Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

EDI

Fly til Edinburgh Storbritannia

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Edinburgh

Fly til Edinburgh

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Edinburgh

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Edinburgh i korte trekk

Hvorfor Edinburgh?

Historisk sus og kulturelt kudos gjør Skottlands hovedstad attraktiv året rundt.

Den lokale møteplassen 

I Edinburghs nordlige bydel, Leith, finner du flotte barer, kule spisesteder, Michelin-restauranter og mye mer. Leith er noe helt annet nå til dags enn den bydelen Irvine Welsh beskriver i «Trainspotting» fra 1990.

Visse du dette?

I følge ryktene baserte Sir Arthur Conan Doyle rolleskikkelsen Sherlock Holmes på en professor ved Edinburghs Royal College of Surgeons. Edinburgh er i tillegg verdens første UNESCO litteraturby.

Bok- og filmtips

Frøken Jean Brodies beste alder (Muriel Spark, 1961); og animasjonsfilmen The Illusionist (Sylvain Chomet, 2010)

Fakta

 • Befolkning: 487 500 (juni 2013)
 • Besøkende per år: 4 millioner
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 3 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 15 °C

Hva skjer i Edinburgh?

The Gardener’s Cottage

Menyen er rablet ned på en tavle utenfor The Gardener’s Cottage, og endres daglig. Ingrediensene er hentet hos lokale bønder, produsenter og sankere. Alt fra de oppfinnsomme rettene til den vennlige servicen er med på å gjøre dette til et ganske magisk sted.

Aizle

Den selvutnevnte «neo-bistroen» Aizle overrasker ved å kun gi gjestene en liste med mystiske ingredienser som en pekepinn på hva den femretters smaksmenyen inneholder. Her hersker stil og substans.

VDeep

VDeep er ingen vanlig indisk restaurant; her forenes håndverksøl og indisk mat med kreativt trøkk. Pork Cheek Vindaloo er bare en av mange reinkarnasjoner.

Union of Genius

Den dagligdagse suppen bringes til nye høyder på Skottlands første suppekafe, Union of Genius. Her får du beviset på at sunne ingredienser og en brødbit kan forvandles til et herskapsmåltid. 

Stockbridge Market

Hver søndag arrangeres Stockbridge Market i et av byens mest fornemme strøk, og det bugner av asiatisk mat, stinkende skotske oster og øl fra lokale bryggerier.

Timberyard

Timberyards beliggenhet i det gamle kostymelageret til Lyceum Theatre, gir den en industriell aura, men inne i bygningen skjuler det seg et elegant spisested. Her får du en nøye gjennomtenkt meny full av smaker, lokale ingredienser og et uvanlig cocktailutvalg.

Fly til Edinburgh og spis på Timberyard
Timberyard i Edinburgh (Foto: Timberyard)

Panda & Sons

Smugkrostilen, uvanlig dekor og barbererinngangen er festlig nok i seg selv, men det er det herlige drikkekartet som virkelig gjør susen hos Panda & Sons. Frekke, velmiksede cocktailer stjeler showet fullstendig.

Roseleaf

Vintagecocktailene og det fantastiske utvalget av gin og whisky er nok i seg selv, men Roseleaf i Leith slår like godt til med en førsteklasses meny og sjarm i tillegg.

The Hanging Bat

The Hanging Bat gikk i bresjen da håndverksølrevolusjonen nådde byen, og det er fortsatt stedet å gå hvis du vil ha banebrytende, britisk øl. De serverer gode pølser også.

Devil’s Advocate

Godt gjemt på Advocate’s Close ligger det viktorianske pumpehuset som er blitt en hipp bar og restaurant. Devil’s Advocate varmer opp den industrielle looken med en velfylt bar og et klientell som spenner fra kontorfolk til avslappede helgegjester. 

Fly til Edinburgh og stikk innom The Hanging Bat
The Hanging Bat i Edinburgh - banebrytende øl og gode pølser.

Joey D

Trofaste Joey D selger plagg som er laget av resirkulerte vintageklær og alle mulige slags crazy stoffer. Den er noe helt for seg selv.

The Red Door Gallery

Glem turistfellene på Royal Mile – på The Red Door Gallery kan du heller bruke pengene på lokale kunstnere, illustratører og designere. Se deg om etter trykk, tegninger, interiør, skrivesaker og gaver.

Godiva

Godivas vell av vintagekjoler og glamorøst tilbehør er pur nytelse for moteelskere med interesse for årgangsklær.

Anteaques

Anteaques er både antikvitetsparadis og kafé, og en ordentlig skattkiste. Den er liten, men har alt som skal til for å glede en antikvitetselskers hjerte. 

Totty Rocks

Indiemerket Totty Rocks syr dameklær med uvanlig snitt, og alt i butikken er designet og produsert i Skottland.

Fly til Edinburgh og prøv dameklær i indiesjappa Totty Rocks
Dameklær fra indiemerket Totty Rocks. (Foto: Totty Rocks)

Summerhall

Summerhall er det hotteste tilskuddet til kunstmiljøet i Edinburgh med flerbruksatelier og en fortid som veterinærskole. Det gamle disseksjonsrommet brukes ofte til utstillinger av samtidskunst, og til musikk, teater og dans, for å nevne noe.

Traverse Theatre

Traverse Theatre (The Trav på folkemunne) begynte som en teaterklubb i et nedlagt bordell på 60-tallet. Teateret flyttet, men femti år senere er det fortsatt et av de høyest ansette teatrene i Skottland.

National Museum of Scotland

National Museum of Scotland gjør ingenting i liten målestokk – her finner du alt fra dinosaurer til fremtidsteknologi, og fra romfart til oldtidens Egypt. Et perfekt sted å ta med familien på en regnværsdag, med interaktive områder for barn. Og det aller beste er at det er gratis inngang.

Fly til Edinburgh og besøk The National Museum of Scotland
The National Museum of Scotland (Foto: Sean Bell)

Begivenheter:

 • Edinburgh International Film Festival (juni)
 • Edinburgh Festival Fringe (august)
 • Edinburgh International Book Festival (august)
 • Edinburgh International Festival (august)
 • Edinburgh Art Festival (august)
 • Edinburgh Hogmanay – nyttårsfeiring (desember) 

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.