaza Cairasco.

Fakta

 • Befolkning: 815 379
 • Besøkende per år: 3 580 317 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 17 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 24 °C

Hva skjer på Gran Canaria?

360° Lounge and Restaurant

Playa del Inglés, et populært reisemål for alle mellom 18 og 30, er blitt oppgradert med nye luksushoteller de siste årene. Du behøver allikevel ikke å bo på femstjernershotellet Bohemia Suites & Spa for å tilbringe kvelden på deres fasjonable 360° Lounge and Restaurant. Kos deg med live blues i salongen og nyt en herlig blanding av retter fra Middelhavet og Orienten i restauranten mens solen går ned over sanddynene i Maspalomas.

Restaurante Martell

Når du spiser på Santa Brígidas Restaurante Martell må du ha all tiltro til den sjarmerende sølvreven – hovmesteren Antonio Martell. Du får ikke utdelt meny, så Toni hjelper gjestene å velge. Squash med fikensaus er absolutt å anbefale.

Fly til Gran Canaria og besøk 360° Lounge and Restaurant
360° Lounge and Restaurant, Playa del Inglés.

Mojo Club

Gran Canaria har en av de yngste befolkningene i Spania, og festløvene lar seg ikke stoppe av landets økonomiske problemer. Hvis det blir for hett inne på den tettpakkede Mojo Club ved Las Canteras-stranden, er det bare å gå ut og avkjøle seg i atlanterhavsbrisen.

Aqua Ocean Club

Meloneras er Gran Canarias mest eksklusive feriested, fullt av velkledde utlendinger. Allikevel er hedonistene på Aqua Ocean Club stort sett lokale folk som kommer for å danse eller se stand-up-komikere.

Fly til Gran Canaria, besøk Mojo Club i Las Palmas
Mojo Club i Las Palmas.

Flamingos Vintage Kilo

Den største handlegaten i Las Palmas de Gran Canaria er Calle Mayor de Triana, Men det er brosteinsgatene utenfor som er interessante, med individuelle forretninger som Flamingos Vintage Kilo. Der får du kjøpt Born in the USA-klær med retropreg og oppsiktsvekkende design. Stativene er fulle av tie-dye-T-skjorter og Hawaii-skjorter.

Centro Comercial Las Terrazas

Det fine med Gran Canarias tempererte klima er at du kan spise, drikke og handle utendørs året rundt. Kjøpesentre som El Muelle og Las Arenas i Las Palmas de Gran Canaria har utendørsområder. Alt er utendørs i det nye Centro Comercial Las Terrazas, og her finner du partivarebutikker med rabatt på dyre merker. Senteret ligger utenfor motorveien GC-1, mellom Las Palmas de Gran Canaria og Telde.

Fly til Gran Canaria og gjør shoppingen på Flamingos Vintage Kilo
Flamingos Vintage Kilo i Las Palmas.

The Painted Cave Archaeological Park and Museum

Gran Canaria ligger nærmere Afrika enn Spania. På The Painted Cave Archaeological Park and Museum lærer du om canariifolket som var beslektet med berberne i Nord-Afrika, og som kom til øya før spanjolene. Her kan du titte på de berømte geometriske hulemaleriene, og barna kan se en spennende informasjonsfilm med 3D-briller.

UD Las Palmas

De lokale fotballheltene i UD Las Palmas ble med i Primiera Liga igjen etter en dramatisk omkamp mot Real Zaragoza i juni i 2015. Opprykket var slutten på et 13 år langt eksil fra toppsjiktet. Du kan se hvordan de klarer seg mot storlag som Barcelona og Real Madrid på Estadio Gran Canaria utenfor byen. Det er ikke lange turen med buss eller taxi fra sentrum.

Fly til Gran Canaria og besøk The Painted Cave Archaeological Park and Museum
The Painted Cave Archaeological Park and Museum.

Begivenheter:

 • Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria (januar–februar)
 • Fiestas del Almendro en Flor, San Bartolomé de Tirajana, Tejeda, and Valsequillo (januar–februar)
 • Festival Internacional de Folklore de la Villa de Ingenio (juli–august)
 • Fiesta de la Rama, Agaete (august)
 • Fiesta en Honor de Nuestra Señora del Pino, Teror (august)
 • Fiesta del Charco, La Aldea de San Nicolás (september)
 • Atlantic Rally for Cruisers, Las Palmas de Gran Canaria (oktober)
Fly til Gran Canaria i januar eller februar og få med deg karnevalet
Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.