Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

GOT

Fly til Gøteborg Sverige

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Göteborg

Fly til Göteborg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Göteborg

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Gøteborg i korte trekk

Hvorfor Göteborg?

Besøk Sveriges nest største by, hvor du kan spise nyfanget sjømat, drikke det lokale brygget og prisbelønnede cocktails eller leke nostalgisk med ikoniske biler og andre morosaker i en av verdens beste fornøyelsesparker.

Det lokale møtestedet

Ta turen til Magasinsgatan i sentrum for lokal mote, små kafeer og matvogner. Når kvelden begynner å falle på, tar du turen til området mellom Drottninggatan og Kyrkogatan, hvor det ligger mange populære barer og restauranter som serverer alt fra dumplings og pintxos til det nordiske kjøkken til en god pris.

Visste du dette?

Göteborg er hjembyen til to av Sveriges mest kjente varemerker – Volvo og Hasselblad. Det er også hjembyen til skuespiller og Oscar-vinner Alicia Vikander, popbandet fra 90-tallet Ace of Base og YouTube-stjernen PewDiePie.

Boktips

Vil du lese en kriminalfortelling som er lagt til denne byen, velger du Luftslottet som sprengtes (Stieg Larsson, 2007)

Fakta

 • Befolkning: 549 789 (2016)
 • Besøkende per år: 4 millioner (2015)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 1 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 16 °C

Hva skjer i Gøteborg?

Koka

Denne koselige Michelin-stjerne-restauranten, som tidligere het Kock & Vin, er spesialister på vestsvensk gastronomi og har en fast meny på tre, fem og sju retter. I etasjen under finner du den populære Björn Bar.

Café Husaren

Café Husaren holder til i en historisk bygning i Haga og er kjent for noen enorme kanelboller som kalles for «Haga-bullar». Deres kladdkaka (en kompakt svensk sjokoladekake) har flere ganger vunnet prisen som byens beste.

Strömmingsluckan

Göteborg er kjent for sine matvogner. En av de mest populære av dem er Strömmingsluckan, som serverer klassisk sild, potetmos og tyttebær. Du finner den sannsynligvis parkert i det trendy området rundt Magasinsgatan.

Feskekörka

Feskekörka («fiskekirken») er et innendørs fiskemarked ved Rosenlundskanalen som åpnet i 1874, og som er kalt opp etter bygningens form, som minner om en gotisk kirke. Det er stadig det beste stedet å kjøpe fersk og lokal fiskemat.

Norda

Visste du at en av verdens beste bartendere bor i Göteborg? Dosa Ivanov, som tok to gullmedaljer i 2015 World Cocktail Championships, er mannen bak baren på Clarion Hotel Post. Her handler det ikke bare om cocktails, for det lokale bryggeriet Dugges har laget en eksklusiv øl til denne baren. Stedet har også eget kaffebrenneri.

Brewers Beer Bar

Når vi først er inne på brygg og sånt, så bør alle ølentusiaster ta strake veien til Brewers Beer Bar, hvor alt handler om håndbrygget øl og kunstferdige surdeigspizzaer laget av en sju år gammel hvetesurdeig. Her finner du garantert noe nytt, ifølge eierne: “«Vi får inn nye øltyper raskere enn vi skifter underbukse.»

Yaki-Da

Yaki-Da ligger i Storgatan, rett rundt hjørnet fra Göteborgs hovedgate. Her finner du en organisk bistro mellom hustakene og ikke mindre enn fire andre rom med live-opptredener og DJ-er som spiller en eklektisk miks av hiphop, RnB og EDM.

 

Fang en live act eller DJ-sett og nyt en livlig atmosfære den mangfoldige Yaki-Da. (Foto: Dino Soldin / Yaki-Da)
Fang en live act eller DJ-sett og nyt en livlig atmosfære den mangfoldige Yaki-Da. (Foto: Dino Soldin / Yaki-Da)

Floramor & Krukatös

Den lille butikken Floramor & Krukatös selger keramikk, planter og blomster og ligger litt bortgjemt i en fantastisk historisk bygning i en bakgård bak kafeen Da Mattero i Magasinsgatan 17.

Emma och Malena

Hele familien kan komme i badehumør med det lokale, kystinspirerte motemerket Emma och Malena i Magasinsgatan. Se for deg maritime fargenyanser og søte motiver som hummer, fisk og ankere. Vi liker ekstra godt deres utvalg til barn og babyer.

Market 29

For nordisk interiørdesign, fra trestoler med tre føtter til hippe tepper og lysestaker, er det bare å ta turen innom Market 29 i Haga, Göteborgs eldste og mest idylliske forstad.

Hasselblad Foundation

Hasselblad Foundation, som ble opprettet i 1979 for å fremme forskning og undervisning i naturvitenskap og fotografi, har en utstillingshall og Sveriges eneste bibliotek for fotografibøker og er vertskap for den årlige Hasselblad Award – en av verdens store fotografipriser.

Göteborgs Stadsmuseum

Det vakre Värdefullt-galleriet i den gamle kjelleren på Göteborgs Stadsmuseum huser en permanent utstilling av verdifulle gjenstander fra byen. En av de nyeste utstillingene er «Göteborgs födelse», der du kan oppleve 1600-tallet fra sengekanten, stuen og et smug og bli kjent med byens aller første innbyggere.

Volvo Museum

Ta en tur gjennom historien til det ikoniske bilmerket fra 1927 og frem til i dag på Volvo Museum. Her finner du mange biler, lastebiler, prototyper og en Volvo XC90 laget av LEGO-klosser i full størrelse.

Begivenheter

 • Göteborg Film Festival (januar og februar)
 • Vetenskapsfestivalen Göteborg (april)
 • Cortègen-karnevalet (30. april)
 • Summerburst (mai)
 • Way Out West musikkfestival (august)
 • Göteborg Kulturkalas (august)
 • Bokmässan Göteborg (september)
 • Julemarkeder (november – desember)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.