Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BOJ

Fly til Burgas Bulgaria

Priser fra for reiser med 1 passasjer i NOK. Inkluderer skatter og avgifter.

Fly til Burgas

Fly til Burgas

 • = Noen av flyvningene i denne perioden har mellomlanding

Fly til Burgas

Listen viser laveste tilgjengelige pris per voksen i valgt periode.

Burgas i korte trekk

Hvorfor Burgas?

Burgas kombinerer minneverdige severdigheter med en lang og lite brukt strand, så her får du både kultur og avslapping ved havet på en gang.

Den lokale møteplassen

St. Anastasia, som er en vulkansk øy i Burgas-bukten der bohemene en gang holdt til, er blitt til et spennende turistmål.

Visste du dette?

Burgasvannet midt i byen tiltrekker seg opptil 250 arter av trekkfugler. En fjerdedel av dem er faktisk  utrydningstruet.

Boktips

Nine Rabbits (Virginia Zaharieva, 2012).

Fakta

 • Befolkning: 200 000
 • Besøkende per år: 145 700 (2014)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: 6 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 28 °C

Hva skjer i Burgas?

Incanto

Overse den billige reklamen for takeaway på hjemmesidene, for hvis du vil ha god salat, sjømatpasta og herlige bløtkaker, er Svetlana Spasevas Incanto et must. Det brukes mye tid på presentasjonen her og barn er hjertelig velkomne.

Bistro Roma

Fisk er spesialiteten på Bistro Roma og her blir Svartehavets herligheter (piggvar, kaviar, horngjel og bluefish) servert med friske salater til. Frister ikke dette, kan du ta en middelhavs- eller greskinspirert salat med sjømat eller marinert fisk. Interiøret er pent, og restauranten har utsikt over en tilstøtende inngjerdet lekeplass.

Salini

Salini er det like mange sitteplasser ute som inne, med utsikt over den fine hagen utenfor spa-hotellet den ligger i. Hovedgrunnen til at du bør ta turen hit, er Ivelin Krustevs middelhavsmat, og den nytes best under den lange, avslappende søndagsbrunsjen.

Vista Mare City

Vista Mare City åpnet i 2013 og tilbyr ny meny hver dag, med god, rustikk hjemmelaget mat fra Valentin Ivanovs kjøkken. Dessertene er spesielt gode.

Bar’Celona

Bar’Celona har de åpent fra frokost til langt på natt, og vi foreslår at du tar lunsjen her, for da serverer de gode supper, salater og desserter. Det er også et bra sted på kvelden, for da hersker det en livlig atmosfære i baren.

Neptun

Neptun ved strandkanten i Burgas er lett å få øye på og en sikker vinner når det gjelder arkitektur: en klassisk bygning fra 1948 med utsikt over stranden og Svartehavet. Legger du til Katya Kondievas kvalitetsretter med fersk fisk og dagens beste ingredienser fra det lokale markedet, er Neptun simpelthen uslåelig. Om kvelden blir stedet til en livlig cocktailbar med DJ.

Fly til Burgas, spis på Netpun.
Neptun byr på lekre fiskeretter og strandutsikt.

Retro Bar Dover

Retro Bar Dover, like bak Sea Garden, åpner sent og har vært partybar i over et tiår nå. Så snart cocktailene begynner å virke, får DJ-ene folk ut på gulvet. Det ligger også en terrasse her, hvis man bare vil prate sammen.

Alibi Dance Club

Dance-hits, house-tunes, rimelige cocktails og ferieatmosfære hersker på Alibi Dance Club i Primorski Park hele sommeren.

Sea Stars Solilug

Sea Stars Solilug bruker lokale naturprodukter, urter, mineralsalt og tang til å produsere eksfolierende geleer, krystallsalt og ulike skjønnhetspreparater og helbredende produkter.

Art 93

I byens første kjøpesenter, Pirgos Style, finner du Art 93, som selger håndlagede produkter som belter, vesker, hansker, lommebøker og lignende.

Traditzia

Traditzia er en lekker privat virksomhet som selger kunsthåndverk, smykker, keramikk og annen kunst. Traditzia var en gang del av et initiativ den britiske ambassaden i Sofia startet for å gi en inntekt til lokale folk som ikke var i stand til å tjene til livets opphold selv. Varene er unike og originale.

Aquae Calidae

Like nord for byen ligger de gamle badene Aquae Calidae, som ble bygget rundt varme kilder og brukt helt tilbake i neolittisk tid. Det som er utgravd til nå, kan dateres tilbake til Trakia, romerne og Philip den 2. av Makedonia, som var en hyppig gjest her i det fjerde århundre f.Kr. Utgravingen er åpen for allmennheten.

Strand

Det er ingen sak å underholde barna på Strand, som er halvveis kjøpesenter og halvveis fritidssenter med interaktive spill, innendørssport, kino og faste dagaktiviteter for ulike aldersgrupper.

Sea Garden

I Sea Garden finner du Sea Casino fra førkrigstiden, utendørsscener og monumenter av berømte russiske forfattere, og de eksotiske plantene fra det nittende århundre gjør dette til byens vakreste severdighet.

Arkeologisk museum

Arkeologisk museum får du et godt innblikk i hvordan det var i Burgas i bronsealderen, da byen var under gresk herredømme og da det var en koloni i Trakia underlagt det romerske imperiet. Få med deg de flotte smykkene fra middelalderen.

Begivenheter

 • Yordanovden (6. januar)
 • Flora Burgas – blomsterutstilling (mai)
 • Turn On The City (midten av juni)
 • Sand Sculpture Festival (juli–oktober)
 • Emil Chakarov Music Festival (juli)
 • Spirit of Burgas (slutten av juli)
 • Burgas Tattoo Convention (august)

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.