Du bruker nå tilgjengelighetsmodus. Slå av tilgjengelighetsmodus.

BUD

Fly til Budapest Ungarn

Budapest i korte trekk

Hvorfor Budapest?

Byen er en vakker perle som har et yrende folkeliv året rundt.

Det lokale møtestedet

Det tidligere jødekvarteret i Distrikt VI er fullt av barer, nattklubber og hippe butikker.

Visste du dette?

Den første undergrunnsbanen på det europeiske kontinentet åpnet i Budapest i 1896.

Lesetips

Budapest: A Novel (Chico Buarque, 2003). 

Fakta

 • Befolkning: 1,75 millioner
 • Besøkstall per år: 3,3 millioner (2012)
 • Gjennomsnittstemperatur januar: -1 °C
 • Gjennomsnittstemperatur august: 21 °C

Hva skjer i Budapest?

Mazel Tov

De fleste hippe barene i Distrikt VI og VII serverer god mat. På Mazel Tov får du god gatemat fra østlige Middelhavet i «ruinbar»-atmosfære.

Borkonyha

Bar-restauranter som drives av Ungarns mest velrennomerte unge vinprodusenter, når for tiden nye gastronomiske høyder. Borkonyha er en av dem. Ákos Sárközis ungarsk-/middelhavs-inspirerte retter ga restauranten fikk en Michelin-stjerne i 2014.

Spinoza

Det klassiske Budapest-kjøkkenet har jødiske røtter, og det er nøyaktig det du får på Spinoza. Dette er en restaurant og musikk-kafé der stekt gåselår og dampkokt rødkål serveres til kabaretmusikk fra et antikvarisk piano.

Gepárd És Úrhajó

Ved bredden av Donau ligger Gepárd És Úrhajó, som serverer lette, moderne versjoner av tradisjonelle ungarske favoritter, slik som Dorozsmai-inspirert steinbit og rådyrgoulash. Illustrasjonene på menyen henspiller på navnet, som direkte oversatt blir «Gepard & romskip».

Szimpla kert

«Ruinbarene» (“romkocsma”) har sitt opphav i Budapest. Det er en nattklubb i en loslitt bakgård, vanligvis i Distrikt VII. Szimpla kert er for en pioner å regne, og de utstuderte røffe omgivelsene har vært toneangivende for dusinvis av andre lignende steder i Pest. DJ-kvelder og filmfremvisning er vanlig underholdning i Szimpla kerts mørke virvar av barer.

Fogasház

Selv om mye av undergrunnsstemningen i ruinbarene er borte – du kan til og med kjøpe “romkocsma”-krus i suvenirbutikkene – finnes det fortsatt steder med «alternativ» atmosfære. Et sånt sted er Fogasház, som har beholdt gebiss-skiltet etter tannteknikerforretningen som lå der før. I ettertid ble forretningen også brukt til atelier, noe som bidrar til stedets kule stemning.

Lärm

I etasjen over Fogasház ligger minimalistiske Lärm, som tiltrekker seg Budapests beste undergrunns-DJ-er.

Instant

Slå ut håret på Instant i byens teaterdistrikt, der festen pågår til lenge etter at trikkene har begynt å gå neste morgen. Den snodige innredningen trer sterkest fram i opp-ned-rommet, der møblene henger i taket.

Fly til Budapest, besøk Fogasház
Fogasház i Budapest

Printa

Printa er en av mange nye designforretninger i Budapest. I tillegg til urban mote, finner du et galleri, en kafé og en systue her. Noe av det du må få med deg, er de lange T-skjortene med spesiallagede kart av Distrikt VII og kjente motiver fra byen.

Ecseri piac

Ecseri piac er alle loppemarkeders mor og ligger i den sørlige delen av Pest, med lopper fra hele Øst-Europa. Det er åpent hver dag, men travlest og best i helgene, og markedet er delt inn i forskjellige områder med bruktmøbler, malerier og pyntegjenstander. Det mest populære er uten tvil utvalget av lopper fra Ungarn og den tidligere sovjetblokken: sovjetiske militærluer, østtyske kameraer og så videre.

AIAIÉ

Moteskaperen Zsanett Hegedüs gjorde stor lykke på Vancouver Fashion Week i 2014 med Shadowgraph-kolleksjonen, som var inspirert av de store ungarske førkrigsfotografene, bl.a. André Kertész. Zsanett driver sitt eget atelier, AIAIÉ , i den sørlige delen av Buda, der hun designer dame- og herreklær for spesielle anledninger. Her må man bestille time.

Balaton ízlelö

Balaton ízlelö bringer en smak av Lake Balaton til Budapests universitetskvarter. Vin, honning, urter og skinke, for å nevne noe, er hentet inn fra småprodusenter rundt Sentral-Europas største innsjø.

Széchenyi-badet

Széchenyi-badet passer utmerket for hele familien. Det er mange spa i Budapest, men dette er spesielt vakkert og turistvennlig. Spaet har to hovedbasseng utendørs: et med boblebad og et der du kan svømme distanser. Det ligger også en terrasserestaurant der. Inne finner du tørre og våte badstuer og varme kilder med ulike temperaturer.

Escape games

Escape games er et konsept fra Budapest, som innebærer at man stenger en gruppe mennesker inne på et temarom og gir dem ledetråder som skal hjelpe dem å komme seg ut innen 60 minutter. Dette finner sted i hus og leiligheter rundt omkring i byen. Noen av «lekene» er beregnet på familier, alle på engelsk og ungarsk.

Begivenheter:

 • Mangalica Fesztivál (februar)
 • 1. mai (mai)
 • Hungarian Grand Prix (juli)
 • Sziget (august)
 • 20 august (august)
 • Nemzeti Vágta (september)      
 • Julemarked (desember)
Fly til Budapest, få med deg galloppbegivenheten Nemzeti Vágta
Nemzeti Vágta (gallopbegivenhet) in Budapest

Fly med Norwegian

Gratis WiFi ombord på de fleste flyvningene innenfor Europa

Fly med Norwegian, gratis WiFi ombord.

  Spis og drikk om bord

  Du får kjøpt et variert utvalg av snacks, sandwicher og andre lette måltider og drikke på turen. Ta en titt på menyen når du kommer om bord.

  Nye fly – lave utslipp

  Gjennomsnittsalderen på flyene våre er bare 3,6 år, og det betyr at flåten er en av de yngste i verden – noe som igjen medfører lavere utslipp.

  Setereservasjon

  Fra 10 euro og oppover kan du få vindussete, sitte langt framme for å spare tid eller sitte nær nødutgangene for å få mer beinplass. Har du allerede bestilt billett? Legg til setereservasjon

  Video On Demand

  På flyvninger som er lenger enn 3,5 timer, kan du se filmer og TV-serier på smarttelefon, nettbrett og bærbar PC for 7 euro. Husk å ta med hodetelefoner!

  Fleksible billetter

  Reiseplaner kan være fleksible, og derfor er vi det også. Hos oss kan du gjøre endringer på billetten din opptil 30 minutter før avreise.

  Tjen CashPoints

  Bli medlem av Norwegian Reward og tjen CashPoints hver gang du flyr med oss. 

This site requires web browser cookies to be turned on!

Du bruker nå tilgjengelighetsmodus.

Du bruker nå desktop versonen på en mobil enhet.