Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

MCO

Fly til Orlando USA

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Orlando

Fly til Orlando

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Orlando

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Orlando i korte trekk

Hvorfor Orlando

Dette er en lekeplass for både voksne og barn. Og været er stort sett fint året rundt.

Det lokale møtestedet

Central Business District (CBD) eller Downtown Orlando: en gang søvnige strøk, men nå blomstrer de, takket være ting som nyåpnede Dr. Phillips Center for the Perfoming Arts, gallerier, teatre, Sunday Farmer’s Market og mat- og galleriomvisninger. 

Visste du dette?

Forfatteren Jack Kerouac (På kjøret/On the Road) bodde i Orlando i 1957–58 og skrev originalen av Dharma Bums der. Huset står der fremdeles.

Boktips

Papirbyer (John Green, forfatter av «Faen ta skjebnen», 2008). 

Fakta

 • Befolkning: 255 000 i Orlando, 2,1 millioner i Greater Orlando og områdene rundt
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 15 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 28 °C

Hva skjer i Orlando?

The Boheme

I første øyekast ser det ut som Orlando huser alle kjederestaurantene i hele verden. Motstå fristelsen. På The Boheme, inni det fasjonable boutique-hotellet Grand Bohemian, serverer kokken Laurent Hollaender en standardmeny som er helt nydelig. Dessuten får du gode cocktails i Bösendorfer Lounge (ja, de har et Bösendorfer-flygel der).

The Ravenous Pig

The Ravenous Pig i Winter Park tilbyr de lokale ingredienser, en varierende meny av mikrobrygget øl (også de som brygges på søsterrestauranten Craft & Larder) og en månedlig lørdags-steik som er helt fantastisk.

Victoria & Albert’s

I parkene kan det hende det beste spisestedet er fine Victoria & Albert’s inne i Walt Disney World Resort, som har fått fem stjerner av AAA.

House of Blues og Hard Rock Live

Når det kommer til live-musikk og annen live-underholdning bommer du garantert ikke på House of Blues på Downtown Disney og Hard Rock Live på Universal Orlando Resort, for begge tilbyr topp underholdning nesten året rundt.

Backbooth

Hvis du vil bort fra turistene, får du live-musikk på Backbooth i Downtown Orlando. Her spilles det alt fra indie til grunge fra tirsdag til søndag, i en mer intim setting (det er plass til 350 tilskuere). Dansingen starter etter midnatt fredag og lørdag.

Hanson’s Shoe Repair og The Pharmacy

Det finnes også mange «speakeasies» her. Hanson’s Shoe Repair ligger i en gammel skomakerforretning, og du må ringe for å få inngangskoden. Innenfor gjemmer det seg lysekroner og panelvegger. The Pharmacy er enda en: både spisested og bar bak en umerket heis. De spesialiserer seg på hjemmelaget bitter og lokal tonic.

The Wine Room

Og på The Wine Room i fasjonable Winter Park får du et kort som du kan dra på «vinmaskiner» for å smake på over 156 forskjellige viner.

East End Market

Er du glad i mat, bør du ta turen til East End Market i trendy Audobon Park Garden District, for her ligger det nesten 20 uavhengige bedrifter, fra restauranter og artisanforretninger til bakerier som selger spiselige herligheter og mye annet. Er du riktig heldig, holder den baskiske restauranten Txokox en av sine «paella nights» når du er der.

Fly til Orlando, besøk East End Market.
East End Market i Audobon Park Garden District.

Orlando International Premium Outlets og The Mall at Millenia

Orlando International Premium Outlets har gode tilbud utenfor sesongen, når de vanlige butikkene ikke har salg, mens The Mall at Millenia selger luksusmerker som Prada og Versace.

Acme Superstore

Litt utenfor allfarvei, i Longwood, finner du Acme Superstore, som er et paradis for tegneserieentusiaster.

Plant Street Market

I Winter park ligger populære og nyåpnede Plant Street Market. Den historiske bygningen huser uavhengige forhandlere for eksempel lysstøpere, slaktere og bakere.

Disney World, SeaWorld og Universal Studios

Hvis du drar til Orlando uten å besøke fornøyelsesparkene Disney World Resorts, Universal og SeaWorld, er det noe som er fryktelig galt. Man må være en real misantrop hvis man ikke liker noe ved dem. (Går det virkelig an å ikke la seg imponere av «The Hulk» eller «The Mummy» på Universal?)

Men hvis du ikke liker å stå i kø, må du dra tidlig (før de åpner), om mulig inne i resortene, for da får du bedre tid og «fast pass» (hurtigbilletter). Hvis ikke kan du benytte deg av Fast Pass i Disney og kjøpe Express Pass hos Universal. Dette er noe du ikke kommer til å angre at du har brukt pengene dine på.

LEGO Store

For foreldre som vil ha et lite avbrekk, anbefaler vi LEGO Store i Downtown Disney. Barna blir helt oppslukt – og stille – i timevis. 

Winter Park Scenic Boat Tours, Gatorland og Richard Petty Driving Experience

Winter Park Scenic Boat Tours tar deg med gjennom de mange kanalene og elvene rundt nettverket av innsjøer i Winter Park. Gatorland ligger sjelden øverst på listen av ting man må se, men det er jo veldig moro med zip-line over krokodillene. Og på Richard Petty Driving Experience på Walt Disney World Speedway kan du kjøre din egen stock-car dersom du er voksen, og du behøver ikke å stå i kø, for dette må forhåndsbestilles.

Cape Canaveral

Hvis du er villig til å ta turen til Cape Canaveral, kan du kjøpe billetter til en ordentlig romrakettoppskyting. Ja, akkurat som på film.

Begivenheter:

 • Epcot International Flower and Garden Festival (mars–mai)
 • MegaCon (mai)
 • Fourth of July (juli)
 • Epcot International Food & Wine Festival (september)
 • Universal Orlando Halloween Horror Nights (september–1. november)
 • Magical Dining Month (september)
 • Orlando Home Show (oktober)
 • Orlando Bowl Week (desember–januar)

Fly med oss

Få en komfortabel flytur om bord i vår 787 Dreamliner

Fly komfortabelt med Norwegian.

  Spis og drikk om bord

  Du kan velge mellom to menyer på alle langdistanserutene våre og få to måltider inklusive vin, øl eller mineralvann.

  Nye fly – lave utslipp

  På langdistanserutene våre flyr du med 787 Dreamliner, som er et av de mest behagelige og miljøvennlige flyene i verden.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Underholdning om bord

  Kos deg med vårt hypermoderne underholdningssystem med filmer, TV-programmer, spill og et interaktivt 3D-kart med tips om reisemålet ditt.

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.