Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

GDN

Fly til Gdansk Polen

Gdansk i korte trekk

Hvorfor Gdansk?

Fordi Trippelbyen (som består av Gdansk, strandresorten Sopot og den moderne havnebyen Gdynia) har en tusenårig historie, vakker hanseatisk arkitektur og en trendy baltisk atmosfære.

Den lokale møteplassen

Den livlige Dluga-gaten med butikker, barer, restauranter og gateartister, som strekker seg fra Den gylne port til rådhuset.

Visste du dette?

Trebryggen (piren) i Sopot er Europas lengste, på 511 meter.

Filmtips

The Rainbow Thief (1990), med Peter O’Toole og Omar Sharif i hovedrollen, ble filmet i Gdansk.

Fakta

 • Befolkning: 750 000
 • Besøkende per år: 7,8 millioner (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -2 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 18 °C

Hva skjer i Gdansk?

Brovarnia

Brovarnia i kjelleren på travle, 300 år gamle Hotel Gdansk står bordene tett i tett, men det lønner seg å sitte litt trangt, for maten er veldig god: kalvecarpaccio med trøffelolje og vaktel med karamellisert sikori.

Bar Mleczny Neptun

Bar Mleczny Neptun er en av de best bevarte melkebarene i Gdansk. Melkebarene var populære i kommunisttiden og bød på enkel, næringsrik mat til arbeiderklassen. I denne baren får du fortsatt tradisjonelle retter, skjønt med gratis Wi-Fi fra det 21. århundre som bonus.

Friends

Beskjedne Friends (oppkalt etter TV-serien) ligger i den mest populære restaurantgaten, Ulica Piwna. Her hersker en rolig og vennlig atmosfære, så dette er et egnet sted hvis du vil ha en avslappet lunsj eller snacks.

Restauracja Barylka

Restauracja Barylka ligger flott til ved Motlawa-elven og Gdansks verdensberømte trekran fra det fjortende århundre, og er et av gamlebyens mest populære spisesteder. Maten er like tiltalende som beliggenheten: and i honningmjød og grillet svinerygg på en seng av pærerisotto er virkelig å anbefale.

Dream Club

Du må lete lenge for å finne et sted med mer wow-faktor enn Dream Club. Her får du vakkert klientell (kle deg pent, ellers kan du risikere å ikke komme inn), gode DJ-er og dansere i glassbur.

Café Ferber

Café Ferber går fra å være en avslappet, moderne kafé på dagtid til å bli en elegant cocktailbar etter mørkets frembrudd. Bartenderne mikser de forskjelligste drinker, mens DJ-ene spiller house-musikk i helgene.

Goldwasser

Innbyggerne i Gdansk har tyllet i seg Goldwasser (ja, gullvann, bokstavelig talt) siden 1598. Denne steke urtelikøren er mest kjent for å inneholde små flak av ekte gull. Smak den på restauranten Goldwasser i nærheten av Gdansks store trekran.

Madison Shopping Gallery

Madison Shopping Gallery er stort og ligger i utkanten av gamlebyen i Gdansk. Dette er et av Trippelbyens beste kjøpesentre med mer enn hundre butikker (med kjente merker som Nike og Stradivarius), et treningssenter, restauranter, kafeer og til og med en lekeplass for barna.

E Wedel

E Wedel er Polens eldste sjokolademaker (fra 1851), og den er veldig populær blant polakker i alle aldre. Den sjarmerende kafeen/butikken med glassfasade i Sopot selger praliner, kjeks og trøfler, og dessuten kan du sette deg ned og bestille en av et tjuetalls varianter av varm sjokolade.

Rav

Gdansk er verdenskjent for sin gode tilgang på rav. Innbyggerne i Pommern byttet rav (også kalt «baltisk gull») mot våpen og mat. Det er jo nesten uforskammet å ikke kjøpe en suvenir, så sett kursen mot gamlebyen, der det ligger mange ravbutikker langs fotogene Ulica Mariacka. Pass på at du får med deg et bevis på at det er ekte rav fra butikken.

Hel

Go to Hel! Hel er en pen halvøy helt nord i Polen som er 34 kilometer lang og bare 200 meter bred enkelte steder. Sanden er silkemyk, og vannet er like klart som Det karibiske hav. Det går ferger fra Gdansk tre ganger daglig.

Gdansk Shakespeare Theatre

Gdansk har et overraskende nært forhold til dramatikeren William Shakespeare, og i det syttende århundre var byen den eneste utenfor Storbritannia som hadde et Shakespeare-teater. Det nye Gdansk Shakespeare Theatre åpnet i september i 2014 på nøyaktig samme sted som det opprinnelige teatret. Taket kan tas av under sommerforestillinger.

Museum of the Second World War

Noen av de første kampene i andre verdenskrig fant sted i Gdansk, og store områder av byen ble lagt i ruiner under krigen. Museum of the Second World War åpnet i 2014 og er et minnesmerke over disse hendelsene. Museet har tre permanente områder med mye informasjon og gripende historier – The Road to War; The Horrors of War og The War’s Long Shadow – samt andre, midlertidige utstillinger.

Fly til Gdansk, besøk Gdansk Shakespeare Theatre
Gdansk Shakespeare Theatre (Foto: Dominik Sadowski)

Begivenheter

 • Gdansk Dance Festival (januar)
 • Annual Amber Fair (mars)
 • Gdansk Spring Festival (april)
 • Open’er Festival – musikkfestival (juli)
 • Sail Gdansk Regatta (juli)
 • Gdansk Shakespeare Festival (august–september)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.