Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

GVA

Fly til Geneve Sveits

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Genéve

Fly til Genéve

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Genéve

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Genève i korte trekk

Hvorfor Genève?

Fordi det skjuler seg en stor personlighet under den polerte overflaten, hvis du bare ser etter. 

Det lokale møtestedet

Plainpalais, et ungdommelig distrikt med mange barer, uavhengige butikker og gatemat.

Visste du dette?

Sveits er vinprodusent og Genève er det tredje største produksjonsområdet.

Lesetips

Mary Shelley skrev Frankenstein (1818) etter å ha besøkt Genève – mye av handlingen finner sted i byen og på Salève-fjellet.Hvis du foretrekker noe litt mindre gotisk, foreslår vi Swiss Watching (2010) av Diccon Bewes.

Fakta

 • Befolkning: 189 000
 • Besøkende per år: 1,5 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 10 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 23 °C

Hva skjer i Genève?

Hamburger Foundation

I det litt røffe Pâquis-distriktet som ligger utenfor turistområdet, finner du Genèves beste burgersted, Hamburger Foundation, en restaurant som har opphav i byens matvogntrend – med to vogner som kjører rundt i byen hver dag. Innerst i restauranten finner du en dør inn til søsterrestauranten Chez Henri, en østersbar som passer bra til en elegant apéro. 

Café Papon

Café Papon ligger i en vakker bygning i gamlebyen med en stor utendørs terrasse og serverer mange lokale, sesongbaserte spesialiteter, for eksempel fera (ferskvannsfisk), biff tartar og villsvin. De tilbyr dagens rett til en rimelig penge i lunsjen. 

La Buvette des Bains des Pâquis

Like ved innsjøen ligger La Buvette des Bains des Pâquis som en del av byens offentlige bad fra 30-tallet, og her kan du nyte en avslappende, lett lunsj på terrassen om sommeren, eller kanskje fondue på en kald vinterkveld. Barn er velkommen, og stedet serverer en barnevennlig rett i lunsjen. 

Café des Negociants

Den sveitsiske kjendiskokken Philippe Chevrier eier mange restauranter i hjembyen sin, blant annet Café des Negociants, en lekker, men uformell bistro i den pene italiensk-inspirerte forstaden Carouge, som serverer veldig god biff og chips.

Fly til Genève, spis på Café des Negociants
Café des Negociants, en lekker bistro i forstaden Carouge.

La Verre à Monique

De siste årene er det åpnet mange oppfinnsomme cocktailbarer i Genève, og La Verre à Monique i kunstneriske Quartier des Bains er en av de beste. Den uvanlige bruktbutikkdekoren, den dempede belysningen og de elegante cocktailene som serveres i lekre glass, gir stedet en «speakeasy»-stemning.

Le Kraken

Tar du en pubrunde langs livlige Rue de l’Ecole de Médecine, må du innom Le Kraken. Den eksentrisk innredde baren tilbyr øl fra det lokale håndverksbryggeriet Calvinus, oppkalt etter byens grunnlegger.

Chat Noir

Det brede utvalget av live-musikk, komikere og club nights på Chat Noir i Carouge har gitt stedet et trofast klientell. Spis middag og drikk cocktail her før forestillingen. 

Yvette de Marseille

Litt bortgjemt i Eaux-Vives-distriktet, i et nedlagt bilverksted, ligger Yvette de Marseille, en populær bar med stort utvalg av drikke, funky musikk og en fin utendørsterrasse. 

Fly til Genève, ta en cocktail på La Verre à Monique
La Verre à Monique er en av Genèves beste cocktailbarer.

Plainpalais flea market

Hvis du er ute etter bruktklær, nips og antikviteter, drar du til loppemarkedet Plainpalais som er åpent hver onsdag, lørdag og første søndag i måneden. I nærheten finner du Café Remor, der du kan hvile deg etter handleturen og se på folkelivet fra terrassen. 

Foound

Foound er et nytt konseptrom i byen som huser og fremelsker lokale designere og entreprenører. Butikker som selger klær og smykker, ligger under samme tak som en tatoveringssalong, et yoga-firma og et gatekunst-kollektiv.

Carouge

Vakre Carouge er en motvekt til de elegante designerbutikkene i sentrum, først og fremst på grunn av den flotte Sardinia-inspirerte arkitekturen, men også på grunn av kunsthåndverksbutikkene og de spesielle forretningene som ligger der.

Fly to Geneva, visit the Plainpalais flea market.
Plainpalais flea market (Photo: Michel Frossard © Genève Tourisme)

Musée d’ethnographie de Genève (MEG)

Mange av Genèves kunstmuseer og kommersielle gallerier ligger i Quartier des Bains, blant annet det moderne kunstmuseet MAMCO og nyrenoverte Musée d’ethnographie de Genève (MEG)med kolleksjoner fra fem kontinenter. Hold utkikk etter Nuit des Bains, en populær åpen kveld som finner sted fire ganger i året. 

Victoria Hall

Vil du høre god klassisk musikk, tar du turen til Victoria Hall, som ble bygget til ære for den britiske monarken. I tillegg til å sette opp regelmessige konserter med Orchestre de la Suisse Romande, tar hallen imot besøkende internasjonale orkester og kor. 

Red Cross Museum

Den rørende, permanente utstillingen på nyrenoverte Red Cross Museum er verdt bussturen ut til Nations-distriktet. Besøkende kan også kjøpe honning laget av 50 000 bier på taket av museet.

Bastions Park

Bastions Park i bykjernen er et fint sted å ta med familien. Her ligger det en lekeplass og enorme sjakkbrett, og på vinterstid lager de gratis skøytebane ved siden av kafeen. (Du kan leie skøyter.)

Fly til Genève, besøk Bastions Park
Bastions Park i sentrum av Genève (Foto: Michel Frossard © Genève Tourisme)

Begivenheter

 • Antigel Festival (februar)
 • Caves Ouvertes – vinkjellere holder åpen dag (mai)
 • Bol d’Or-regatta (juni)
 • Lake Parade (juli)
 • Geneva Festival med fyrverkeri (august)
 • L’Escalade-festival (desember)
 • La Nuit des Bains (januar, mars, mai, desember)
Fly to Geneva in December, visit L’Escalade festival.
L’Escalade festival (Photo: Olivier Miche © Genève Tourisme)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.